Sinema
Snijeg (Kar)   Konuyu açan: ..Sahra...   İlk Mesaj: 09-23-2009 (23:23)   Son Mesaj: 09-24-2009 (11:22)    Cevap: 1    Gösterim: 2507  

    09-23-2009

    Snijeg (Kar)

    Altı kadın, bir büyükbaba, dört kız ve genç bir oğlan savaşın harap ettiği, dış dünyayla bağlantısı neredeyse kesilmiş bir köy olan Slavno`da yaşarlar. Savaşta tüm aileleri ve arkadaşları öldürülmüş ve ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    Altı kadın, bir büyükbaba, dört kız ve genç bir oğlan savaşın harap ettiği, dış dünyayla bağlantısı neredeyse kesilmiş bir köy olan Slavno`da yaşarlar. Savaşta tüm aileleri ve arkadaşları öldürülmüş ve cesetleri bile bulunamamıştır.

    Yaklaşan kış ve yılın ilk karı, köyün dünya ile ilişkisini tamamen kesip, yaşamlarını tehdit eder hale gelebilir… Dirayetli ve inatçı genç bir kadın olan Alma hayata kalabileceklerine inanmaktadır. Köye yakın terk edilmiş karayolunun kenarında erik reçeli, meyve ve sebze satarak, yoksulluklarına bir çıkış yolu aramaktadır.

    Slavno`ya iki işadamı ziyarete gelirler. Köyün ahalisine ayrılmaları için para teklif ederler. Köylüler ikilemde kalırlar. Öneriyi kabul ederlerse hayatları kurtulacaktır fakat tüm geçmişlerini geride bırakmak kolay değildir. Ani bir fırtına ile Slavno`da mahsur kalan işadamları, beklediklerinden daha büyük bir problemle -gerçeklerle- yüzleşmek zorunda kalırlar.


    Saraybosna Film Festivali`nin açılış filmi ve Bosna`lı yönetmen Aida Begic`in ilk uzun metrajlı filmi olan `Kar` (Snijeg) filmi 61. kez yapılan Cannes Film Festivali`nde `Grand Prix of the Semaine de la critique programme` ödülüne lâyık görüldü.

    oyuncular:Zana Marjanovic, Jasna Beri, Sadzida Setic, Vesna Masic, Emir Hadzihafizbegovic





    Snijeg (Kar) Filmiyle ilgili Yorumlar




      Permalink - Mesaj no 1  09-24-2009, 11:22

    --->: Snijeg (Kar)


    Mutlaka izlenmeli...
    M ALİ RUMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) M ALİ RUMİ