Bazı kimseler: “Biz, Hz. Ali (ra.) camide şehit edildiği için camiye gitmiyoruz diyor

sLm Arkadaşlar Ben istanbuldan Ertan.. Arkaşlar herkesin kendine göre bir düşüncesi fikri olabilir Alevi insanları birçok toplum istemıyor dışlanıyor ndnmiş içki içerler namaz kılmazlar oruç tutmaz zekat vermezler Vs.. bitakım ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni

  1. Alt 03-19-2010, 22:47 #11
    Et0 Mesajlar: 2
    sLm Arkadaşlar Ben istanbuldan Ertan..

    Arkaşlar herkesin kendine göre bir düşüncesi fikri olabilir Alevi insanları birçok toplum istemıyor dışlanıyor ndnmiş içki içerler namaz kılmazlar oruç tutmaz zekat vermezler Vs.. bitakım şeyler kaldıki günümüzde böyle şeyler olsun ben Aleviyim ama 1ay orucumuda tutarım Cami'yede giderim Nasip 0lursa Hac'ada giderim Müslümanız elhmdrllaH neye inanırsan o dur devir kimsenin devri değil ne şifi ne alevi ne sunni ne kürt çrkez Vs.. şeyler kuran-ı kerim'e inanıyorum bir alevi olark bile demiyorum koşulları uygulamadıktan sonra kaldıki uygulasam ne fark edecektir inanmayacakmıyım kuran-ı kerim'e çok şaçma şeyler Bir Allah'a inanırım Ölünceye dek... Birde Allah'ın var ettiği hayattaki yaşam tarzına.
    Bir kişi çıksın yazsın bana [ m4t4dor@w.cn ] ben buyum buna inanıyorum yapıyorum he yokmudur tabikide vardır herkesin herkese sevgi saygıdan önce bu tarz konular geliyor akıllara neden..? burda hiçbir meshp'e iyi yada kötü demiyorum diyememde zaten herkesin gideceği yer belli herkesin geldiği yerde belli sorun nedir ozaman? ben alevi isem, sunni islam'ın şartlarını yerine getiriyormu burada sunni öenmli olan değil size diyorum neye inannıyorsunuz? belki ben dha çok hayatıma sokuyorum islam şartlarını kim kimi biliyor tanıyıp etmeden yorumsuz şartsız açıklamadan konuşuluy0r...ndn aleviler hep içiyorlarmı hiçbir sunni içmezmi vea şafi bir tek alevilermi içiyor kimse paranoyak olmasın platonik olmasın Vs.. gibi şeyler işte arkadaşlar..
    Ayrıca şunu belirtmekte istiyorum aleviler böyle sunniler şafiler böyle Vs... gibi şeyde yoktur bi arkadaşım yazmış hz. ali cami çıkışı öldürüldü ekmek yerken su içerken öldürülseydi aleviler bunlarıdamı yapmıyacaklardı çok saçma şeyler ozaman intihar etsin tüm aleviler ndn duruyorlarki değilmi su yok ekmek yok Bırakın böyle şeyleride bir türk insanı gibi bir Müslüman kardeş gibi yaşayalım..

    Konu Et0 tarafından (03-19-2010 Saat 23:51 ) değiştirilmiştir.
  2. Alt 03-20-2010, 11:20 #12
    Ziyaretci
    ... Mesajlar: n/a
    biz camiye hakaret ettince kıyamet kopuyo peki siz bizim ibathanemize neden hakaret etiyosunuz....cemevi ibathanenin yapıldığı yerdir......ayrıca bir cok aleviye camiye gitmez ama namazlarını evlerinde kılarlar oruclarını hem muharrem ayında hemde ramazan ayında tutarlar.............

  3. Alt 03-20-2010, 15:03 #13
    Et0 Mesajlar: 2
    1-2 kişi yada daha Fazla insan Hakaret ediy0r diye tüm toplum'umu öyle zannediyorsunuz peki ? Benim anlatmak istemediğimi anlamadın sanırım He aleviler hep böyledir diye birşey
    y0k ne $afi 0lsun ne sunni olsun sunni inandığı görevlrini yerine getiriyorsa sunnidir alevide aynı şekilde kürtte çerkezde anlatabiliy0rmuyum?

  4. Alt 03-21-2010, 21:08 #14
    mus'ab Mesajlar: 331
    Cem demek ibadet edilen yer demek değildir. Cem: Cemolmak, tolanmak, cumhur gibi. camii de aynı anlamdadır. ibadet maksadı ile toplanılan yer demektir. ancak toplanıldığında ibadet olarak nelerin yapıldığı noktada ayrışmalar başlıyor.

    Bizler sünni si alevisi meshebi yada meşrebi ne olursa olsun eğer müslüman olduğumuzu söylüyor isek islam ibadetinde ölçü şekil ve şema bellidir.

    Saz çalıp semah yapmak ibadet değildir bu bir kültür ve gelenek haline gelmiş eğlence türüdür.
    eğer camii gibi günde beş vakit ezan okunsa ve namaz kılınsa cem evide ibadet hane olurdu fakat bu seferde aynı ezan aynı namaz niye ayrılık diye sorulurdu.

    Alevilik ehlibeyt mesebidir diyosun, Günahtır, ayıptır, haksızlıktır. EHLİBEYT hazeratının bu günkü alevi kardeşlerimizin yaptığı gibi bir tek ibadet şeklini gösteremezsiniz varsa deliliniz hadi buyurun.
    Alevilik EHLİBEYT'i sevmekse ehlibeyt gibi yaşamaya gayret edilmelidir. EHLİBEYT, içki şarap içerek mi
    eylendi lütfen biraz saygı. hiç bir EHLİBEYT mensubunun ağzından Hz ömer, Hz ebu bekir, hz aişe, hz ebu hureyre, gibi Rasulullah (s a v) ın sahabeleri hakkında en küçük bir kötü kelime çıkmamıştır.

