"Kampanyaların sebebi SGK'dan para çalmak"   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 08-29-2013 (19:16)   Son Mesaj: 08-29-2013 (19:16)    Cevap: 0    Gösterim: 834  

    08-29-2013

    "Kampanyaların sebebi SGK'dan para çalmak"

    "Kampanyaların sebebi SGK'dan para çalmak"

    Dünya Göz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, katarakt kampanyaları ile vatandaşların ve devletin parasının çalındığını ileri sürdü.

    Dünya Göz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, katarakt kampanyaları ile vatandaşların ve devletin parasının çalındığını ileri sürdü. Kapıcıoğlu, ? 'Sizi parasız muayene yapacağız', 'Size Check-Up yapacağız' diyenlere sakın inanmasınlar. Çünkü karanlığa gidiyorlar. Onların geleceğini çalıyorlar. Onların yapmak istediği sadece Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) para çalmak.? dedi.

    Eray Kapıcıoğlu, bazı kuruluşların katarakt ameliyatı kampanyaları ile vatandaşlara ve devlete zarar verdiğini söyledi. 3-4 yıldır vatandaşların Anadolu'dan getirilerek kendilerine katarakt ameliyatı yapıldığını belirten Kapıcıoğlu, ?Herkese katarakt ameliyatı yapıp, gözlerini bantlayıp gönderiyorlar. Göz hastanesi kurup içerisine tüm branşları koyuyorsunuz. Diğer tarafta 600- 700 bin harcayıp klinik kuruyorlar. Sadece muayene ve katarakt ameliyatı yapıyorlar. Bunlar ne yapıyor? Sosyal Güvenlik Kurumu'na fatura kesip yüzde 100 gelirlerini oradan alıyorlar. '410 TL'ye ücretsiz katarakt ameliyatı yapıyoruz' diye köylere gidip kahvelerden, meydanlardan, camilerden ne kadar emekli karnesi varsa otobüslere doldurup İstanbul'daki kliniklerine getiriyorlar. Ankara'daki kliniklerine getiriyorlar. Bunun sayısı gittikçe artıyor ve bu getirdikleri insanların hepsini ameliyat yapıyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan fatura tahsis ediyorlar.? diye konuştu.

    Kendilerinin, üzerinde çalıştıkları bir proje ile bir yıl boyunca katarakt ameliyatlarından para almayacaklarını duyuran Kapıcıoğlu, ?Biz 622 TL'ye çıkarılan katarakt ameliyatında, normalde yüzde 90, yani 550 TL'ye yakın para alma hakkımız var. Ama bunu almıyoruz. Bunu bir yıl yapabileceğiz. Yani bir yıl boyunca hiçbir vatandaş yüzde 90 farkı ödemeyecek.? ifadelerini kullandı.

    'HEDEFİMİZ 60 BİN YABANCI HASTA'

    Bir göz muayenesinden bile çok çeşitli hastalıkların ortaya çıkarılabildiğini vurgulayan Kapıcıoğlu, şunları söyledi: ?Göz deyip geçmeyin, bizim grupta ayda 7- 8 tane göz arkasında tümör yakalıyorlar. Göz branşına çok ciddi yatırım yaptık. 400 milyon dolara yakın bir yatırım hala da yapıyoruz. Yurtdışından 107 dünya ülkesinden hasta bize güvenip ameliyat olmaya geliyor. Sağlık turizmini Türkiye'de ilk başlatan biziz. Geçen yıl 40 bin yabancı hasta ameliyat edildi. Bu sene bu rakamın 60 bin olmasını bekliyoruz.?

    Türkiye'nin göz sağlığında çok iyi bir noktada olduğunu belirten Kapıcıoğlu, ?Yurtdışında bir hastanın gelip Türkiye'de ameliyat olması, bizi tercih etmesi de bunu gösteriyor. Alt yapımız ve doktorlarımızla çok güven duyulan bir hastaneyiz.? dedi.

    Kaynak: CİHAN





    "Kampanyaların sebebi SGK'dan para çalmak" Yorumları