Sinema
CANAVARLAR YARATIKLARA KARŞI Monsters vs. Aliens 2009   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-13-2009 (02:02)   Son Mesaj: 02-13-2009 (02:02)    Cevap: 0    Gösterim: 2582  

    02-13-2009

    CANAVARLAR YARATIKLARA KARŞI Monsters vs. Aliens 2009

    PRODÜKSİYON NOTLARI: Doğrudan doğruya üç boyutlu olarak üretilen animasyon filmlerinin bütçeleri,iki boyutlu üretilen aniimasyon filmlerinin bütçelerini çok geride bıraksa da, DreamWorks Animasyon Stüdyoları bütün kaynaklarını Digital 3 boyutlu filmler üretimine ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    PRODÜKSİYON NOTLARI:
    Doğrudan doğruya üç boyutlu olarak üretilen animasyon filmlerinin bütçeleri,iki boyutlu üretilen aniimasyon filmlerinin bütçelerini çok geride bıraksa da, DreamWorks Animasyon Stüdyoları bütün kaynaklarını Digital 3 boyutlu filmler üretimine ayırdı.
    Stüdyo 2009’da sinemaseverlerle buluşacak olan “Monsters Versus Aliens”in iki farklı versiyonunu hazırlayacak.
    DreamWorks Stüdyoları yetkilileri, 3 boyutlu olarak hazırlanan tüm animasyonlarını 2009 yılından itibaren gösterime çıkartmayı planlıyorlar. DreamWorks’ün bu alana girmesiyle birlikte şu anda sayısı sadece birkaç yüzü bulan digital sinema perdelerinin sayısının çoğalması bekleniyor.
    DreamWorks’ün animasyonlardan sorumlu CEO’su Jeffrey Katzenberg, bundan sonraki asıl hedeflerinin bu teknolojiyi sıfırdan itibaren kullanarak film üretmek olduğunu söylüyor.
    “Aslında 2 boyutlu filmleri post-prodüksiyon aşamasında 3 boyuta aktarmaktan fazla heyecan duymuyoruz” diyen Katzenberg, “Doğrudan doğruya 3 boyutlu yapılan animasyonların kalitesine bu yöntemle yaklaşmak bile mümkün değil” şeklinde konuşuyor.
    DreamWorks Animation’un 2009 gösterim programına aldığı “Monsters vs. Aliens”in prodüksiyonuna en başından itibaren doğrudan doğruya 3 boyutlu animasyon filmi olarak başlandı. Stüdyo bünyesinde iki farklı versiyon hazırlanarak, standart versiyonu digital olmayan ekranlara yansıtılacak. Ayrıca DVD ve TV için de digital olmayan standart versiyon kullanılacak.
    ABD’de şu anda 500 tane digital 3 boyutlu sinema ekranı bulunuyor. Bu sayının 2009 yılına kadar olan süreçte birkaç bine ulaşması bekleniyor.
    DreamWorks yetkilileri, kendi filmlerini ABD’deki 3 boyutlu ekranlar için hazırlamayı düşünüyorlar ama önümüzdeki süreçte yabancı ülkelerdeki salonlara da yeni 3 boyutlu filmlerin gösterimine uygun 3 boyutlu digital sinema sistemleri kurulacağını umuyorlar.
    Katzenberg ayrıca stüdyonun 3 boyut planlarını 2007 ShoWest fuarında sinema salonu sahipleriyle de bir araya gelerek paylaştı. Sinema ve film endüstrisindeki birçok insan, digital 3 boyut teknolojisi sayesinde sinema salonlarının ayrıcalık ve üstünlük kazanarak ev sineması sistemlerinden farklılaşacağı düşüncesinden çok heyecan duydular. 3 boyutlu film gösterimlerinin bilet fiyatlarının, 3 boyutlu olmayan filmlerin bilet fiyatlarından 1 veya 2 dolar yüksek olması sayesinde sinema salonu sahipleri daha çok kazanma fırsatı da bulacaklar.
    Jeffrey Katzenberg bu konuda duyduğu heyecanı şu sözlerle dile getiriyor: “Film endüstrisi bu teknoloji sayesinde önemli bir ivme kazanacak. Ev ortamında elde edilmesi kesinlikle mümkün olmayan yepyeni teknolojik fırsatlar karşımıza çıkacak. Bu şimdiye kadar gördüğüm en büyük fırsat…”
    Katzenberg ayrıca DreamWorks’te maliyetlerin çok yükseleceğini ama daha fazla kar beklentisi olması nedeniyle stüdyo olarak yeni teknolojiye güvendiklerini sözlerine ekledi.





    CANAVARLAR YARATIKLARA KARŞI Monsters vs. Aliens 2009 Filmiyle ilgili Yorumlar