Genç kadın, ameliyatla kadın oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-24-2010 (18:30)   Son Mesaj: 12-24-2010 (18:30)    Cevap: 0    Gösterim: 1407  

    12-24-2010

    Genç kadın, ameliyatla kadın oldu

    Genç kadın, ameliyatla kadın oldu
    Şanlıurfa, Türkiye tarihinde bir ilke imza attı. Doğuştan cinsel organı olmayan genç bayan, Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nde başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.Şanlıurfa'da milyarda bir görünen doğuştan cinsel organı olmayan genç bayana, Türkiye'de ilk defa Şanlıurfa'da başarılı bir ameliyatla vajina yapıldı.

    Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ikamet eden 25 yaşındaki Z.A. doğuştan cinsel organının bulunmaması hayatını karattı. Yaklaşık 6 ay önce evlenen Z.A. cinsel organının bulunmamasından dolayı kocası ile zorunlu olarak boşandı. Hayatı kararan Z.A., Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nde ameliyata alındı.

    2 Jinekolog Uzmanı, 1 Plastik Cerrahi Uzmanı ve bir de Kadın Doğum Uzmanı olmak üzere 4 doktor tarafından ameliyat edildi. 3 saat süren başarılı ameliyat sonrası genç bayana yeni cinsel organ yapıldı. Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi Başhekimi Mehmet Demir, "Hastanemizde dünyada çok nadir gerçekleştirilen bir ameliyat yapıldı.

    Diğer uzman arkadaşlarımızla 3 saat süren bir ameliyat yaptık. Ameliyat çok başarılı geçti. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden plastik cerrahi arkadaşımızda ameliyata dahil oldu. Şuanda hastamızın genel durumu ile ilgili her hangi bir sorunu yok. Şanlıurfa'da böyle bir ameliyatın yapılması bize gurur veriyor" dedi.

    Türkiye'de ilk defa böyle bir ameliyatın gerçekleştirildiğini ifade eden Jinekolog Uzmanı Hüseyin Görmüş ise, "Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nde hem Türkiye'de hem de Dünya'da çok nadir yapılan bir ameliyatı gerçekleştirdik.

    Bu Vajinası olmayan, üterosu olmayan bir vakamız vardı. 25 yaşında daha önce evlenmiş boşanmış olan bir hastamız. Hastaya, kendi dokularından oluşan bir vajen dokusu oluşturduk. Ayrıca bu vajen dokusuyla ve derinliğiyle beraber 3 çeşit ameliyatı bir araya getirip oluşturduğumuz bir ameliyatı meydana getirdik.

    Bu ameliyatta kendi dokularını kullanaraktan vajen derinliğini ve normal bir olması gereken vajen mesafesini oluşturduk. Bundan sonraki hayatında çocuğu olmasa bile, çok rahatlıkla cinsel ilişkiye girebilecek ve diğer normal bayanlardan hiçbir farkı olmayacak şekilde bir cinsel hayatı olacaktır.

    Buda bizim ülkemizde çok nadir yapılan bir ameliyat olması açısından, özellikle Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nde bir ekip işi olarak bunları yaparaktan bizim için büyük bir mutluluk. Hastamızın şuan sağlık durumu da gayet iyi durumda" diye konuştu.







    Genç kadın, ameliyatla kadın oldu Yorumları