MAYDANOZ: A, C, E ve K vitaminleri ile demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, kükürt ve fosfor mineralleri açısından zengin bir besindir.

Maydanozun Faydaları: Bağırsakları çalıştırır ve sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücü ve terletici özelliği ile vücudu ve kanı temizler. Kabızlığı önler. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Böbrek taşlarını ve bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. İştah açar. Ateşi düşürür. Cinsel isteği arttırır. Vücuda ve göze kuvvet verir. Diş etlerini güçlendirir. Kansızlık çekenlere faydalıdır. Halsizliği giderir. Yüksek tansiyonu düşürür. Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur. Karaciğer hastalıkları ile Romatizma, selülit ve egzamaya iyi gelir. Aybaşı halinin düzenli olmasına katkı sağlar. Cilde canlılık verir ve Cilt lekelerini azaltır. Ayrıca, maydanoz saçları da canlandırır.

Maydanoz Nasıl Kullanılır? Yaprakları, kökü ve meyveleri kullanılır. Maydanoz taze olarak salatalarda yenirse besin değerleri kaybolmamış olacağından daha yararlıdır. Maydanoz lapa haline getirilip iltihapların ve yaraların üzerine konursa iyileşmesini hızlandırır.