Spor yaparken en çok yapılan hatalar   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 07-01-2013 (18:15)   Son Mesaj: 07-01-2013 (18:15)    Cevap: 0    Gösterim: 669  

    07-01-2013

    Spor yaparken en çok yapılan hatalar

    Spor yaparken en çok yapılan hatalar
    Spor yaparken en çok yapılan hatalar

    Egzersizleri uygularken yapılan hatalar sizi hem spor yapmaktan hem de sağlığınızdan uzak tutabilir.

    Egzersizleri uygularken yapılan hatalar sizi hem spor yapmaktan hem de sağlığınızdan uzak tutabilir. Nefes alıp vermek

    Dikkat edilmeyen davranışlar arasında ilk sırada olanı nefes alıp verme düzensizliğidir.

    YaptığınızÂ* spor sizi normalinden fazla yoruyor ve bitkin halde bırakıyorsa nefesÂ* alıp vermenizde bir sorun var demektir. Genelde yapılan en büyükÂ* yanlışlık ise, kısa kısa ve kesik kesik nefes almaktır. UzmanlarınÂ* tavsiye ettiÄŸi yöntem ise, uzun ve derin soluklanmadır.

    Isınma

    Yapacağız egzersiz sizi zorlamayacakÂ* düzeyde basit bile olsa, ısınmadan hiç bir hareketi vücudunuzaÂ* uygulamayın. Spor yapmaya hazır olmayan vücudunuz en ufak hamlenizdeÂ* sakatlanmanızla sonuçlanabilir. Hemen hemen bütün egzersizÂ* programlarının başındaki açma germe ve ısınma hareketlerini dikkatleÂ* uygulayın. Vücudunuz terleme aÅŸamasına geçtiÄŸinde büyük ölçüdeÂ* hazırsınız demektir. Özellikle çalıştıracağınız bölgeye maksimum önemÂ* gösterin.

    Program deÄŸiÅŸtirirken dikkat edin

    Bir programa baÄŸlıÂ* kalıp çalışmak biraz kulaÄŸa sıkıcı gelse de doÄŸru yöntemlerden biridir.Â* Çalışma sisteminizi deÄŸiÅŸtirmeniz çok riskli ve sizi spordan soÄŸutanÂ* bir etken olabilir.

    Kesin deÄŸiÅŸiklikler yerine ufak çeÅŸitliliklerÂ* eklemek size daha doÄŸru bir çalışma sistemi kazandıracaktır. BirÂ* farklılık yaratmak istiyorsanız özellikle bir uzmana danışmanız veÂ* profösyonel yardım almanız faydalı olacaktır.

    Beslenme düzeni

    Spor yapanların belki de en çokÂ* dikkat etmesi gereken konuların başında beslenme düzeni gelmelidir.Â* Egzersizlerinizin ardından vücudun eksiklerini gidermek adına düzenliÂ* bir yemek programı çıkarmanız saÄŸlınız açısından çok mühim.Â* KaybettiÄŸiniz vitamin ve sıvı ihtiyacını tekrar kazanmak için önerilenÂ* besinleri düzgün bir programla geri kazanmalısınız. Ertesi gün, günlükÂ* hayatınıza ve sporunuza kaldığınız yerden devam etmek istiyorsanızÂ* eksiksiz bir uygulama ÅŸarttır.





    Spor yaparken en çok yapılan hatalar Yorumları