27 Haziran 2008 Cuma: REGAİP KANDİLİ

Muhterem Müslümanlar! Yeryüzünde yaşayan insanların değerli kabul ettikleri, önem verdikleri, özel ve kutsal saydıkları zamanları ve mekânları vardır. Tarihin her döneminde bu ola gelmiştir. İslam dinine gönül vermiş olan Müslümanlarında ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen Fani 06

  1. Alt 06-27-2008, 14:56 #1
    Fani 06 Mesajlar: 794
    Muhterem Müslümanlar!

    Yeryüzünde yaşayan insanların değerli kabul ettikleri, önem verdikleri, özel ve kutsal saydıkları zamanları ve mekânları vardır. Tarihin her döneminde bu ola gelmiştir. İslam dinine gönül vermiş olan Müslümanlarında özel önem verdikleri günleri, geceleri, ayları ve zamanları vardır. Üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları, içindeki kandil geceleri ile birlikte Müslümanlar için özel öneme sahip zaman dilimleridir. Üç aylar içindeki dört kandil gecesinin ilki olan Regaib Kandili 3 Temmuz Perşembeyi Cumaya bağlayan gecedir. Yine 4 Temmuz Cuma günü Recep ayının birinci günüdür.
    Regaib kelime olarak feyizli, bereketli, rağbet edilen, çok bağışlanan gece manalarına gelmektedir. Çok rağbet edilen gece olması nedeniyle bu isim verilmiştir bu geceye.

    Kıymetli Müminler!
    Bu mübarek gün gece ve aylar, duaların Allaha arz edilmesi, pişmanlık gözyaşlarıyla günahların silinmesi, yapılan ibadetlere verilen sevabın katlanması bakımından büyük bir fırsattır. Bu günlerde nefis muhasebesi yapılmalı, ana sermayemiz olan ömrümüzün nerede tüketildiği gözden geçirilmeli, amel defterimize neler yazıldığı, mahşer günü kurulacak büyük mahkemenin tek hâkimi yüce Allahın bizim için nasıl hüküm vereceği düşünülmelidir. Çünkü Yüce Rabbimizin ikram ettiği bu dünya hayatını Sırat-ı müstakim üzere yaşamayan, ibadet ve taatle değerlendiremeyenlerin o gün pişman olacaklarını ve “Keşke bu hayatım için bir şeyler yapıp gönderseydim” [1] diyeceklerini Kur’an-ı Kerim bize haber vermektedir. Başka bir ayet-i kerimede de “Ey iman edenler! Allah’tan korkun, herkes yarına ne hazırladığına baksın. Allah’a karşı gelmekten sakının, çünkü Allah yaptıklarınızdan haberdardır.” [2] buyurmaktadır.
    Muhterem Müslümanlar!
    İdrak edeceğimiz üç aylar ve kandil gecelerinde öncelikle Rabbimize, sonra ailemize ve milletimize ve ülkemize karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlamalı, hata ve günahlara görevlerden tövbe etmeliyiz. Bu mübarek gün ve geceler bizi Ramazan ayına ve Kadir gecesine hazırlayan zaman dilimleridir. Allah Resulü (s.a.v) “Allah’ım! Recep ve Şabanı hakkımızda Mübarek kıl ve bizi Ramazana kavuştur.”[3] diye dua etmiştir. Bizde bu zamanları fırsat bilerek Allah’ın engin rahmetine sığınıp tövbe kapısından girmeliyiz. Büyüklerin gönülleri alınmalı, eş, dost ve akrabaların hatırlarını sormalıyız; garipler, fakirler aranmalı, soframızda onlara da yer verilmeli, yetimler gözetilmeli, muhtaçlara yardım edilmelidir. Aramızdaki kırgınlıklar, dargınlıklar, şahsi çıkar hesapları bir tarafa bırakılmalı, hoşgörü, kardeşlik ve birlik içinde olunmalıdır.
    Mübarek Regaib kandili ve üç aylarınızı tebrik eder, İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

    HAZIRLAYANIN ADI: Recep KARABACAK
    ÜNVANI: İmam -Hatip- FATSA

    beyza bunu beğendi.
  2. Alt 06-27-2008, 18:22 #2
    beyza Mesajlar: 2.053
    başlık 27 haziran olarak geçmese daha iyi olurmuş yanılmalara sebep olabilir.yaının içinde de geçtiği gibi;

    Regaib Kandili 3 Temmuz Perşembeyi Cumaya bağlayan gecedir

  3. Alt 06-27-2008, 20:14 #3
    Fani 06 Mesajlar: 794
    ewet farkındayım ama konu okurken öyle okudum öyle koydum... :-))

  4. Alt 05-16-2011, 17:52 #4
    Ziyaretci
    Müslüman Mesajlar: n/a
    kandil günlerinde kandil simiti verilir selamlaşılır

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.