Sismanlik (obezite ) birçok kronik hastalığa neden oluyor!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-26-2016 (13:54)   Son Mesaj: 12-26-2016 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 10737  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

    12-26-2016

    Sismanlik (obezite ) birçok kronik hastalığa neden oluyor!

    Sismanlik (obezite ) birçok kronik hastalığa neden oluyor!


    Sismanlik (obezite ) birçok kronik hastalığa neden oluyor!
    6- Kalitesiz ve yetersiz, uyku ve beslenmeye 'hayır' diyeceğim, çünkü
    Gün içerisinde bireyde yeterli ve dengeli beslenmeme hali, uykusuzluk durumları halsizlik, odaklanamama ve konsantrasyon düşüklüğü gibi birçok probleme neden olabilir. Bir de yeteri kadar uyuduğunuz halde yeteri kadar kendinizi dinlenmemiş hissetmek aşına olduğumuz bir durumdur. Uyku durumu ve yeme arasındaki ilişkiye vurgu yapan birçok araştırma sonucunda tespit edildi k; Uyku bozuklukları hem obeziteye yol açıyor hem de obezitenin derecesini artıyor. Bu iki hastalık kısır bir döngü içerisindedir.

    Uykusuzluk, obezitenin yanı sıra diğer birçok kronik hastalıklara da zemin hazırlamaktadır. Kan şekeri ve insülin seviyelerini etkileyerek şeker hastalığına da sebep olabilir. Ayrıca yüksek tansiyon ve kalp krizi riskini artırır. Bağışıklık sisteminizin zayıflamasına ve enfeksiyonlara yakalanma riskiniz artar. Depresyona da neden olan uykusuzluk, bireyin yaşam kalitesini düşürerek gün içerisinde yorgun, agresif, gergin bir gün geçirmenize neden olur. Uyku bozukluğu olan bireylerde obeziteye neden olan yanlış alışkanlardan vazgeçilip doğru davranışların kazanılması temel olan yaşam tarzımda birtakım köklü değişiklikler yapacağım.

    Püren bunu beğendi.



    Sismanlik (obezite ) birçok kronik hastalığa neden oluyor! Yorumları