Üç kişiden biri bu hastalığın pençesinde   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 05-28-2013 (18:12)   Son Mesaj: 05-28-2013 (18:12)    Cevap: 0    Gösterim: 646  

    05-28-2013

    Üç kişiden biri bu hastalığın pençesinde

    Üç kişiden biri bu hastalığın pençesinde
    Üç kişiden biri bu hastalığın pençesinde

    Uzmanlar, ?Erişkin erkeklerde hipertansiyon oranı yüzde 31, kadınlarda yüzde 34 oranında ve yine her 3 kişiden 1'i maalesef hipertansiyon hastası ama bunun yarıdan azı farkında değil? dedi.

    Uzmanlar, ?Erişkin erkeklerde hipertansiyon oranı yüzde 31, kadınlarda yüzde 34 oranında ve yine her 3 kişiden 1'i maalesef hipertansiyon hastası ama bunun yarıdan azı farkında değil? dedi. Hipertansiyon Polikliniği ile Ayaktan Tedavi Merkezi açılışının yapılmasının ardından konuşan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bölüm Başkanı Oktay Oymak, ?Baktığımız zaman hastaların yüzde 60'ı hipertansiyon olduğunun farkında değil. Hastalık var ama işin farkında değil. Farkında olanlarında maalesef yüzde 25'i doktora düzenli gelmesine rağmen kan basıncı kontrolü altında bulunuyor. Bizim bu üniteyi kurmaktaki amacımız hem farkındalığı arttırmak hem de takip ve tedavilerini aksatmadan yapabilmek. Kayseri için hayırlı bir iş yaptığımızı umuyorum? diye konuştu.

    "FELÇ VE KALP KRİZİNE SEBEP OLABİLİYOR"

    Hipertansiyonun tehlikeli bir hastalık olduğunu belirten Oymak, ?Hipertansiyon sorun çıktığı zaman büyük sorunlar çıkıyor. İşte hastalar felç rahatsızlığı ve kalp krizi geçirebiliyor. Bizler bu tür rahatsızlıklar olmadan önlem almayı amaçlıyoruz. Ayrıca erişkin erkeklerde hipertansiyon oranı yüzde 31, kadınlarda yüzde 34 oranında ve yine her 3 kişiden 1'i maalesef hipertansiyon hastası ama bunun yarısı farkında değil? şeklinde konuştu.

    Kaynak: İHA





    Üç kişiden biri bu hastalığın pençesinde Yorumları