Yüz nakli sevinci 2 saat sürdü   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 09-24-2013 (22:16)   Son Mesaj: 09-24-2013 (22:16)    Cevap: 0    Gösterim: 1220  

    09-24-2013

    Yüz nakli sevinci 2 saat sürdü

    Yüz nakli sevinci 2 saat sürdü
    Yüz nakli sevinci 2 saat sürdü

    Kırklareli'nde, 2004 yılında oynadığı av tüfeğinin patlaması sonucu yüzü parçalanan ve bugün Akdeniz Üniversitesi'nden gelen yüz nakli müjdesinin ardından Antalya'ya gitmek üzere ambulansla yola çıkan 21 yaşındaki Recep Kaya'nın mutluluğu 2 saat sürdü.

    Kırklareli'nde, 2004 yılında oynadığı av tüfeÄŸinin patlaması sonucu yüzü parçalanan ve bugün Akdeniz Ãœniversitesi'nden gelen yüz nakli müjdesinin ardından Antalya'ya gitmek üzere ambulansla yola çıkan 21 yaşındaki Recep Kaya'nın mutluluÄŸu 2 saat sürdü. Silivri'de gelen telefondaÂ*yüzü alınan ve kimliÄŸi öğrenilemeyen yabancı uyrukluÂ*kiÅŸininÂ*kan dolaşımı bozukluÄŸu nedeniyle 'organ nakline uygun deÄŸildir' raporu verildiÄŸi için operasyon iptal edildi ve Kaya evine geri döndü.

    Kırklareli'de oturan Recep Kaya, 12 yaşındayken aÄŸabeyinin düğününde oynağı av tüfeÄŸinin kazayla ateÅŸ alması sonucu yüzüne isabet eden saçmalar nedeniyleÂ*çene, yanaklar, dudak, burun ve alın bölgesi parçalandı. Defalarca ameliyat geçirdiÄŸi halde eski haline kavuÅŸamayanÂ*ve sokaÄŸa çıkmaya utanan Kaya, Akdeniz Ãœniversitesi'nde baÅŸarıyla gerçekleÅŸen yüz nakli ameliyatları üzerine ümitlendi ve yüz nakli için sıra beklemeye baÅŸladı.

    Kırklareli'ndeki bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışanÂ*Recep Kaya'ya bugün iÅŸyerindeyken saat 17.50' de Antalya'daki Akdeniz ÃœniversitesiÂ*Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın ekibi tarafından telefonla arandı. SaÄŸlık personeli, Kaya'ya yüz nakli için verici bulunduÄŸunu ve acil Antalya'ya gelmesi gerektiÄŸi bildirildi. Bunun üzerine Kaya, hemen iÅŸyerinden çıktı ve eÅŸyalarını toplamak için Kocahıdır Mahallesi'ndeki evine geldi. Çobanlık yapan baba Dursun Kaya evde olmayınca, halası Ulviye Peközer ile birlikte kapının önünde hazır bekleyen 112 Hızır Acil Servisi ambulansına bindi ve saat 20.30'da Ä°stanbul Atatürk Havalimanı'ndan Antalya'ya kalkacak olan uçaÄŸa yetiÅŸtirilmeye çalışıldı. Ambulans 19.50'de Silivri yakınlarına geldiÄŸinde Recep Kaya'nın cep telefonu tekrar çaldı veÂ*arayan yüz nakli ekibindeki görevli kiÅŸi, operasyonun iptal edildiÄŸini bildirdi. Sevinci 2 saat süren Kaya, ambulansla tekrar evine döndü.

    Annesini 2007 yılında kaybeden Recep Kaya'nın telefonla konuştuğu babası Dursun Kaya ise ''Hayırlısı olsun oğlum. O olmazsa başkası olur. Sağlık olsun" diyerek oğlunu teselli etmeye çalıştı.

    Antalya'dan gelen ilk telefonla sevinen, ikinci telefonla ise üzüntüye kapılan Recep Kaya, ''Umudum hala sürüyor. Hiçbir zaman vazgeçmeyeceÄŸim. Sonuna kadar beklemeyeÂ*devam edeceÄŸim. Ambulansın içindeyken telefon geldi ve bana nakil yapılacak kiÅŸinin kan dolaşımı bozukluÄŸu ortaya çıktığı ve verici için 'organ nakline uygun deÄŸildir' raporu verildiÄŸi söylendi. Gelmenize gerek yok dediler'' dedi.

    Halası Ulviye Peközer ise, "Çok sevinçli gittik. Hayırlısı ne ise o olsun. Çok büyük umutlarla gittik, çok heyecanla gittik. Hastaneden bize bildirdiler, sorun çıktığını söylediler bizde geri döndük. Her şeyin hayırlısı olsun'' diye konuştu.

    Kaynak: DHA





    Yüz nakli sevinci 2 saat sürdü Yorumları