Sağlık Müdürlüğünden aşırı beslenme uyarısı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 08-06-2013 (19:18)   Son Mesaj: 08-06-2013 (19:18)    Cevap: 0    Gösterim: 720  

    08-06-2013

    Sağlık Müdürlüğünden aşırı beslenme uyarısı

    Sağlık Müdürlüğünden aşırı beslenme uyarısı
    Sağlık Müdürlüğünden aşırı beslenme uyarısı

    Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin, Bayram ve sonrasında beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, "Bayram sonrası aşırı beslenme bazı problemleri beraberinde getirecektir" dedi.

    Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin, Bayram ve sonrasında beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, "Bayram sonrası aşırı beslenme bazı problemleri beraberinde getirecektir" dedi. Yücel, yaptığı açıklamada, sağlığın korunması ve geliştirilmesinde hayatın her döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin, en önemli faktörlerden biri olduğunu söyledi.

    Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin, günlük öğün sayısını azalttıkları için beslenme düzeninde değişiklikler meydana geldiğine dikkati çeken Yücel, "Ancak bayramda normal yeme düzenine geçildiğinde psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girilmektedir. Bazı kişiler hala kendilerini oruç tutuyor zannederken, bazı kişiler ise 'oruç bitti şimdi yeme zamanı' diyerek aşırı miktarda besin tüketirler. Bayram sonrası aşırı beslenme bazı problemleri beraberinde getirecektir" dedi.

    Bayramda artan tatlı tüketimi konusundada vatandaşları uyaran Yücel, aşırı tüketimin sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açabileceğini vurguladı.

    Yücel, sağlıklı bir bayram geçirilmesi adına dengeli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiği kaydetti.

    Kaynak: AA





    Sağlık Müdürlüğünden aşırı beslenme uyarısı Yorumları