Her oyuncak ne yazik ki masum degil   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-29-2009 (21:17)   Son Mesaj: 12-29-2009 (21:18)    Cevap: 1    Gösterim: 1020  

    12-29-2009

    Her oyuncak ne yazik ki masum degil

    Her oyuncak ne yazik ki masum degil
    Fransa'da oyuncaklar kullanılarak çocukların düşüncelerinin istismar edildiği iddia ediliyor.

    Fransız doktor ve tarihçileri, çocuk oyuncaklarının masum olmadıklarını, bazı ideolojilere hizmet edecek şekilde istismar edildiğini belirterek oyuncakların çocukların gelişimine, terbiyesine ve aydınlanmasına refakat eden önemli bir maddi unsur olduğuna dikkat çekti.

    Fransız Liberation gazetesi, Uzman Psikolog Pediatrice Marcel Lufo’ya dayanarak, Barbie bebeklerinin bunun en iyi örneğini teşkil ettiğini, kadının bugün ulaştığı konumda büyük izler bıraktığını belirterek “çocuk oyuncakları tarih boyunca küçüklerin vicdanlarıyla oynamak ve düşüncelerini yöneltmek amacıyla istismar edildi” diye konuştu.

    Oyuncak üreticileri işi karıştırıyor

    Gazete haberinde, Çocuk oyuncakları üreten Fransız “Blimupail” şirketinin, ürettiği oyuncaklar aracılığı ile “göç yok” “iki cins arasında karışıklık yok” gibi mesajları geçirmeye çalıştığını ifade etti.Fransız gazete, söz konusu şirketin, geçen yüzyılın 80’li yıllarında “Safari” adlı oyuncakları piyasaya sürdüğünü, bu oyuncakların şüpheli siyah adamlardan ibaret olduğuna işaret ederek şirketin kısa bir süre sonra oyuncakları piyasadan çekmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

    Öte yandan Paris Üniversitesi Eğitim Bilimleri Profesörü Gilles Bruguiere, “pazarlama oyuncaktaki ekonomik hedefin diğer hedeflere hakim olmasına yol açtı.

    "Günümüz oyuncakları hayal ürünü"

    Eskiden oyuncağın eğitim değeri daha açıktı. Fakat bugün bu oyuncakların çoğunluğu tüketim ve eğlence aracı olarak tasarlandı” diye konuşarak bu oyuncakların hayal ürünü olarak tasnif edilebileceğini ifade etti.




    Her oyuncak ne yazik ki masum degil Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  12-29-2009, 21:18

    --->: Her oyuncak ne yazik ki masum degil


    Bu konuda cübbeli ahmet hocanin da konusmasi aklima geldi. Hakikaten gayette hakli
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum