Aşağılanan çocuklar için gelecek endişesi   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 09-10-2013 (22:14)   Son Mesaj: 09-10-2013 (22:14)    Cevap: 0    Gösterim: 794  

    09-10-2013

    Aşağılanan çocuklar için gelecek endişesi

    Aşağılanan çocuklar için gelecek endişesi
    Aşağılanan çocuklar için gelecek endişesi

    Küçük yaşlarda okulda arkadaşları tarafından aşağılananlar büyüdüklerinde sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor.

    Küçük yaşlarda okulda arkadaşları tarafından aşağılananlar büyüdüklerinde sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. US-Fachmagazin'de yayınlanan araştırmaya göre çocukken küçük düşürülen kişileri bekleyen sorunlar arasında ağır hastalıklar, iş hayatında tedirginlik ve kısıtlı sosyal ilişkiler yer alıyor.

    Araştırmada 9-16 yaşlarındaki bin 420 gencin edindiği hayat tecrübesi 24-26 yaşlarına geldiklerinde yeniden incelendi. Araştırmanın sonunda çocukluğunda aşağılanan kişilerin büyüdüklerinde altı kat daha fazla tehlikeyle karşı karşıya kaldığı görüldü.

    Ağır hastalıklar, sigara bağımlılığı veya psikolojik rahatsızlıklar çocukken küçük düşürülen gençlerin karşılaştığı sorunlar arasında.

    Warwick Üniversitesi'nden araştırmaya katılan Psikolog Dieter Wolke "Yaşıtlar arasında görülen birbirine zulmetme gibi hadiselerin artık yetişkin olmaya giden yolun kaçınılmaz, masum bir parçası olarak görülmemeli." diyor.

    Aşağılanan kişiler üzerinde aşağılanma sonucu oluşan etki uzun süre devam ediyor. Araştırmada çıkan bir diğer sonuca göre başkaları tarafından küçük düşürülen kişiler hayatlarının ilerleyen safhalarında başkalarını da küçük düşürebiliyor.

    Kaynak: CİHAN





    Aşağılanan çocuklar için gelecek endişesi Yorumları