Tavuk etinde antibiyotik tehlikesi   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 07-19-2013 (19:05)   Son Mesaj: 07-19-2013 (19:05)    Cevap: 0    Gösterim: 567  

    07-19-2013

    Tavuk etinde antibiyotik tehlikesi

    Tavuk etinde antibiyotik tehlikesi
    Tavuk etinde antibiyotik tehlikesi

    Almanya'da çeşitli kesimlerden alınan örnek tavukların yüzde 90'ında antibiyotiğe dayanıklı bakteri bulundu. Tavuklarda tespit edilen bakteriler et tüketimi ile insanlara geçtiğinde bazı ilaçlar etkisiz hale geliyor.

    Almanya'da çeşitli kesimlerden alınan örnek tavukların yüzde 90'ında antibiyotiğe dayanıklı bakteri bulundu. Tavuklarda tespit edilen bakteriler et tüketimi ile insanlara geçtiğinde bazı ilaçlar etkisiz hale geliyor. Almanya'da kümeste yetiştirilen tavuklarının yüzde 90'nda antibiyotiğe karşı dayanıklı bakteriler bulundu. Kümeste yetiştirilen tavuklarını ortalama ömrünün 39 gün olarak hesaplanıyor ve 10. gününde sağlıklı olasalar bile antibiyotik veriliyor. Tavuklarda tespit edilen bakteriler tüketimden sonrası insanlara bulaştığı zaman bazı ilaçlar etkisiz hale geliyor.

    YASAL DÃœZENLEME

    Federal Konsey'in ilaçlar yasasında onayladığı değişiklere göre, hayvan sahibi ve veterinerler tarafından hayvanlar ne zaman hangi ilaçın verildiği kapsamlı bir şekilde kayıt edilecek. Bu şekilde küçük ve büyükbaş hayvanlara verilen antibiyotik uygulamasının düşürülmesi hedefleniyor. Bu uygulamaya dikkat etmeyen çiftçilerin üç yıla kadar işletme ruhsatı ellerinden alınabilecek. Yasanın önümüzdeki yılın başlarında yürürlüğe geçeceği belirtiliyor.

    Â*

    Kaynak: CÄ°HAN





    Tavuk etinde antibiyotik tehlikesi Yorumları