Tembel Gelin Hastalığı ; Haşimoto   Konuyu açan: safinaz   İlk Mesaj: 01-14-2012 (21:30)   Son Mesaj: 01-14-2012 (21:30)    Cevap: 0    Gösterim: 1096  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen safinaz

    01-14-2012

    Tembel Gelin Hastalığı ; Haşimoto

    Tembel Gelin Hastalığı ; Haşimoto
    Sürekli yorgunluk, halsizlik, adet düzensizliği, kilo verememe, saç dökülmesi, renksiz bir cilt gibi şikâyetleriniz varsa "tembel gelin hastalığı" 'haşimoto'ya yakalanmış olabilirsiniz.

    Anadolu'da birçok gelin "tembel gelin hastalığı" diye adlandırılan hipotiroidi-haşimoto yüzünden ya evinden oldu ya da gelin-kaynana tartışmasının odağı haline geldi.
    Son yıllarda özellikle yemeklik tuzların iyot oranının fazla olması yüzünden kadınlar arasında büyük bir artış gösteren haşimato tiroidinin mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor.

    Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nden İç Hastalıkları ve Obezite Kliniği Sorumlusu Dr. Yavuz Furuncuoğlu, tiroit hastalıklarının içinde en sık hipotiroidinin görüldüğünü ve buna neden olanın da en çok haşimato tiroidi olduğunu söyledi. Furuncuoğlu, hastalığın belirtilerini şöyle açıkladı: Halsizlik, yorgunluk, uyku artışı, kabızlık, eklem ağrıları, adale krampları, deride kuruluk, çatlaklar, ciltte sararma (ka.r.oten birikimi), göz kapaklarında ve yüzde şişme, saçlarda dökülme, kuruma, çabuk kırılma, kaşların dış kısmında dökülme, ses kalınlaşması ve boğuklaşması, üşüme, soğuktan kaçma, denge bozuklukları, bazen depresyon, adet düzensizliği..

    AİLE-SAĞLIK-ZAMAN

    alptraum bunu beğendi.



    Tembel Gelin Hastalığı ; Haşimoto Yorumları