Grip savar turşu 3 ciddi hastalık için de önleyici   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-18-2010 (08:30)   Son Mesaj: 12-18-2010 (08:30)    Cevap: 0    Gösterim: 728  

    12-18-2010

    Grip savar turşu 3 ciddi hastalık için de önleyici

    Grip savar turşu 3 ciddi hastalık için de önleyici
    Düşük tuzlu turşu tüketimi, astım, kanser, mide sorunları ve kansızlığın önlenmesinde etkili. Turşuyu özellikle sık hastalanan bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklarınıza yedirinUzman Diyetisyen Selahattin Dönmez'in yazısı

    Turşu, sebze ve meyvelerin belirli tuz konsantrasyonundaki salamuraları veya kendi öz suları içinde laktik asit bakterileri ile fermentasyona uğratılmalarıyla oluşan laktik asidin ve ortamdaki tuzun koruyucu etkisi sonucu uzun süre dayanıklılık kazanan bir üründür. Turşu üretimi çok eski tarihlere dayanmaktadır. M.Ö. 3. y.y."da Çinli işçilerin Çin Seddi"nin yapımında fermente olmuş, asitli sebze karışımları tükettiğine dair kayıtlar bulunmaktadır.

    KANSERİ BLOKE EDİYOR

    Laktik asit fermentasyonuyla elde edilen turşular, kalın bağırsak başta olmak üzere insanlarda sağlığı koruyucu etkiye sahiptirler. Turşudaki enzimler barsaktaki maddeleri karsinojen yapılara dönüştürmekle görevlidir. Düzenli turşu yiyenler bu barsaktaki dengeyi olumlu yönde değiştirerek kanser yapıcı enzimlerin çalışmasını engellerler. Dolayısıyla söz konusu enzimlerin aktivitesinde azalma, antikarsinojenik etki oluşturur. Laktik asit bakterilerinin, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, immunoglobulin A ve gama interferon üretimini desteklediği biliniyor. Bu durum insan vücudunun patojenlere karşı direncini ve bakterilerin antitümör aktivitesini artırıyor.

    ASTIMA ÇÖZÜM

    Fermente sebzeler, vitamin ve minerallerin önemli bir kaynağıdır. Fermentasyonla oluşan laktik asit, midedeki asit seviyesini düzenlemenin yanı sıra, protein ve demirin özümlenmesinde etkili oluyor. Düzenli olarak turşu tüketimi ile astım, cilt problemleri ve çocuklarda görülen bağışıklık sistemi sorunları arasında ters bir ilişki olduğunu öne süren araştırmalar mevcuttur. Öte yandan yüksek tansiyon ve buna bağlı kalp ve damar hastalıkları önemli ölüm nedenlerinin başında yer alıyor. Kalp hastalarında, kan basıncının yüksek olduğu durumlarda ve ödem gibi bozukluklarda tuz tüketiminin azaltılması gerek. Bu hastalıklardan korunmak için fazla tuzlu yememek lazım. Turşu, yüksek tuz içeriği nedeniyle kalp ve tansiyon hastaları için kaçınılması gereken besindir. Ancak düşük tuzlu turşu üretimi, turşunun yararlarından yoksun kalmamaya olanak sağlayabilir.

    Star





    Grip savar turşu 3 ciddi hastalık için de önleyici Yorumları