Black Hat SEO Nedir?

Black Hat arama motoru optimizasyonu basitce, çeşitli teknikler, illegal yöntemler kullanılarak arama motoru sonuç sayfalarındaki pozisyonuzun(SERP) yükseltimesini amaçlar. (bknz:SEO spam :angel: ) Black Hat Yöntemler / Spam Teknikleri Keyword Stuffing/Unrelated ...


    1. Black Hat arama motoru optimizasyonu basitce, çeşitli teknikler, illegal yöntemler kullanılarak arama motoru sonuç sayfalarındaki pozisyonuzun(SERP) yükseltimesini amaçlar. (bknz:SEO spam :angel: )

      Black Hat Yöntemler / Spam Teknikleri

      Keyword Stuffing/Unrelated Keywords: Sayfanın ve meta tagların, site içerigi(content) ile ilgisiz keywordlerle doldurulması, aşırı, ıvırzıvır, anahta kelime.

      Doorway Pages: Tamamen arama motorları için iyi optimize edilmiş olarak hazırlanan sayfalardır. Genelde basit HTML sayfaları şeklinde, uygun anahtar kelimeler kullanılarak oluşturulan ve kullanıcıların göremedigi fake sayfalar. Bu sayfaların hazırlanmasındaki tek amaç arama motorları arama sonuçlarında yüksek sıralamalar elde etmektir.
      Kaynak:http://websearch.about.com/od/seononos/a/doorways.htm

      Tiny Text/Alt Text:Bu tag lar image dosyaları için kullanılır, bunları birçok ziyaretci genelde göremez ancak spider lar görür. Burada kullanılan yöntem image dosyası ile ilgisiz ve uzun bir metin kullanimi ile oluşur.
      Mirror or Duplicate Sites.Sadece ufak bir domain degişikligi ile başka sitelerden içerik çalmak suretiyle oluşturulan sayfalar. Eger bunu yaparsanız arama motorları bunu anlayacak ve sıralamada gerilere düşeceksiniz.

      Submitting Repeatedly:Web sitenizi arama motoruna kısa süre içinde defalarca kez ekleyerek banlanmaya kadar gidecek yok
      ve en çok yapılanlardan bir...

      Invisible Text:Arka plan (background) renkleri ile aynı renk kullanılarak yazılan anahtar kelimeler. Arama motorlarını siteye çekmek ve daha fazla ziyaretçi almak için yapılan bir yöntem ama kısa sürede sandbox a götürmeyede aday. Buraya kullanıcıların göremeyecegi kadar küçük font ve font size kullanmayıda ekleyebiliriz.

      Dogru ve yanlış meta tag kullanımları:

      http://blackhatseo.com/bad-seo.shtml

      Kaynaklar:
      http://websearch.about.com/od/seononos/a/spamseo.htm
      http://www.seologic.com/faq/search-spam.php
      http://websearch.about.com/od/seonon...ing_engine.h tm

      Not:Çeşitli kaynaklardan derlenen bir dökümandır. Bire bir çeviri degildir, konu hakkında bilgi vermek için yazıldı bunlar sakın sizi SEO Spam a teşvik etmesin!!!

      alptraum - 01-13-2008, 00:31
      #1