Malzemeler:
  • 1 kg. un
  • 1 fincan ayçiçekyağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yeterince su
  • Tuz
İç Malzemesi
  • * 5 adet büyük patates
  • * 4 adet kuru soğan
  • * 1 su bardağı ayçiçekyağı
  • * Karabiber, Tuz

Hazırlanışı : Unun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamur 9 eşit parçaya bölünüp bezeler hazırlanır. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açılır. Bezelerin üzerine ayçiçekyağı sürülür. 20 dk bekletilir.
Patates ve soğanlar soyulup rendelenir tavada ayçiçekyağıyla 10 dk. kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açın. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılmalıdır.) Hazırlanan patatesli karışım yufkaya serpilir, yufkayı rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır, Afiyet olsun.