MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   MN-Sözlük (https://www.muhakeme.net/forum/mn-sozluk/)
-   -   Bağımsızlık Nedir (https://www.muhakeme.net/forum/mn-sozluk/99615-bagimsizlik-nedir.html)

alptraum 01-22-2012 23:20

Bağımsızlık Nedir
 

Bir devletin iç ve dış işlerinde müstakil olarak, istediği gibi hareket edebilmesi. En genel anlamda bağımsızlık muayyen bir ülke üzerinde ve hükumet ile temsil olunan üstün ve merkezi bir otoritenin hükmü ve gözcülüğü altında, hukuki ve otonom bir nizama bağlı olarak yaşayan insanlardan meydana gelen siyasi bir birliğin, yani devletin mümeyyiz vasfıdır. Aynı manaya gelmek üzere bağımsızlık, bir devletin, devletler hukuku kaidelerine bağlı kalmak şartıyla, bir başka devletin veya üstün bir otoritenin kendi iç veya dış meselelerine müdahalesi olmadan, kendi organlarının serbest takdiri ile icraatını düzenleyip yürütebilmesi ve bu çerçeve içindeki irade serbestisidir

mhmt 01-23-2012 01:02

→ Bağımsızlık Nedir
 

Eskiden herhangi bir devletin, başka bir devlete ait toprakları işgal etmesine bağımsızlığın kaybedilmesi denirmiş. Bu işgali def etmek için yapılan mücadeleye de bağımsızlık mücadelesi.. Şimdi dünyada şartlar değişti. Devletler artık toprak işgal etmeden bile başka bir devletin bağımsızlığını ele geçirebiliyorlar. Hatta o hale geldi ki, bir millet farkında olmadan her yönden işgal ediliyorda ruhu duymuyor. Zamanımızda herşey içiçe artık. Dünya küçülmüş.
Bizim topraklarımızı kimse işgal etmiyor.(İnşaALLAH'TA edemeyecek).
Ama borsamızda yabancı sermeye çok fazla. Ekonomimiz tam bağımsız değil.
İnternet kullanıyoruz, ama herşeyi ile tam bizim değil. Site alırken ödenen paralardan bir kısmı hangi merkeze gidiyor?
Hava yolu şirketlerimiz var, uçmak için Uluslararası bazı kuruluşlara üye olmak zorunda. Yani şu demek: Aldığımız her uçak biletinden bir kısmıbu kuruluşa gidiyor. Yoksa uçağınızı uçuramıyorsunuz.
Deniz yolunda da öyle. Gemizni varsa üye olacaksınız..
gibi durumlar.

selametle..

safinaz 02-10-2012 20:27

→ Bağımsızlık Nedir
 

Ülkenin bağımsız olması özgür olduğu anlamına gelmiyor.Ülkemizdeki Cumhuriyet,modernliğin liberal yüzünü değil totaliter yüzünü benimsediği için belli grupların özgürlüğü kısıtlandı.

Osmanlı döneminde geleneksel dindarlar,Kürtler her zaman serbestti.Gayri müslimler ise Islahat Döneminden sonra daha da serbest oldular.
Cumhuriyet döneminde tekke ve zaviyeler kapatıldı,Kürtler Türkleştirilmeye çalışıldı,kiliselere ve ruhban okullarına müdahele edildi.Diyalogcular ise kafir ilan edildi.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:12 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük