Güneşle direk temasın ölümcül tehlikesi   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 08-10-2013 (18:33)   Son Mesaj: 08-10-2013 (18:33)    Cevap: 0    Gösterim: 637  

    08-10-2013

    Güneşle direk temasın ölümcül tehlikesi

    Güneşle direk temasın ölümcül tehlikesi
    Güneşle direk temasın ölümcül tehlikesi

    Uzmanlar güneş ışınlarına maruz kalmanın cilt üzerinde birçok olumsuz sonuç doğurabileceğini belirtiyor.

    Uzmanlar güneş ışınlarına maruz kalmanın cilt üzerinde birçok olumsuz sonuç doğurabileceğini belirtiyor. Güneş ışınlarının deride güneş yanığı, güneş alerjisi, deri yaşlanması, kırışıklık ve sarkmalar, damar genişlemeleri, kahverengi lekeler, tümör ve kansere yol açabileceği belirtiliyor.

    Güneşin cildi olumsuz yönde etkilediğini belirten Özel Medline Antalya Hastanesi'nden deri ve zührevi hastalıklar uzmanı Dr. Seçil Engin Uysal, güneş ışınlarının zararları ve güneş ışınlarından korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.

    Dr. Uysal, güneş ışınlarına direk maruz kalanların; güneş yanığı, güneş alerjisi, deri yaşlanması, kırışıklık ve sarkmalar, damar genişlemeleri, kahverengi lekeler, tümör ve kanser riskiyle karşı karşıya olduğunu hatırlattı. Uysal, ayrıca derideki bağışıklık sistemini de baskılayarak uçuk gibi enfeksiyonları da tetikleyebileceğini açıkladı.

    Beyaz tenli, mavi gözlü, çilli kişilerin özellikle güneşten korunması gerektiğini hatırlatan Uysal, herkesin uygun güneş koruyucuları ile çocukluk yaşından itibaren korunması gerektiğini hatırlattı.

    GÜNEŞTEN NASIL KORUNMALI?

    Yaz aylarında saat 11.00 ile 15.00 arasında korunmasız olarak dolaşılmaması gerektiğini hatırlatan Uysal, plajda şemsiye altında bulunulmalı ve denize girilmemesi gerektiğini kaydetti. Mutlaka koruyucu özellikte geniş kenarlı şapka, kenarları kapalı koyu renk gözlük kullanılması gerektiğini vurgulayan Uysal, "Bu önlemlere rağmen bir miktar güneşe maruz kalınması kaçınılmazdır.

    Güneş ışınları; sudan, kumdan ve kardan yansıyabilmekte ve bulutlu havalarda dahi yeryüzüne ulaşarak deri rahatsızlıklarına neden olabilmektedir. Bu nedenlerle ek korunma önlemlerinin yanı sıra, güneş koruyucu kremlerinin kullanımına da önem vermek gerekir." diye konuştu.

    Uysal, güneş koruyucularının güneşle temas etmeden en az 20 dakika önce güneş görecek alanlara uygulanması gerektiğini, 2-3 saatte bir bu işlemin tekrarlanması gerektiğini hatırlattı.

    Kaynak: CİHAN





    Güneşle direk temasın ölümcül tehlikesi Yorumları