Türkiye'nin üçte biri obez   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 05-03-2011 (14:27)   Son Mesaj: 05-03-2011 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 603  

    05-03-2011

    Türkiye'nin üçte biri obez

    Türkiye'nin üçte biri obez
    Dengesiz beslenme, hazır gıdalar ve hareketsiz yaşamın obeziteyi çağın hastalığı haline getirdiğini kaydeden uzmanlar, Türkiye’de obezitenin hızla yayıldığını kaydetti.Türkiye'nin üçte birinin 'obez' olduğunu belirten uzmanlar, Obezitenin birçok hastalığın kaynağı olmasının yanında başlı başına hastalık olduğu artık bilim insanları tarafından kabul edildiğini söyledi

    Türkiye"de obezite oranının 1998"de yüzde 22 civarındayken 2000"de yüzde 35"e ulaştığını kaydeden uzmanlar, güneyde Adana bölgesinde artışın fazla Erzurum"da ise düşük olduğunu dile getirdi.

    Obezite ya da halk arasında bilinen adıyla şişmanlığın vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu anımsatan uzmanlar, "Obezite, besinlerle alınan enerji miktarının, metabolizma ve fizik aktivite ile tüketilen enerji miktarını aştığı durumda ortaya çıkar.

    Kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, solunum rahatsızlıkları, eklem hastalıkları, adet düzensizlikleri, kısırlık, iktidarsızlık, safra kesesi hastalıkları, taş oluşumu, bazı kanser türleri, obezite ile doğrudan ilişkili hastalıklar arasında yer alıyor. Obezite, insan yaşamını kısaltan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olarak tanımlanabilir. Kadın nüfusun yaklaşık 3"te biri, erkek nüfusumuzun da yaklaşık 5"te biri obez, yani şişmandır" diye konuştu.








    Türkiye'nin üçte biri obez Yorumları