Kına Kına (Cinchona officinalis): Tropikal bölgelerde yetişen, 10-15 metreye kadar boylanabilen, kırmızı çiçekli bir ağaçtır. Kına Kına ağacının kabukları kinin ve kinidin gibi 30'a yakın alkaloit, glikoz, sakaroz, tanen ve reçine içerir.

Kına Kınanın Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Kınakına özellikle sıtma mikrobuna karşı etkilidir ve sıtmayı tedavi eder. Ateşi düşürür ve ağrıları hafifletir. Vücuda kuvvet verir ve iyileşmeyi hızlandırır. Gribal hastalıklara karşı koruyucudur. Damarları genişletir ve tansiyonu düşürür. Acı lezzeti ile iştah açıcıdır. Kabızlığı giderir.

Kına Kına Nasıl Kullanılır? Kınakınanın kabukları kurutulup toz haline getirildikten sonra kullanılır. Hamilelikte doğum sancılarını tetikleyebildiği ve bebeklerde anormalliklere sebep olabildiği için gebelerin kullanması tavsiye edilmez.