Alzheımer hastalığına mantar tedavisi   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 08-11-2013 (18:20)   Son Mesaj: 08-11-2013 (18:20)    Cevap: 0    Gösterim: 833  

    08-11-2013

    Alzheımer hastalığına mantar tedavisi

    Alzheımer hastalığına mantar tedavisi
    Alzheımer hastalığına mantar tedavisi

    Denizli'de bir şirket alzheimer tedavisinde etkili olan Hericium Erinaceus mantarı üretti.

    Denizli'de bir şirket alzheimer tedavisinde etkili olan Hericium Erinaceus mantarı üretti. Denizli'nin Hacıeyüplü Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir şirket sahibi Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Atmaca, kanser tedavisinde kullanılan tıbbi mantarlar, cinsel gücü arttırıcı mantar ve 'ölümsüzlük' mantarından sonra TÜBİTAK'ın desteğiyle alzheimer tedavisinde etkili olan Hericium Erinaceus mantarını da üretti.

    Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Atmaca, tzıbbi mantar üretimi için 2005 yılında projelerini TÜBİTAK'a gönderdiklerini ve bu kurumun büyük desteğini aldıklarını kaydetti. Dönemin Tarım Bakanlığı'nın belge verdiği ilk özel Ar-Ge kuruluşu olduklarını belirten Atmaca, şirketlerinin mantar araştırma üssü haline geldiğini söyledi. Son olarak 'dede sakalı' mantarı denilen Hericium Erinaceus mantarını da yine TÜBİTAK'ın desteğiyle ürettiklerini belirten Atmaca, "Bu mantar sinir hücrelerinin yeniden oluşmasını sağlıyor. Alzeimer hastalığının tedavisinde kullanılıyor. Bir ay boyunca tüketen hastaların yüzde 60'ı kavrama yeteneğini kazanıyor. Hericium Erinaceus sindirim kanalında meydana gelen ülser, iltihap ve tümörler üzerinde tedavi edici rol oynadığı çeşitli bilimsel çalışmalarla ispatlandı. Kanserden kurtulup bu mantarı yiyen hastaların hayat sürelerinin beklenenden fazla olduğu belirtiliyor" diye konuştu.

    Mehmet Atmaca; Çin, Hindistan, Japonya ve ABD'de üretimi ve tüketimi yaygın olan tıbbi mantarların Türkiye'de ve Avrupa'da son yıllarda tanınmaya başladığını söyledi. Atmaca, "En çok talep Pleurotus Eryngii ve Reishi isimli mantarlara geliyor. Pleurotus Eryngii mantarı cinsel gücü arttırıyor. Çok sayıda ünlü isime bu mantardan gönderdik. Bu mantar türüne doğal viagra diyoruz. 'Ölümsüzlük mantarı' da denilen Reishi mantarı yaşlanmayı geciktiriyor, hücreleri yenilediği için kanser tedavisinde kullanılıyor. Çok güçlü doğal antibiyotik. Bağışıklığı güçlendirir, hücreleri yeniler" dedi.

    Kaynak: DHA





    Alzheımer hastalığına mantar tedavisi Yorumları