Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ???   Konuyu açan: Henna   İlk Mesaj: 03-18-2009 (22:43)   Son Mesaj: 03-13-2011 (17:13)    Cevap: 12    Gösterim: 10001  


    03-18-2009

    Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ???

    Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ???

    HADI SIMDI DE BILMEDIGINIZ YERDEN ET ALIN VE BILMEDIGINIZ YERDEN YEMEK YIYIN BAKALIM...'

    Gaziosmanpasa Hacimasli köyü domuz çiftligi'nin sulari ve kati atiklari 300 metre mesafedeki Sazlidere Baraji'na akiyor. Baraj on milyon kisinin su ihtiyacini karsiliyor. Çiftlikte 5 bin domuz var.
    Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yillik 3 milyon kg. civarinda et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kirmizi et üretiminin yarisi. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarina ve marketlere 'kiyma' seklinde satiliyor. Domuz etini Salam, sosis olarak da piyasaya sürmek en sik kullanilan yöntem.
    Peki neden domuz?
    'Dinen yasak olmasina, Türk yemek kültürüne aykiri bulunmasina ragmen neden domuz cazip bir konu?'
    Çünkü domuz yetistiriciligi kârli bir is. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yasina göre yilda bir, iki, bazen de üç kez ve her batinda 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor. Bir domuz yilda iki kez dogum yapsa, her batindan 10 yavru yasasa, 20 sene yasayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahasi yeni dogmus bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çikabiliyor.
    Normal Sartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yag olarak ayrilabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor. Yani 150 kg'lik bir domuzdan 75 kiloluk yag elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken.
    Beslenmesi kolay, cam disinda -les dahil- her seyi yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulastigi zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yilda yaklasik 1 milyon kg. et çikiyor.
    Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satildigi meçhul. Diger çiftlikler de göz önüne alindiginda Türkiye'de yaklasik 3 milyon kg domuz etinin piyasaya degisik yollarla sürüldügü ortaya çikiyor.
    Türkiye'deki toplam kirmizi et tüketiminin de 6 milyon kg. oldugu göz önüne alinirsa tablonun vahameti daha da netlesiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasinda satilan bu domuz etlerinin agirlikli olarak kiyma, sucuk, salam ve sosis olarak satildigi dile getiriliyor. Çiftlik çalisanlarindan Ismail Türk'ün verdigi bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük otellere, yemek fabrikalarina kiyma ve sosis gibi ürünler olarak satiliyor.
    Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak bes firma domuz satin aliyor:
    Çerkezo, Polonez, Nuta, Namet ve Sütte ...
    1.
    Çerkezo aldigi ürünleri Salam Sosis olarak piyasaya sürerken ayni zamanda Tesvikiye'deki Sarküterisinden de nihai tüketiciye ulasiyor. (ki bu firmanin bir de TADET adi altinda otellere ürün sattigi bir markasi daha bulunuyor... ) Ayni zamanda butik magazalarda ve ulusal zincir magazalarda satilan BONUS markali ürünlerin üreticisi de ÇERKEZO...
    2- Ayazaga'daki Çerkezo'nun hemen yaninda üretim yapan
    SÜTTE firmasi da salam, sosis ve jambonlarini markasiyla satiyor. Ancak bilinen bu firmalar ürünleri çesitli zamanlarda farkli isimlerde piyasaya sürüyor. Daha önce Sütte olarak piyasaya sürülen domuz mamulleri son dönemde PIGGY adiyla satiliyor. Üstelik ünlü Amerikan fast food zincirlerinden Little Caesar's Pizza tam 10 yili askin süreden beri et mamullerini SÜTTE firmasindan temin edip bizlere bir güzel yediriyor.
    3-
    POLONEZ 5 yil öncesine kadar resmi olarak domuz ürünleri imal edip MIGROS'larda açik açik ürünlerini satarken, son yillarda %100 dana etinden ürünler imal ettigini iddia ediyor.
    'Peki ya bunlari göz göre göre magazalarinda sattiran satin alma müdürleri aldiklari rüsvetin yani sira bu milletin vebalini aldiklarini da biliyorlar mi sizce?'

