Limon her derde deva!   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 08-05-2013 (18:29)   Son Mesaj: 08-05-2013 (18:29)    Cevap: 0    Gösterim: 731  

    08-05-2013

    Limon her derde deva!

    Limon her derde deva!
    Limon her derde deva!

    Mutfağımızdan eksik etmediğimiz hemen hemen her şeye kullandığımız limonun insan sağlığına faydalarının ne kadar etkili bir boyutta olduğunu biliyor musunuz?

    Mutfağımızdan eksik etmediğimiz hemen hemen her şeye kullandığımız limonun insan sağlığına faydalarının ne kadar etkili bir boyutta olduğunu biliyor musunuz? Günlük yaşantımızda devamlı kullandığımız ve belkide faydalarından bir haber olduğumuz o kadar çok besin tüketiyoruz ki.. Bunlardan biri de hatta en etkili olduğunu söyleyebileceğimiz limondur.

    Sürekli kullandığımız limon aslında bizi bir çok sağlık sorunlarından koruyor. Kanser, yüksek tansiyon, enfeksiyon, kalp damar sağlığı gibi ciddi sağlık problemleri ayrıca saç bakımı, cilt bakımlarında ve zayıflama da limonun faydasını fazlasıyla görüyoruz.

    Vitamini en çok kabuğunda bulunan limonun sadece kabuğundan faydalansak bile sağlığımıza önemli derecede etkisi var. Tabi ki herşeyin fazlası zarar olduğu gibi limon da fazla tüketildiğin de limon suyu kanı inceletebilir, çok fazla limon yerseniz diş etlerinizde kanama başlayabilir. Limonun faydalarıyla ilgili dünyaca tanınmış Diyetisyen Ann Louise Gittleman ile görüştük. İşte bize anlattığı limon hakkında faydalı bilgiler?

    Dozunu aşmadan günde 1 limonun neredeyse her derde deva olduğunu söyleyen Diyetisyen Ann Louise Gittleman sözlerine şöyle devam etti;

    ?Sabah uyandığınız da ilk işiniz kahve veya çay tüketmek yerine bir bardak limonlu sıcak su tüketin. Limon ve sıcak su karışımının vücudunuza oldukça çok faydası var. Kilo kaybetmenize yardımcı olur, vücudunuzdaki sıvı miktarını korur, sindiriminizi rahatlatır, böbrek ve safra kesesi taşlarının çözülmesine yardımcı olur, beyin sağlığını korur? dedi.

    LİMON SUYUNU NASIL TÜKETMEK DAHA FAYDALI OLUR?

    Limonun pek çok hastalığa düşme riskini azalttığını vurgulayan Gittleman; ?Limon günlük hayatta devamlı kullanmamız gereken bir besin. Yarım limon ile bir bardak sıcak suyu karıştırarak içiniz. Eğer limon sıkmak istemezseniz 1 çorba kaşığı limon suyu kullanın. Ama kullanacağınız bu limon suyunun yüzde yüz organik olduğundan emin olun. Limon suyunun içine bir tutam tarçın ve bir tutam zencefil koyduğunuz da metabolizmanızın daha iyi çalışmasına yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz. Limon oda sıcaklığında 10 gün tutulabileceğinden limonu taze tüketmenize dikkat edin. Ayrıca taze limon suyunu buzlu tepsi içinde potansiyelini kaybetmeden saklayabilirsiniz? dedi.

    LİMONUN SAĞLIĞA FAYDALARI

    Limon suyunu sabah uyandığımızda hemen içersek sindirim sistemimizi harekete geçirir. Bu da vücudumuzun besinleri absorbe etme yeteneğini güçlendirir. Besinlerin düşük seviyede absorbe edilmesi aç olmadığınız zamanda bile açmış gibi hissetmenize sebep olabileceğini söyleyen Gittleman sözlerine devam etti;

    Limon suyu damak tadınızı değiştirir ve temizler. Vücudunuz böbreklerinizin ve ciğerinizdeki toksinlerin temizlemeye yavaş yavaş yardım eder. Ayrıca lenf sisteminizin ve vücutta bulunan diğer sistemlerin toksinlerini temizlemesine yardımcı olur.

    LİMONUN HAYATIMIZDA Kİ ÖNEMİ

    Hayattan yağların yok edilmesinin gerektiğine inanan ve bunu kendine slogan haline getiren ayrıca hastalarına da devamlı bunu aşıladığını söyleyen Gittleman;

    ?Limon ve limon suyu vücuttaki yağları temizler. Su vücuttaki sıvı ihtiyacını karşılar. Vücudunuzda ki sıvı miktarı azaldığı zaman vücudunuz daha fazla yağ depolar. Bunun nedeni de vücudunuzdaki sıvı miktarı azaldığında böbrekleriniz ciğerinizden daha fazla fonksiyon göstermeye ihtiyaç duyar. Bu da ciğerlerinizin yağları yakmasını engeller. Su ayrıcı doğal iştah kesicidir. Susuz kalmak açlık hissine yol açabilir. Limon kan akışını hızlandırarak vücudunuzdan atıkların atılmasına yardımcı olarak selülitlerin azalmasına da yardımcı olur? dedi.

    LİMONUN MUCİZEVİ ETKİSİ

    Limon suyunun yüksek miktarda C vitamini içerdiğini belirten Gittleman;

    ?Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı verilerine gore bir limon 30.7 mg C vitamini içerir. Kadınlar için günlük C vitamin ihtiyacı 75 mg iken erkekler için bu miktar 90mg'dır. C vitamini bol tüketen insanlar tüketmeyenlere göre çok daha etkili bir sindirim sistemine sahip olurlar. Limon ayrıca sindirim sistemi asiditesini arttırarak kalsiyum emilimine de yardım eder? dedi.

    Gittleman kalsiyum yağ hücrelerinde tutulduğunu belirterek devam etti;

    ?Kalsiyumun emilimi kilo vermeye yardımcı olur. Yağ hücrelerinde ne kadar çok kalsiyum olursa, onların yakımı da bir o kadar kolay olur. C Vitamini ayrıca bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesine yardım ederek sizi kalp hastalıkları, felç, atarakt ve gut gibi hastalıklardan korur. Oregan State Üniversitesi araştırmasına gore bu antioksidan vitamin taze meyvelerle birlikte alındığında kanser riskini düşürür? dedi.

    Kadinhq.com





    Limon her derde deva! Yorumları