Regaip kandili

Allah'ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Regaib Kandili'nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi ...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 3 gönderen abı-hayat

  1. Alt 06-25-2009, 08:40 #1
    Ziyaretci
    abı-hayat Mesajlar: n/a
    Regaip kandili

    Allah'ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Regaib Kandili'nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Kandiliniz mübarek olsun!


    Bugün; kameri hesapla Recep ayının ilk Perşembesi'ni Cuma gününe bağlayan ve mü'minlerin büyük bir heyecanla beklediği Regaip Gecesi.

    Yüce Mevlâ'nın kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu gecede yapılan dua ve ibadetlerin büyük önemi var. Müslümanların kalp ve ruh temizlikleri için büyük bir fırsat olarak değerlendirilen Regaip Gecesi'nde alınlar secdeye giderek gönüller ferahlayacak.
    REGAİP GECESİ'NİN ÖNEMİ

    'Regaip' kelime olarak ''elde edilmesi arzu edilen değerler'' anlamına gelir. Regaip Gecesi'nin içinde bulunduğu Recep ayı, Recep, Şaban ve Ramazan'dan oluşan ''Üç Aylar''ın da habercisi... Üç Aylar; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevi kazanımların olduğu için İslâm âlemi için manevi atmosfere dönüştürülüyor. Hz. Peygamber'in, ''Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek eyle ve bizi Ramazan'a kavuştur'' şeklindeki duası, Üç Aylar'a verdiği önemi gösteriyor. Regaip Kandili'nde mü'minler, nefislerini hesaba çekerken, yapılan dualar ve ibadetler, sahibini Allah (cc)'a yaklaştırıyor.

    TÖVBE GECESİ

    Regaip Kandili'ni, işlenen günahların affolunması için büyük bir fırsat olarak değerlendiren mü'minler, her sene olduğu gibi bu gece de camilere koşarak, birlik ve baraberliğin tadını alacak. Kadir ve Berat Gecesi gibi Regaip Gecesi de geçmişi değerlendirmek, geleceğimize yön vermek için bulunmaz fırsat olarak biliniyor. Geceyi kapsayan zaman diliminde yapılan ibadetlerin kat kat önem teşkil ettiği konusunda İslâm âlimlerinin ittifakı bulunuyor. Regaib Gecesi, mü'minler açısından günahların bağışlandığı ve manen yeni bir sayfanın açıldığı bereketli zaman olarak değerlendirilmesi bekleniyor.
    Regaip kandili
    SEVGİLİ AİLEM HEPİNİZİN AYRI AYRI KANDİLİNİ KUTLUYORUM..
    BU GECE HAPİMİZ İÇİN YANİ BİR BAŞLANGIÇ OLUR İNŞAALLAH..
    RABBİM HEPİMİZİN DUALARINI KABUL VE MAKBUL ETSDİN DUALARIMIZDA BİRBİRİMİZİ UNUTMAYALIM...
    DUALARDA BULUŞMAK DİLEĞİYLE...

    Konu abı-hayat tarafından (06-25-2009 Saat 09:33 ) değiştirilmiştir.
    kipchak, shevval ve Unnecessary bunu beğendiler.
  2. Alt 06-25-2009, 08:48 #2
    gizemli Mesajlar: 162
    Tüm Müslüman Aleminin Regaip kandili hayırlı ve hayırlara vesile olur inşaAllah.




    Not: üstteki resimde "miraç kandiliniz mübarek olsun" diye yazıyor kardeşim. Gözünüzden kaçmış sanırım.

  3. Alt 06-25-2009, 09:30 #3
    Ziyaretci
    abı-hayat Mesajlar: n/a
    tşk ederim uyarı için evet fark etmemişim...

  4. Alt 06-25-2009, 10:30 #4
    Unnecessary Mesajlar: 726
    Çok güzel olmuş eline sağlık

  5. Alt 06-25-2009, 14:51 #5
    shevval Mesajlar: 144
    tskler kardesim

  6. Alt 06-25-2009, 18:29 #6
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Regaip kandilimizin hayırlara vesile olması dileğiyle...