    POLONEZ'in ciddi anlamda piyasaya yayilmasindaki en büyük faktör MIGROS' tur . O dönem Migros'un et mamulleri satin almasinda olan (Su an oyuncak reyonunda satin almacilik yapan) Coskun bey'in büyük paralar karsiliginda POLONEZ'le isbirligi içerisinde oldugunu ve bizzat domuzlari bizlere yediren kisi oldugunu biliyor muydunuz?
    Peki ya
    Migros'ta çalisan tüm tezgahtarlarin eksiksiz olarak her ay sonunda POLONEZ 'in sahibi MUSTAFA AKKAS beyden (veya satis müdürü sifati ile çalisan ALI ÖZYAVAS'tan) maaslarini ve primlerini (bizlere sattiklari et mamulleri üzerinden ) aldiklarini biliyor muydunuz?
    Peki
    METRO GROS MARKETLER'in (Su anki degil bir önceki) satin almaciligini yapan kisinin Su an BAGDAT CADDESINDE bulunan Polonez - Barbekü restoranlari' nin sahibi oldugunu biliyor muydunuz?
    Peki Izmir'in kalesi olarak görülen
    KiPA Marketler'in satin almaciligini yapan bayanin Polonez'in resmi hissedari oldugunu biliyor muydunuz?
    PEKI AMERIKAN FAST FOOD ZINCIRI
    DOMINO'S PIZZA ve ALMAN EKOLÜ DR.OETKER PIZZALARIN IÇERISINDE POLONEZ ET MAMULLERININ KULLANILDIGINI BILIYOR MUYDUNUZ?
    PEKI
    GIMA MARKALI VE PIYASALARDA SATILAN OPI MARKALI ÜRÜNLERI POLONEZ'IN ÜRETTIGINI VE BUNUN KARSILIGINDA NE KADAR PARA YEDIRDIGINI BILIYOR MUSUNUZ?
    'Peki, sizce Türkiye'de domuz eti yemeyen insan kalmis midir?'
    4-
    NUTA öncelikle 7 TEPE markasi ile taninmakla beraber Güneydeki - Her sey dahil - tatil köylerinin bir numarali tedarikçisi, e tabi yabanci turistlerin yaninda yerli turistlerde güme gidiyor. Bu firmalar özellikle büyük alisveris merkezlerinde ayri bir stant açiyorlar. Ancak küçük Sarküterilerde karisik olarak duruyor ve birçok tüketici farkina varmadan domuz ürünlerini satin alabiliyor . Üstelik isin ilginç tarafi bu firma Simdi de firma tanitim cd si hazirlamis Carrefour gibi büyük hipermarketlerde ne kadar hijyenik üretim yaptigini anlatiyor. Ama 7 TEPE SOSIS hafta sonlari marketlerde KDV dahil 2.900 YTL ye satiliyor.
    Çünkü maalesef bu adamlar sosislerin içerisinde hayvan küspesi gibi lafini bile etmek istemedigimiz katkilar kullaniyorlar ... Domuz hammaddeli salam ve sosislerin kesiminin yapilip piyasa sürüldügü bir baska yer de
    NUTA'nin üretimini yapan kisinin islettigi Dolapdere'deki imalathane. (IDEAL markali salam sosis imalatçisi )
    5-
    NAMET ünlü EMINÖNÜ HASIRCILAR ÇARSISININ IÇINDE yillardir taninan NAMLI PASTIRMACI'nin modern hali !!! Su an modern(!) üretim tesisleri BAYRAMPASA MEGACENTER (GIDA HALI) içinde derme çatma bir imalathaneden öteye geçemeyecek konumda olan ve üretim kapasiteleri aylik -günün 24 saati çalistiklarini düsünürseniz- 70 tonu geçemeyecek olan bu imalathanede NAMET ayda 270 ton et mamulü üretiyor ve satiyor.
    Bu aradaki 200 tonluk kapasite açigini ise ISTANBUL DISINDA ne id ügü belirsiz imalathanelerde, merdiven alti firmalarda üretim yaptirip üzerine ' %100 NAMET KALITESI' bastiktan sonra (üretim yeri olarak BAYRAMPASA'daki adreslerini gösteriyorlar) bizlere afiyetle yediriyorlar.
    Carrefour
    ve diger tüm zincir magazalarda POLONEZ'in uyguladigi benzer taktikleri uygulayan NAMET bugün kapasitesinin 3 kat üzerinde üretim yaparak gururla ülkemizi temsil ediyor.
    Peki, Cem Yilmaz'in dedigi gibi janjanli ambalaja sahip
    NAMLI pastirmalari' nin sahipleri olan Engin ve Esen Mepa kardeslerin ayni zamanda Çorlu'daki domuz çiftliklerinin yari hissesine sahip olduklarini da biliyor muydunuz?
    2000 yilinda patlak vermis olan kaçak buffalo etlerinin de NAMLI pastirmalari' nin sahipleri olan Engin ve Esen Mepa kardesler tarafindan getirildigini hatt a Bayrampasa'daki imalathanelerinin gazetecilerin ve kameralarin gözü önünde basildigini, Engin Mepa'nin Show TV'ye, o dönemin 1 trilyon lirayi kendi elleriyle hediye ettigini, sonra da Milliyet, Hürriyet ve Sabah gazetelerine verdikleri dev ilanlarla tüm olanlari ve baskinlari yalanladiklarini biliyor muydunuz?
    NAMLI
    Pastirmalarinin hem % 5 hissesine sahip olan, hem de imalat müdürlügünü yapan Muzaffer adindaki sahsin ayni dönemde kardesi ile Bagcilar semtinde açmis oldugu imalathanede at ve esek etinden yaptigi pastirmalari dilimleyerek zincir marketlere sattiklarini biliyor muydunuz?
    2004 yilinda da Ugur Dündar ekibi tarafindan basilarak ekran da gösterildigini hatirlayabildiniz mi?

    Domuz konusunda herkes topu baskasina atiyor. Bu noktada tüketicinin yapmasi gereken seyi Çevre Saglik Il Müdürlügü Gida ve Çevre Kontrol Subesi
    Müdürü Irfan Yilmaz özetliyor;
    '- Piyasadaki etleri denetlemek mümkün olmuyor.'
    'Kisacasi ne yediginize dikkat edin. Çok emin olmadiginiz bilmediginiz markalarin ambalaj güzelligine kanmayin.'

    Ömer KIZILIRMAK
    TÜBITAK-SAGE Planlamalar ve Kalibrasyon Birim Amiri


    emirahmedyasin ve sab?r bunu beğendiler.



    Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ??? Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-19-2009, 00:31

    --->: Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ???


    Dün bir haberde okumuştum. THY; Varşova-İstanbul seferini yapan bir uçakta yolcuya ikram edilen et, Domuz Eti çıkmış. Bu konuda yolcu dava açmış...
    ...
    Allah affetsin yemişsek..

    selametle..
    Henna ve sab?r bunu beğendiler.
    mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mhmt

      Permalink - Mesaj no 2  03-19-2009, 00:47

    --->: Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ???


    Acaba haram kilinan sadece domuz etinin yenmesi mi? Yoksa domuzdan gelecek her ürünü kullanmamiz midir ?
    sab?r bunu beğendi.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 3  03-19-2009, 00:56

    --->: Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ???


    biz burda ki ürünlerin icindekiler kisminda devamli domuz katkisi var mi diye kontrol ediyoz genelde gelatine(jelatin) olmayan ürünleri tercih ediyoruz ama domuzun ayri sifreleri de varmis onlada henüz yeni tanistim mesela E 571 bu sadece birtanesi daha ne sifreleri var kimbilir...
    oguzhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) oguzhan

      Permalink - Mesaj no 4  03-19-2009, 01:04

    --->: Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ???


    en iyisi kendn kes kendin pişir kendin ye..oluyor buda en "zor ala zor "ama "nur ala nur" olanı...:(
    sab?r bunu beğendi.
    Henna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Henna Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 5  03-19-2009, 01:09

    --->: Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ???


    Mesela domuz postu giymek harammidir. Ya da domuz postu kullanmak. Ya da domuz KILINDAN olan berberdeki fircalar ya da Domuz kilindan olan dis fircalari ya da recellerin icine katilan donma etkisi yapan domuz kemik parcalari v.s. v.s.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 6  03-19-2009, 01:38

    --->: Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ???


