Cipsteki tehlike!! Yedikçe öldürüyor.....   Konuyu açan: Henna   İlk Mesaj: 11-16-2008 (19:05)   Son Mesaj: 11-16-2008 (21:21)    Cevap: 7    Gösterim: 2083  

    11-16-2008

    Cipsteki tehlike!! Yedikçe öldürüyor.....

    eveeett!...ey muhakeme ahalisi cipsi yasaklıyorum niye mi?
    size ihtiyacı var bu milletin.....

    Yıllardır kamu oyumuza duyurmaya çalıştığımız gıda terörÜne her geçen gün diğer sivil toplum kuruluşlarımızın da tepki vermeleri, ne kadar önemli bir işin üzerinde olduğumuzu göstermektedir. Bu konuda, Tüketici Hakları Merkezi tarafından yapılan açıklamayı dikkatinize sunuyoruz.

    Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Gıda Komitesi Başkanı Veteriner Hekim Muhammet Efe, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütlerinden daha sinsi ve daha tehlikeli terör mekanizmasının 'gıda terörü' olduğunu ifade etti.


    Cipslerin özellikle çocuk tüketici kitlesini hedef seçen ancak diğer yaş gruplarının da ilgisini çekmeyi başaran bir tüketim maddesi olduğunu kaydeden Efe, 'her zararlı ancak bir şekilde satıcısı için karlı olan ürün gibi bu ürünün de tüketiciye cezbedici bir şekilde sunulduğunu' dile getirdi. Devamla,

    'En önemli konu içerdikleri trans fat yağlardır ki bu yağlar doğal olarak çok az bulunabilen, ancak gıda sanayinde kullanılan hidrojenizasyon tekniğine bağlı olarak özellikle margarin ve diğer birçok üründe bulunmaktadır. Bu yağlar oldukça riskli bir ara madde olup dünyanın birçok yerinde yasaklanmıştır. Trans yağlar maalesef ülkemizde bisküviden cipse, hazır keklerden gofretlere, margarinlerden krakerlere yüzde 30'lara kadar değişen oranlarda bulunduğu/kullanıldığı bilimsel deneylerde ortaya çıkarılmış bir gerçektir.

    Cipsler özellikle gıdalardaki istenmeyen tat duyularını bastırmak veya mamulü daha lezzetli göstermek amacı ile kullanılan glutamatlar da içermektedir.

    Cipslerde oluşan bir diğer tehlikeli maddenin Akrilamid; olduğunu, bu maddenin karbonhidrat ve proteinlerin bir arada bulunması ve yüksek ısıya maruz kalması (pişirme işlemi) durumunda ortaya çıktığını aktaran TÜ-MER Başkanı, 'Bu maddenin ;kanserojen olduğu ve sigara dumanında da bulunduğu bilinmektedir. İçilmesi kansere yol açan bir maddeyi çocuklarımıza paket paket yedirmenin ne denli doğru bir davranış olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.' diye konuştu.....




    Cipsteki tehlike!! Yedikçe öldürüyor..... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  11-16-2008, 19:16


    Dünyanin bir cok yerinde yasaklanmis olan bu yag, sadece Türkiyede mi kullaniliyormus. Lakin bu cips Dünyanin heryerinde var. Buna önlem almanin yoluda vardir.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 2  11-16-2008, 20:06


    ne öneriyorsun peki?....nasıl önlem alınacak
    Henna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Henna Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 3  11-16-2008, 20:14


    Türkiyedeki cips ler o yagdan yapilmayacak o zaman.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 4  11-16-2008, 21:06


    alemsin kardeşim
    sabah ilk işleri hemen düzeltirler
    yani yemeye devam mı edelim????
    Henna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Henna Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 5  11-16-2008, 21:11


    Hayir ben bu konunun surasini anlamis degilim
    Alıntı:
    En önemli konu içerdikleri trans fat yağlardır ki bu yağlar doğal olarak çok az bulunabilen, ancak gıda sanayinde kullanılan hidrojenizasyon tekniğine bağlı olarak özellikle margarin ve diğer birçok üründe bulunmaktadır. Bu yağlar oldukça riskli bir ara madde olup dünyanın birçok yerinde yasaklanmıştır. Trans yağlar maalesef ülkemizde bisküviden cipse, hazır keklerden gofretlere, margarinlerden krakerlere yüzde 30'lara kadar değişen oranlarda bulunduğu/kullanıldığı bilimsel deneylerde ortaya çıkarılmış bir gerçektir.

    bu bizim margarinlerimize kadar girmis megerse. Yillar önce sanayag da domuzyagi var diye haber cikarmisti bunlar ve biz Almanyadaki bir fabrikaya bu sanayagini götürdük. Cikan sonuc sadece paketinin dayaniksiz oldugu idi. Tmamen bitkisel yagi dediler. Simdi anlayamadigim bu beyfendinin bahsettigi yag Dünyanin cogu yerinde yasaklanmis ve bende diyorumki Dünyanin heryerinde bu cips bisküvi felan var onlar hangi yagi kullaniyorsa bizim Türkiye neden kullanmiyor. Mantiksiz gelmiyormu sizede ve Türkiyede üretilen cipsler bisküviler margarinler Avrupayada ithal ediliyor . E peki Avrupa dada ya da Dünyadada bu nasil görmezden geliniyor peki. Hah iste benim sorum bu idi
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 6  11-16-2008, 21:19


    yanına bir de cola ...afiyet olsun
    Henna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Henna Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 7  11-16-2008, 21:21


    Soguk iciniz
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum