Bel fıtığı hakkında doğru bilinen yanlışlar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 08-17-2013 (19:30)   Son Mesaj: 08-17-2013 (19:30)    Cevap: 0    Gösterim: 636  

    08-17-2013

    Bel fıtığı hakkında doğru bilinen yanlışlar

    Bel fıtığı hakkında doğru bilinen yanlışlar
    Bel fıtığı hakkında doğru bilinen yanlışlar

    Beyin ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Selçuk Aydın, bel fıtığı hakkında doğru bilinen birçok yöntem hakkında bilgi verdi.

    Beyin ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Selçuk Aydın, bel fıtığı hakkında doğru bilinen birçok yöntem hakkında bilgi verdi. Aydın, "Bilinenin aksine bel çekme yöntemiyle bel fıtığı tedavisinin yapılması, bel fıtığı olanların sert zeminde yatması gerektiği gibi birçok yöntem hastalar için tehlikeli olabilir." dedi.

    Bel fıtığı hastalığına dair açıklamalarda bulunan Op. Dr. Selçuk Aydın, halk arasında doğru bilinen yanlış yöntemler hakkında bilgi verdi. Aydın, "Bel fıtığının ağır kaldıranlarda olmasının yanı sıra sürekli oturarak çalışan bankacı, muhasebeci, bilgisayarla çalışan ofis memurları gibi çok fazla hareket etmeyenlerde de oldukça sık görünür. Bel fıtığı olanların mutlaka sert yerde, tahta zeminde yatması gerekir gibi bir algı da vardır. Fakat bel fıtığı olan veya olmayan hiç kimse sert yerde yatmamalıdır. Ortopedik bir yatakta yatmalıdır. Bel fıtığının orta ve ileri yaşlarda görülebileceğine dair duyumlar da gerçeği yansıtmıyor. Çünkü son yıllarda lise çağlarında da görülebilmektedir. 'Bel fıtığı ameliyatlarında felç kalma riski çok yüksektir. Bu nedenle mümkün olduğunca ameliyat olmamalıdır.' şeklindeki duyumlar da yanlıştır. Zira tedavide çeşitli alternatifler vardır. Bel fıtığı tanısı konulan hastaların sadece yüzde 20'si ameliyatla düzeltilebilir hastalardır. Diğerlerine ameliyat dışı tedaviler önerilmektedir. Bel çekme yöntemiyle bel fıtığı tedavisinin yapılması da doğru değildir. Bel çekme bel fıtığını düzeltemeyeceği gibi fıtık parçalarının yer değiştirmesine bağlı olarak kişilerde ciddi kalıcı sorunlara neden olabilir. Bel çekme ve germe sadece faset kilitlenmesi denilen bel ağrılarında bazen etkilidir." ifadelerini kullandı.

    Kaynak: CİHAN





    Bel fıtığı hakkında doğru bilinen yanlışlar Yorumları