Organlarıyla 4 kişiye umut olacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 08-04-2013 (18:27)   Son Mesaj: 08-04-2013 (18:27)    Cevap: 0    Gösterim: 569  

    08-04-2013

    Organlarıyla 4 kişiye umut olacak

    Organlarıyla 4 kişiye umut olacak
    Organlarıyla 4 kişiye umut olacak

    Tokat'ın Zile ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 7 yaşındaki Gökhan Uygur'un kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, Ankara, Gaziantep, Antalya ve İzmir'deki 4 hastaya nakledilecek.

    Tokat'ın Zile ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 7 yaşındaki Gökhan Uygur'un kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, Ankara, Gaziantep, Antalya ve İzmir'deki 4 hastaya nakledilecek. Tokat Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Cengiz Yakıt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zile'de 30 Temmuz'da geçirdiği trafik kazası sonrası hastanelerine kaldırılan Uygur'un beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.

    Bunun üzerine, Uygur'un ailesiyle görüştüklerini dile getiren Yakıt, ailenin organ bağışı yapmaya karar vermesinin ardından Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla hemen irtibata geçtiklerini belirterek, "Sağlık Bakanlığının ilgili sistemi tarafından uygun kişiler belirlendikten sonra hastanın kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde organ bekleyen bir hastaya, karaciğeri Gaziantep'te nakil bekleyen bir hastaya, sol böbreği Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde bir hastaya, sağ böbreği ise İzmir Ege Üniversitesinde bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi" diye konuştu.

    Organ bağışı konusunda herkese büyük sorumluklar düştüğünü belirten Yakıt, insanların organ bağışı konusunda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

    Oğlunun beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından rahatsızlanarak hastanedeki bir serviste dinlendirilen baba Dursun Uygur'u (44) ziyaret eden Yakıt, "Verdiğiniz bu güzel kararla 4 insanın yeniden hayata bağlanmasına vesile oldunuz. Teşekkür ediyorum" dedi.

    Baba Uygur ise oğlunun bakkala giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirterek, "Oğlum çok akıllıydı. Sınıfını teşekkürle geçti. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra bana organ bağışı yapabileceğimi söylediler. Ben de 'çürüyeceğine, tamam bağışlarım' dedim, bağış yaptım. Benim ciğerim yandı. Organları alacak olan kişilere Allah iyilik versin" şeklinde konuştu.

    Uygur'un organları, hastalara nakledilmek üzere Ankara, Gaziantep, Antalya ve İzmir'e gönderildi.

    Kaynak: AA





    Organlarıyla 4 kişiye umut olacak Yorumları