MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Sinema (https://www.muhakeme.net/forum/sinema/)
-   -   Semum [2008] (D@bbe'nin yönetmeninden) (https://www.muhakeme.net/forum/sinema/2569-semum-2008-d-bbe-nin-yonetmeninden.html)

kipchak 02-08-2008 13:01

Semum [2008] (D@bbe'nin yönetmeninden)
 



Bu öyle bir SIR ki; cehennemin zifiri soğuk köşelerinde, yüzbinlerce yıldır saklı tutulan, adı anılmaz varlıkların, karanlık diyarlarda fısıldamaya bile cesaret edemedikleri bir SIR. Ve o SIRrın cehennemvari dehşetine maruz kalan İzmirli Canan Karaca’nın gerçek hikayesi: SEMUM

D@bbe filminin yönetmeninden...

Hasan Karacadağ’ın yönettiği ve Ayça İnci, Burak Hakkı, Nazlı Ceren Argon ile Cem Kurtoğlu’nun oynadığı Semum, 8 Şubat 2008’de Hasan Karacadağ tarafından vizyona çıkarılıyor. Film Japonya başta olmak uzere tüm dünyada gösterime girecek.

27 yaşındaki Canan Karaca ve kocası Volkan Karaca yeni aldıkları büyük bir eve taşınırlar. Her şey çok iyi giderken bir gün Canan’a garip şeyler olmaya başlar. Canan yavaş yavaş başka bir varlığa, kendisine hükmetmeye başlayan bir yaratığa dönüşmeye başlar. Semum, kendisine hedef olarak neden Canan’ı seçmiştir ve ona ne yapacaktır? Sıradan bir insan için cehennemin kapısı nasıl açılır?

FANTEZİ VEYA HAYAL DEĞİL!!!
HAYALET VEYA RUH DEĞİL!!!
GERÇEK;SEMUM!!!

Canan Karaca isimli bu kadın 13 Temmuz 2004 yılında açık bir kapıdan içeri girdi… Fakat bilmediği bir şey vardı… O kapı cehenneme açılıyordu… Gerçek bir hikayeden uyarlanan korku filmi.

http://www.muhakeme.net/forum/forumr...9da8e5f5-1.jpg

Semum Nedir?

İslam inancına göre insanlar kuru bir çamurdan yaratıldı ve insanoğlu yaratılmadan önce dünya üzerinde yaşayan bir takım yaratıklar vardı. Bu yaratıklar kızgın ateşin dumansız alevinden yaratılmış ve daha sonra korkunç bir zehirle birleştirilerek SEMUM halini almışlardır. İnsanlar dünya üzerine geldikten sonra başta şeytan olmak üzere bazı SEMUM’lar insanları kıskanıp onlara türlü kötülükler yapmaya başlamış. Kısacası SEMUM, insanın tüm gözeneklerine kadar girip onları zehirleyen çok tehlikeli bir yaratıktır. Her an herkese saldırabilecek, çok hızlı hareket eden, zehirleyici SEMUM’lar bazı durumlarda asla geri dönmez, içine girdiği insana cehennem gibi bir hayat yaşatır.

8 Şubat'da 150 kopya ile vizyona girecek olan Semum’un 2 önemli özelliği var. Birincisi Türk Sineması’nın ilk yaratık filmi Semum animatronik tekniği kullanılmadan tamamen bilgisayar ortamında 3D olarak tasarlandı ve Semum karakteri için 22 3D uzmanı çalıştı. İkincisi de Semum korku ve bilim kurgunun buluştuğu özel bir tür.

http://www.muhakeme.net/forum/forumr...2073e7b9-1.jpg

Türk ve dünya sinemalarında aynı anda vizyona girecek olan SEMUM çekimlerinin sona ermesinin ardından 3,5 ay 3D efektler üzerine çalışılacak olan SEMUM’un müzikleri de Amerika’da film ve reklam sektörünün önde gelen firmalarından biri olan MBC tarafından hazırlanacak.

Google’da en çok tıklanan kelime olarak ödüle layık görülen Dabbe’nin ardından SEMUM da şimdiden özellikle korku türünü sevenler için merak uyandıracak.

Filmin başrol oyuncusu Ayça İnci, “Bu filmle korkularımı yendim” derken, bir diğer başrol oyuncusu Burak Hakkı’da, “Bu filmle korkmaya başladım” diyor.

Konusu

Zifiri karanlık bir cehennem çukurundan, kaynağını bilmediğimiz ürkünç çığlıklar eşliğinde yeryüzündeki hedefi olan Canan Karaca’ya doğru hızla ilerleyen Semum, artık habis işkencelerine başlamak üzeredir?..

Her şey, 27 yaşındaki Canan Karaca ve kocası Volkan Karaca’nın yeni aldıkları büyük bir eve taşınmasıyla başlar. Yeni evlerinde hayat, normal bir şekilde akıp giderken bir gün sebebini bilmediğimiz bir şekilde Canan’a garip şeyler olmaya başlar.

http://www.muhakeme.net/forum/forumr...9be3392e-1.jpg

Canan yavaş yavaş başka bir varlığa, kendisine hükmetmeye başlayan bir yaratığa dönüşmeye başlar. Kendisine adım adım görünen ve ona cehennem dakikaları yaşatan bu varlık, karabasanlarla başlayan işkencelerini, Canan’ın bedenini ele geçirerek devam ettirir.

Şeytan’ın en sadık hizmetkarı SEMUM kendisine hedef olarak neden Canan’ı seçmiştir ve ona ne yapacaktır? Sıradan bir insan için cehennemin kapısı nasıl açılır? SEMUM filminde izlenecek müthiş bir görsellikle korkunun eşi benzeri görülmemiş bir türü aktarılacak.

Fragman
[YT]-VFBbDBbjBs[/YT]


alptraum 11-17-2008 19:06

Bence Türk korku filminde en iyi sirayi Dabbe filmi alir. Hem konusuyla hem konuyü sürekliligiyle türk korku filmi olarak Dabbe filmi 1. sirada:)

el_feta 11-17-2008 19:13

Korku filmlerinin çoğu zat-ı alim seyrederken komediye dönüşüyor..Genelde pek sarmaz..Dabbe güzeldi,sebebi bence insanların varlığına inandığı bir şey ile korkutması...
Yoksa,ani hareket ve efektlerle korkutmanın bir alemi yok ki,yani bu sadece refleks,değil mi??
neyse...Aslında film konumuz çok da,işte...
Şahsen,sağlam bir projem de var :) ...

selam ve dua ile..

alptraum 11-17-2008 19:26

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 28196)
Korku filmlerinin çoğu zat-ı alim seyrederken komediye dönüşüyor..Genelde pek sarmaz..Dabbe güzeldi,sebebi bence insanların varlığına inandığı bir şey ile korkutması...
Yoksa,ani hareket ve efektlerle korkutmanın bir alemi yok ki,yani bu sadece refleks,değil mi??
neyse...Aslında film konumuz çok da,işte...
Şahsen,sağlam bir projem de var :) ...

selam ve dua ile..

Korku filmi projesi ise merak ettim ama kisa filmler her zaman enteresandir. Cok kisa zamanda cok büyük seyler anlatmak:)

el_feta 11-17-2008 19:28

Korku değil...daha farklı...Projem çalınmasın... :) ...

Bakalım,çok çok ütopik dursa da,belki birgün...Ve eğer iyi oyuncularla çevrilirse ve karizmatik ve heybetli birkaç sağlam müslüman bulursam(mesela imam ali filminde malik eşter)... :) :)

alptraum 11-17-2008 19:32

O zaman paran bol olsun ve cevrende diyeyim. Hem para hem cevre lazim ama azmedince insan olur neden olmasinki. Bu film konusunda bir film var "2 süper film birden". Cok cok enteresan bir fikirle bir film yapiliyor ve amatör. Filmi izlemeni tavsiye ederim ve birazdanda bu filmin tanitimini yapayim aklima gelmisken:)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:53 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük