MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Resimler ve Dekorasyonlar (https://www.muhakeme.net/forum/resimler-ve-dekorasyonlar/)
-   -   Kurandan Acil Durum numaralari (https://www.muhakeme.net/forum/resimler-ve-dekorasyonlar/113788-kurandan-acil-durum-numaralari.html)

alptraum 03-20-2013 20:16

Kurandan Acil Durum numaralari
 

Yardıma morale mi ihtiyacın var ? O zaman hicbirsey icin gec kalmis degilsin? Farkindalik önemlidir

http://www.muhakeme.net/forum/forumr...796168_n-1.png

rabiaD 03-25-2013 10:48

→ Kurandan Acil Durum numaralari
 

çokk güzel yaa:)

(cennet) 05-16-2013 13:33

ÜZÜLDÜYSEN; KURAN 02/25
Diyanet Vakfı
BAKARA 25. İman edip iyi davranışlarda bulunanlara, içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele! O cennetlerdeki bir meyveden kendilerine rızık olarak yedirildikçe: Bundan önce dünyada bize verilenlerdendir bu, derler. Bu rızıklar onlara (bazı yönlerden dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için cennette tertemiz eşler de vardır. Ve onlar orada ebedî kalıcılardır.

GÜNAH İŞLEDİYSEN; KURAN 39/53
Diyanet Vakfı
ZÜMER 53. De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.

BİRAZ HUZUR ARIYORSAN; KURAN 05/16
Diyanet Vakfı
MAİDE 16. Rızasını arayanı Allah onunla kurtuluş yollarına götürür ve onları iradesiyle karanlıklardan aydınlığa çıkarır, dosdoğru bir yola iletir.

BİR DOSTA İHTİYAÇ DUYDUĞUNDA; KURAN 2/257
Diyanet Vakfı
BAKARA 257. Allah, inananların dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlere gelince, onların dostları da tâğuttur, onları aydınlıktan alıp karanlığa götürür. İşte bunlar cehennemliklerdir. Onlar orada devamlı kalırlar.

CİNSİYETİN YÜZÜNDEN FARKLI MUAMELE GÖRDÜYSEN; KURAN 33/35
Diyanet Vakfı
AHZAB 35. Müslüman erkekler ve müslüman kadınlar, mümin erkekler ve mümin kadınlar, taata devam eden erkekler ve taata devam eden kadınlar, doğru erkekler ve doğru kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, mütevazi erkekler ve mütevazi kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allah’ı çok zikreden erkekler ve zikreden kadınlar var ya; işte Allah, bunlar için bir mağfiret ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır.

IRKÇILIĞA MARUZ KALDIYSAN; KURAN 49/13
Diyanet Vakfı
HUCURAT 13. Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O’ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır.

SENİ SAKİNLEŞTİRECEK BİR SEVGİ ARIYORSAN; KURAN 30/21
Diyanet Vakfı
RUM 21. Kaynaşmanız için size kendi (cinsi)nizden eşler yaratıp aranızda sevgi ve merhamet peydâ etmesi de O’nun (varlığının) delillerindendir. Doğrusu bunda, iyi düşünen bir kavim için ibretler vardır.
Diyanet İşleri
RUM 30/21. İçinizden, kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp; aranızda muhabbet ve rahmet var etmesi, O’nun varlığının belgelerindendir. Bunlarda, düşünen millet için dersler vardır.

DEPRESYONDAYSAN; KURAN 13/28
Diyanet Vakfı
RA’D 28. Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah’ın zikriyle sükûnete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.

YAKIN BİR ARKADAŞA ÖZLEM DUYUYORSAN; KURAN 50/16
Diyanet Vakfı
KAF 16. Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz ve biz ona şah damarından daha yakınız.

KENDİNİ DEĞERSİZ HİSSEDİYORSAN; KURAN 76/22
Diyanet Vakfı
İNSAN 22. (Onlara şöyle denir) Bu, sizin için bir mükâfattır. Sizin gayretiniz karşılığını bulmuştur.
Diyanet İşleri
İNSAN 76/22. "İşte bu sizin işlediklerinizin karşılığıdır, çalışmalarınız şükre değer" denir.

SEN BİR KAYBEDENSEN; KURAN 12/87
Diyanet Vakfı
YÛSUF 87. Ey oğullarım! Gidin de Yusuf’u ve kardeşini iyice araştırın, Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah’ın rahmetinden ümit kesmez.
Diyanet İşleri
YÛSUF 12/87. "Ey Oğullarım! Gidin, Yusuf’u ve kardeşini arayın. Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin; doğrusu kafirlerden başkası Allah’ın rahmetinden ümidini kesmez."

HİÇBİR İŞE YARAMADIĞINI DÜŞÜNÜYORSAN; KURAN 14/34
Diyanet Vakfı
İBRAHİM 34. O size istediğiniz her şeyden verdi. Allah’ın nimetini sayacak olsanız sayamazsınız. Doğrusu insan çok zalim, çok nankördür!
Diyanet İşleri
İBRAHİM 14/34. Kendisinden isteyebileceğiniz her şeyi size vermiştir. Allah’ın nimetini sayacak olsanız bitiremezsiniz. Doğrusu insan pek zalim ve çok nankördür.

HAYATIN ZORLUKLARI SENİ YORDUYSA; KURAN 94/05
Diyanet Vakfı
İNSİRAH 5. Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.
Diyanet İşleri
İNSİRAH 94/5. Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.

İNSANLAR FAZLA ÜSTÜNE GELİYORSA; KURAN 25/63
Diyanet Vakfı
FURKAN 63. Rahmân’ın(has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler (geçerler);
Diyanet İşleri
FURKAN 25/63. Rahman’ın kulları yeryüzünde mütevazı yürürler. Bilgisizler kendilerine takıldıkları zaman onlara güzel ve yumuşak söz söylerler.

KORKULARINDAN KURTULMAK İÇİN; KURAN 02/62
Diyanet Vakfı
BAKARA 62. Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sâbiîlerden Allah’a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp sâlih amel işleyenler için Rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir.


AFFEDİLDİĞİNİ DUYMAK İÇİN; KURAN 3/135
Diyanet Vakfı
ALİ İMRAN 135. Yine onlar ki, bir kötülük yaptıklarında, ya da kendilerine zulmettiklerinde Allah’ı hatırlayıp günahlarından dolayı hemen tevbe-istiğfar ederler. Zaten günahları Allah’tan başka kim bağışlayabilir ki! Bir de onlar, işledikleri kötülüklerde, bile bile ısrar etmezler.
Diyanet İşleri
ALİ İMRAN 3/135. Onlar fena bir şey yaptıklarında veya kendilerine zulmettiklerinde Allah’ı anarlar, günahlarının bağışlanmasını dilerler. Günahları Allah’tan başka bağışlayan kim vardır? Onlar, yaptıklarında bile bile direnmezler.

SEVİLDİĞİNİ DUYMAK İÇİN; KURAN 15/49
Diyanet Vakfı
HİCR 49. (Resûlüm!) Kullarıma, benim, çok bağışlayıcı ve pek esirgeyici olduğumu haber ver.
Diyanet İşleri
HİCR 15/49-50. Kullarıma Benim bağışlayan, merhamet eden olduğumu, azabımın can yakıcı bir azap olduğunu haber ver.

(alıntıdır.)

Misafir 06-10-2013 05:36

→ Kurandan Acil Durum numaralari
 

Mükemmel bir paylaşım, ALLAH razı olsun.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:04 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük