Her ailenin bir diş hekimi olacak   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 07-02-2013 (19:12)   Son Mesaj: 07-02-2013 (19:12)    Cevap: 0    Gösterim: 774  

    07-02-2013

    Her ailenin bir diş hekimi olacak

    Her ailenin bir diş hekimi olacak
    Her ailenin bir diş hekimi olacak

    Türkiye'de özellikle çocukların ciddi diş sağlığı problemleri yaşaması Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık her ailenin bir diş hekimi olacağını açıkladı.Hekimleri aileleri her ay düzenli olarak muayeneye çağıracak .

    Türkiye'de özellikle çocukların ciddi diş sağlığı problemleri yaşaması Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık her ailenin bir diş hekimi olacağını açıkladı.Hekimleri aileleri her ay düzenli olarak muayeneye çağıracak . Türkiye'de 7-14 yaş grubundaki çocukların yüzde 24,5'i ağız ve diş sağlığı sorunları yaşarken, bu oran yetişkinlerde yüzde 8,7 olarak gerçekleşti. Yapılan araştırmalarda her 100 çocuktan 84'ünün en az 1 dişinin çürük olduğu tespit edildi.

    HER AYMUAYENE

    Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı, ‘Koruyucu Diş Hekimliği İzlem Planı'nı hayata geçirecek. Planda bebeklerin anne karnından ergenlik dönemine kadar ağız ve diş sağlığının izleneceği bildirildi. Toplumda ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşturulabilmesi için sadece bebekler değil aile bireyleri de düzenli takip edilecek. Aile diş hekimleri belirlenen aileleri her ay düzenli olarak muayeneye davet edecek.

    Okul öncesi eğitim kurumları ve ilköğretim okullarında ağız sağlığı eğitimi verilecek. İlköğretim okullarında koruyucu flor uygulaması yapılarak diş çürüklerinde azalma sağlanacak. Diş hekimi kontrolleri ve koruyucu diş hekimliği uygulamalarının toplumda özendirilmesi sağlanacak. Diş sağlığının önemini anlatan kamu spotları hazırlanacak.

    Doğmadan diş sağlığı planı yapılacak

    Diş çürüklüğünün çocukluk döneminden itibaren başladığını belirten Sağlık Bakanlığı, plan kapsamında doğum koçları ve doğum doktorlarını kullanacak. Doktorlar bebeklerde çıkabilecek hastalıkları kontrol ederken, ağız ve diş sağlığını da raporlayacak. Bebeğin dişlerinin güçsüz olmasının tespit edilmesiyle anneye kalsiyum ve protein açısından zengin gıdaları yemesi tavsiye edilecek.

    Kaynak: Bugün





    Her ailenin bir diş hekimi olacak Yorumları