    Domuz kılından yapılan Diş Fırçaları...Bu konuda ölçü şudur: şayet bir şeyin haramiyeti kesin ise, bu şeyi kullanmak caiz değil haramdır. Fakat söylentiye göre bir şeyi terk etmekte doğru görünmemektedir.

    Bir şeyin küllü haram olunca cüz’ü de haramdır kaidesiyle domuzun her şeyi haram olacağından bunların domuz kılından yapıldığı kesinse bunları kullanmak caiz değildir.

    Her kıldan yapılan tıraş fırçasının domuzdan yapılmış olması kesin olmadığından, “her fırça kesinlikle haramdır” diyemeyiz.

    Kıldan yapılan fırçaların bazılarında domuz kılının kullanıldığı bazı imâlatçılar tarafından bildirilmektedir. Bundan dolayı, her türlü fırçalarda, bilhassa sakal ve diş fırçalarında sun’î olanını tercih etmekte fayda vardır.
    Selam ve dua ile...
    Sorularla İslamiyet Editör

    Domuz derisinden yapılan elbise...
    Domuz derisinden yapılan elbise, ayakkabı vb. giyilmez. Bazı hayvanlar vardır ki, onların etinden, derisinde veya herhangi bir uvzundan istifade mümkün değildir. Şer’i ölçüler içinde öldürülse ve derisi tabaklansa bile yine de kullanılmaz. Çünkü o, necis bir hayvandır. Çünkü domuz “necisü’l-ayn”’dir. Yâni tamamen pistir. Örneğin necaset bulaşmış bir mendil düşünelim. Bu mendili yıkamakla temizlemiş oluruz. Ama necasetin kendisi örneğin bevlin veya gaitanın temizlenmesi nasıl olacak. İşte bunlara necisü'l-ayn denilir. Domuz da bunlar gibi olduğundan yıkamakla, tabaklamakla veya dezenfekte etmekle temizlenmez. Domuzun eti, derisi, kemigi hiçbir suretle temizlenmez, temizlik kabul etmez. Bu sebeple domuzun ölüsü söyle dursun, dirisi bile alınmaz, satılmaz. Insan tabiatı bundan nefret duyar.

    Etiyle, kemigiyle, derisiyle pis olan bir mahlûku satmak, pisligi satmak demektir ki, bu da alan ve satan için câiz olmaz. Bu nedenle tabaklansa bile derisi temiz olmaycağından giymek caiz olmadığı gibi bununla namaz kılmak da caiz değildir.
    Selam ve dua ile...
    Sorularla İslamiyet Editör

    ...

    selametle...
    sab?r bunu beğendi.
    mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mhmt

      Permalink - Mesaj no 7  03-19-2009, 01:40

    --->: Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ???


    bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...
    Konu Henna tarafından (03-19-2009 Saat 01:43 ) değiştirilmiştir..
    Henna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Henna Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 8  03-19-2009, 11:35

    --->: Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ???


    aman bu neiş zaten et ve et ürünü doğru dürüst alamıyoduk para bulupta bundan sonraki etle olan muhabbetimizde bitti para varsa balık yiyelim
    Henna bunu beğendi.
    sabır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) sabır

      Permalink - Mesaj no 9  03-19-2009, 15:53

    --->: Ben domuz eti yemedim diyebilirmisiniz ???


    selam müminlerin üzerine olsun.
    Yazıyı buraya taşıyan kardeşimizie Allah celle ecrini fazlası ile versin.
    Bu konuda aslında çok panik yapmanın bir anlamı yok.Zaten bunlar öyle çokta gizli kapaklı işlerde değil.Devlet biliyor büyük domuzlar bunu pazara sürüyor.''müslüman'' lar domuz center lardan alışveriş yapıyorlar.Baya lüks mekanlar.Ekonomiyi canlandırıyor.Alan razı satan razı yiyen razı şimdi ne gerk bu kadar kafaya takmaya değilmi!!!
    Bir boykotta sukoyu veren aman canım bunu nerden bilelim demezmi yiyoruz işte!!!
    Hem ne gerek var gericiliğe o kadar hastalık varda avrupalı niye yiyorki hem sağlıklarınada düşkünler!!!
    Tek çözüm biraz dikkat.Bu kadar ümmet perişan halde iken zaten uğrarız narı cehenneme
    selam ve dua ile...
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin