Malzemeler

2 adet yufka

100 gram beyaz peynir

1/2 demet maydanoz

1 adet yumurta

1/2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı

Yufkalar her iki taraftan ortada buluşacak şekilde sarılır.
1 cm aralıklarla kesilir.

Rulolar açılıp uzun şeritler elde edilir.

Şeritler derin bir kaseye konulup üzerine su doldurulduktan sonra buzdolabına kaldırılır.

Beyaz peynir ezilip, kıyılmış maydanozla karıştırılır.

Yumurta, zeytinyağı ve süt çırpılıp bir sos elde edilir.

1 saat sonra yufkaların yarısı sudan hafifçene sıkılarak alınıp tepsi zemini kaplanır.

Tepsiye alınan yufkaların üzerine peynirli karışım dökülür.

Kalan yufkaların da suyu hafifçe sıkılarak üstü kapatılır.

Yumurtalı sos her tarafına gelecek şekilde dökülüp 10 dakika daha buzdolabında bekletilir.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.