Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılk süt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 paket kuru maya,
  • aldığı kadar un,
Üzeri için:
  • 1 yumurta,
  • bol miktarda susam,
Hazırlanışı:

İstanbul Simidi Malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yapın ve hamur 2-3 katı olana kadar üzeri örtülü bir şeklide mayalandırın. Mayalanan hamuru 7-8 parçaya ayırıp parmak kalınlığında yuvarlayıp resimdeki gibi ikiye katlayın.
İstanbul Simidi Uçlarını birleştirdikten sonra 1 tane iyi çırpılmış yumurtaya heryerini batırdıktan sonra bol susama bulayın.
İstanbul SimidiYağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyduktan sonra 50 derecelik fırında 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
İstanbul Simidi Tepsi mayası geldikten sonraki halleri gördüğünüz gibi bir hayli kabarmış. Hiç vakit kaybetmeden fırının ayarını 180 dereceye getirin ve simitleriniz kızarana kadar pişirin.
Not: üzeri için yumurta yerine sulandırılmış pekmezde kullanbilirsiniz. Benim de tercihim bu yönde ama o gün evimde pekmez bulunmadığı için yumurta kullandım...
Alıntı

İşte nar gibi kızarmış, dumanı üzerinde simitlerim

İstanbul Simidi

ALINTI