MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   MN-Sözlük (https://www.muhakeme.net/forum/mn-sozluk/)
-   -   Organizasyon nedir ve nerelerde kullanilir (https://www.muhakeme.net/forum/mn-sozluk/99623-organizasyon-nedir-ve-nerelerde-kullanilir.html)

alptraum 01-23-2012 04:09

Organizasyon nedir ve nerelerde kullanilir
 

Organizasyon hangi anlamlarda kullanilir ve ne ise yarar

Anlam olarak düzenlemek, kurmak, örgütlemek fiillerini temsil eden organizasyon; hizmet edilenlerin bir adım önünde olmayı gerektiren bir yaşam felsesidir. Bunun için gerekli olan tek hedef yaratıcı tasarımlar olmalıdır. Bu felsefe 2 kişilik bir yıldönümü kutlamasından 1000 kişilik şirket açılışı arasında bir fark gözetmez.

Organizasyonun amacı;
  • Karmaşıyı durdurmak
  • Alışkanlıkları gözlemlemek
  • Gereksiz olanları elimine etmek
  • Fonksiyonel bir sistem oluşturmak
  • Zamanı yönetmek
  • Düzeni sağlamak olmalıdır.

Organizasyon'un amacı asagidaki hikâyede olan olay gibidir;

"Yaşlı bir marangoz, işveren müteahhidine gidip artık yaşlandığını emekli olmak istediğini söylemiş. Müteahhit işine hayranlık duyduğu işçisinin ayrılma kararını üzülerek kabul etmiş ama ondan son bir ev yapıp öyle ayrılmasını istemeden de edememiş. Marangoz kabul etmiş evi yapmış, yapmış yapmasına da gönlü yaptığı işte olmadığı için hayatında yaptığı en kötü ev olmuş. Müteahhit evi görmeye geldiğinde marangoza bir anahtar uzatmış "bu ev senindir" demiş, "sana hediyemdir". Tabii marangoz çok üzülmüş bu duruma. "Kendi evimi yaptığımı bilseydim, böyle mi yapardım" demiş ama beyhude..."


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:00 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük