Mide bulantısı nasıl önlenebilir?   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 07-04-2013 (18:14)   Son Mesaj: 07-04-2013 (18:14)    Cevap: 0    Gösterim: 619  

    07-04-2013

    Mide bulantısı nasıl önlenebilir?

    Mide bulantısı nasıl önlenebilir?
    Mide bulantısı nasıl önlenebilir?

    Hamile olduğunuzu sürekli size hatırlatan mide bulantılarına karşı bu önerilere kulak verin.

    Hamile olduğunuzu sürekli size hatırlatan mide bulantılarına karşı bu önerilere kulak verin. Az ve sık yiyin

    Gün boyu az ve sık yemekÂ* yediÄŸiniz takdirde mideniz asla boÅŸ kalmaz. Bazı kadınlar karbonhidratlıÂ* yiyeceklerin iyi geldiÄŸini söylese de uzmanlara göre yüksek seviyedeÂ* protein içeren gıdalar mide bulantısına karşı daha etkilidir.

    Ufak atıştırmalıkları yanınızdan ayırmayın

    ElÂ* altında mutlaka ufak atıştırmalıklarınız olsun. Yatağınızın baÅŸucuna daÂ* bir paket kraker koyun ve uyandığınızda yataktan çıkmadan 1-2 parçaÂ* yiyip 20 dakika kadar bekleyin. Aynı ÅŸekilde gece uykunuzdan midenizÂ* bulanarak uyanırsanız bu yöntemi tekrarlayın.

    Yağlı besinlerden uzak durun

    YaÄŸlı besinlerinÂ* sindirimi daha uzun sürdüğünden sindirim sistemini rahatsız etmesi dahaÂ* muhtemeldir. Yine baharatlı ve asitli besinlerden uzak durmak gerekir.

    Oda sıcaklığında besinler tüketin

    BesinlerinÂ* kokusu ve tadı da midenizi bulandırabilir. Sıcakken daha yoÄŸun bir kokuÂ* ve aromaya sahip olduÄŸundan gıdaları oda sıcaklığında veya soÄŸuk olarakÂ* tüketmek önerilmektedir.

    Yardımcınız zencefil

    Zencefil, mide bulantısına karşı oldukça etkilidir. Sıcak suya rendelenmiş zencefili ekleyin ve yavaş yavaş yudumlayın.

    Vitaminlerinizi aksatmayın

    Gerekli tümÂ* vitaminleri aldığınızdan emin olun. Doktorunuz düşük seviye demir içerenÂ* vitaminler önerebilir. Zira demir sindirimi oldukça zor bir mineraldir.

    Su tüketimine önem verin

    Yemekle birlikte suÂ* içtiÄŸinizde daha çabuk doyarsınız. Bu sayede tıka basa yemektenÂ* kurtulabilir ve mide bulantısının önüne geçebilirsiniz.





    Mide bulantısı nasıl önlenebilir? Yorumları