Kebabe (Piper cubeba): Hindistan ve çevresinde yetiştiği için Hindistaneriği olarak da adlandırılan, 1-1,5 m uzunluğundaki bir ağacın meyvesidir. Kebabiye ismiyle de bilinir. Uçucu ve sabit yağ, kebabe asidi ve piperin içerir.

Kebabenin Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İştah açar. Mikrop öldürücü etkisi ile mide ve idrar yolu hastalıklarında faydalıdır. Belsoğukluğunu giderir. Prostat büyümesine ve iltihabına karşı etkilidir. Karaciğere iyi gelir. Kumları eritir. Ağız kokusunu ve ses kısıklığını giderir. Solunum yolu hastalıklarına karşı faydalıdır.

Kebabe Nasıl Kullanılır? Meyveler kurutulup toz haline getirildikten sonra hem baharat olarak hem de ilaç niyetine kullanılır. Çayı hazırlanabilir. Ağızda çiğnenirse dişetlerini kuvvetlendirir, sesi açar ve ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır.