KIRMIZIBİBER: Olgunlaşan Kırmızı Biberin kurutulup toz haline getirilmesi ile elde edilen kırmızıbiber bol miktarda C vitamini içerir. Ayrıca, P ve K vitaminleri, kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri de barındırır.

Kırmızıbiberin Faydaları: Beta karoten ve C vitamini açısından zengin bir besin olan Kırmızıbiber bağışık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara, özellikle de kolera gibi bulaşıcı hastalıklara, karşı direncini arttırır. Sindirimi kolaylaştırıcı ve iştah açıcı etkisi vardır. İshali kesmesinin yanında, iyi bir idrar ve gaz söktürücüdür. Kansere karşı etkili bir koruyucudur. Ferahlatıcı ve solunum yollarını açıcı özelliği ile soğuk algınlığı, grip, bronşit gibi solunum yolları rahatsızlıklarına ve öksürüğe iyi gelir. Romatizma, diş ve boğaz ağrılarını hafifletir. Sinirleri yatıştırır. Cinsel gücü arttırır.

Kırmızıbiber Nasıl Kullanılır? Kırmızıbiber taze olarak yemeklerde kullanılabileceği gibi Kırmızı Pul Biber baharat olarak da tüketilebilir. Ayrıca, Kırmızıbiber salçası yapılabilir. Kırmızıbiber salçası, damar tıkanıklığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olmasının yanı sıra kalp krizi riskini de azaltmakta faydalıdır.