Malzemeler
500 gr. yerelması
500 gr. patates
1 Demet Kereviz Yaprağı
1 Çorba Kaşığı Un
8 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı
  • Önce salatanın suyunu, zeytinyağı, sirke, tuz, karabiberi çatalla çırparak hazırlayınız.
  • Patatesleri kaynar tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyup halka halka dilimleyiniz.
  • Sıcak iken salatanın suyunu döküp karıştırınız.
  • Yerelmalarının kabuklarını soyup 1 çorba kaşığı un kattığınız kaynar suda 20 dakika haşlayıp, küçük küçük doğrayınız.
  • Patatelerle karıştırıp, harmanlayınız.
  • Kereviz yapraklarının yeşil kart yapraklarını kesip atınız.
  • Özellikle yaprakların damarlarını küçük küçük doğrayıp yerelmalarına katıp, karıştırınız.
  • Tuzunu biberini ekleyip ılık servis yapabilirsiniz.