Uykusuzluğa Son!..

Uykusuzluğa Karşı Yeşil Eczane Yaşadığımız dünyada pek çok insan uykusuzluk problemiyle karşı karşıya kalmaktadır.Uykusuzluk, uykuya dalamamaktan tutun da uyuyamamaya kadar her türlü uyku sorununu kapsayan bir terimdir. Farmasötik yatıştırıcılar genellikle ...


  1. Alt 07-15-2009, 13:32 #1
    destan Mesajlar: 102
    Uykusuzluğa Karşı Yeşil Eczane
    Yaşadığımız dünyada pek çok insan uykusuzluk problemiyle karşı karşıya kalmaktadır.Uykusuzluk, uykuya dalamamaktan tutun da uyuyamamaya kadar her türlü uyku sorununu kapsayan bir terimdir.
    Farmasötik yatıştırıcılar genellikle işe yarar fakat giderek bağımlılık yapma riskleri vardır ve doğal uyku döngüsünü engellerler.Ama doğal yöntemler bu noktada imdadımıza yetişir.Hem bağımlılık riski yoktur hemde doğal olması nedeniyle kimyasal bileşenlere maruz kalmayız.
    Doğal Eczaneden birkaç örnek;

    Oğulotu (Melissa) ; Hem yatıştırıcı hemde mide rahatlatıcı olarak onaylanmış bir bitkidir.Yatıştırıcı etkisi yüksek oranda içerdiği ve terpenler olarak bilinen kimyasal maddeler topluluğundan kaynaklanmaktadır.
    3-4 çay kaşığı kurutulmuş oğulotunu 250 ml kaynar suya karıştırarak hazırlayacağınız çayı deneyebilirsiniz
    Kediotu ; Bir kaç çay kaşığı kurutulmuş kediotu kökü ile yapacağınız çayı yatmadan hemen önce içmek, uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır.Bu çay aynı zamanda huzursuzluk, anksiyete ve sinirlilik hallerinin tedavisi için de günde birkaç bardak içilebilir.
    Bilim insanları yıllarca, kediotunun yatıştırıcı etkisinin bitkinin içerdiği valepotriyat ve bornil esterler adlı iki kimyasaldan kaynaklandığını sanıyorlardı.Kısa bir süre önce İtalya’da yapılan bir araştırma, bitkinin içeriğindeki kimyasaların da (valeranon ve kessyl) esterler in bitkinin uyku verici özelliğine katkıda bulunduklarını ortaya çıkarmıştır.bilim insanları, kediotunun yatıştırıcı etkisinin bitkinin içeriğinde bulunan çok sayıda farklı bileşenin bir arada, uyum içinde hareket etmesinden kaynaklandığı sonucuna varmışlardır.

    Lavanta;
    İngiltere’deki birçok hastanede hastalarının uykuya dalmasını sağlamak için kullanılmaktadır.Hastanelerde lavanta yağı ya banyolarda kullanılıyor ya da yatak çarşaflarına püskürtülüyor.
    Lavanta yağının bazı bileşenleri hücre zarlarını etkileyerek, hücrelerin birbirleriyle olan etkileşimlerini keser.Yağ sinirlerdeki iletişimi yavaşlattığı için, huzursuzluk halini yatıştırarak uykuya geçmeyi sağlar.
    Ancak dikkatli olunması gereken bir husus var tüm lavanta türleri sakinleştirici değildir.
    Bazı türler, özellikle de İspanyol lavantası, biberiye gibi sinirleri uyarıcı özelliklere sahiptir.

    Papatya;
    Papatya çayı yüzlerce yıldan bu yana uyku vakti içeceği olarak kullanılmaktadır.Papatyanın içeriğinde bulunan apigenin, sakinleştirici etkisi kanıtlanmış bileşiklerden bir tanesidir.

    Şerbetçi Otu;
    Şerbetçi otu bin yıldan fazla bir süredir anksiyete, uykusuzluk ve sinirlilik tedavisinde kullanılmaktadır.Şerbetçi otunun sakinleştirici bileşiği, merkezi sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı etkiler gösteren metil-butenol’dur.Şerbetçi otundan güzel bir çay hazırlayarak uykusuzluğa çözüm bulabilirsiniz.

    Bitkisel formüller;
    Fesleğen ve kekikle hazırlanmış bir domates salatası içeriklerindeki sakinleştirici bileşenlerle uyku sorununuza çözüm olabilir.Bu bitkileri sık sık ve bolca tüketebilirsiniz.
    Bir bardak zencefilli, tarçınlı yeşil nane çayı da sakinleştirici ve uykusuzluk için birebirdir.

    Yeşil Eczane kitabından yararlanılmıştır.

  2. Alt 08-21-2009, 13:41 #2
    pınaran Mesajlar: 314
    Uykusuzluk değil de çok uyumaya karşı bir bitkisel tedavi varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

  3. Alt 08-28-2009, 19:37 #3
    M ALİ RUMİ Mesajlar: 193
    Bu tarifler mücerrebmidir acaba?

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.