    Acaba neden bu günkü hepsi demiyelim ama alevilerin ve şianın bir çoğu yukardaki saydığım isimlere: Edepsizce, hayasızca, ahlaksızca saldırıyorlar.

    Ey alevi olduğunu söyliyen kardeşler: ben ALLAH resulünü onun sahabelerini ve ehlibeyti Allah'ın kur'an da, koyduğu kıstaslara göre seviyorum ve onlar gibi yaşamaya gayret ediyorum.
    eğer sizlerde Başta hazreti ALİ efendimiz, hazreti hasan ve hazreti hüseyin efendilerimizi, muhammed bakır'ı, musa el kazım'ı, hazreti zeynel abidin'i, hz cafer-i sadık'ı, hz imam ali rızayı, hz mhammed et taki'yi, aliyyül en nak'yi hz hasan el askeriyi, imam muhammed el mehdiyi, gerçekten seviyor iseniz, onlar gibi yaşamaya gayret edin. eğer peygamber efendimize iman ediyorsanız ki iddianız öyle... şimdi sorarım sizlere Hazreti AİŞE validemiz rasulullahın ehlibeyti değilmi?

    Hazreti fatıma annemiz rasulullah (s a v ) göz bebeği değilmi niçin kadınlarımız fatıma gibi yaşamak istemezler.

    12 imam ların içinde Muhammed ve musa' da olmasına rağmen niçin bu isimleri çocuklarınıza koymassınız.
    Sünnilere yezit dersiniz ki yezide en az sizin kadar düşmanım..ve hiç bir sünninin ismi yezit değildir çünkü sevmezler ama ısrarla aleviler sünnilere yezit diye hakaret ederler.

    bu konuyla ilgili yüzlerce sayfa yazabilirim ama bize faydası olacak olan şudur: Hani edebiyetını yaptığımız, GELİN CANLAR bir olalım diyoruz ya. Gelin bir olalım. BİR olan ALLAH'a, onun peygamberine, onun sahabelerine ve ümmetin sevgilisi olan ehlibeyte karşı sorumluluğumuzu bilerek ibadet'i noktada, kur'an ve sünnete uyalım ki aramıza sokulan 1400 yıllık fitneyi söküp atalım. şu an benim bir çok alevi arkadaşım var hayatlarını islama uydurdular ama yine alevidir. alevi olmak için sahabelere resulü ekrem efendimizin zevcelerine hakaret etmek gerekmiyor. haa bunu tüm aleviler böyle yapıtı demiyorum bunuda bilesiniz, yoksa sünniler içindede bi sürü sapkınlıklar var.

    Ortak noktamız kur'an ve sünnet olursa sorun kalmaz.

    Konu mus'ab tarafından (03-21-2010 Saat 21:45 ) değiştirilmiştir.
  5. Alt 05-07-2010, 13:50 #15
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Mus'ab Cevabım sana...

    İslam'ın ibadet şekli nedir?

    Eğer İslam'ın ibadet şekli dua/salat ise Aleviler Cem evinde Hakk Muhamammed Ali ve Ehlibeyt adına İSLAM adına dua/salat etmektedir.
    Eğer senin söylediğin gibi şekilli dua/salat ise böyle bir tasvir Kuran-ı Kerim'de yazmadığı için bu tasvir'e uyamam TUR 17 "Öyle ise akşama girdiğinizde, sabaha kavuştuğunuzda, Allah'ı tespih edin". Bundan başka vakit tasviri yoktur...

    Saz çalıp semah dönmek dediğinin anlamını bilmeden konuşmak kara cahilliktir.. Saz çalarken Hakk Muhammed Ali ve Ehlibeyt sevgisi anılıyor ve dillendiriliyorsa.. Hakk aşkına semah dönülüyorsa bu ibadettir...

    Ehlibeyt üç yılda oluşmamıştır.. Nasılsa Hz. Muhammed efendimize 40 yaşında peygamberlik nail olduğuna göre Efendimiz 40 yaşından önce nasıl ibadet ediyordu diye sana sorarım.. Ehlibeyt'i ile CEM olarak.. Toplanarak.. ibadet ediyordu.

    Ömer dediğiniz şahsiyet Hz. Fatıma Anamız Hz. Muhammed efendimizin kızı'nın karnındaki çocuğu zayi etmiştir.. Kendisi tam bir ehlibeyt düşmanıdır...
    aişe dediğin kadın ehlibeyt'e dahil olabilmek için hz. muhammed'in ev halkına dahil olmaya çalışmış fakat herkesinde bildiği gibi Ehlibeyt'e dahil olamamıştır...

    On iki imamlar gibi yaşamaya gayret ediyoruz sana bu bilgileri kim verdi bilmiyorum..
    Ama Sen ve senin inandığın Emevi şeriatı İlk önce Hz. Muhammed efendimizle Ebu Süfyan 20 yıl Sonra Hz. Ali efendimizle Muaviye laneti 40 yıl sonrada Hz. Hüseyin ve onun 71 yakını ile Yezit ki isminede soyunada lanet olsun savaşmıştır.. Senin inandığın islam emevi islamı yani onların getirdiği islam... Bizler ise Oniki imamların getirmiş olduğu uğrunda başını serini ve hayatını feda etmiş olduğu..
    Kuran-ı Kerim ve Dedeleri Hz. Muhammed'in yoludur.. Neyin hesabını yapıyorsunuz...

    Bizim İSLAM'dan anladığımız tek bir nokta vardır. .Oda KURAN-I KERİM...

    İbadet şeklimizde dua/salat'dır.....

    Bilmediğin konularda yorum yapmamanı şiddetle tavsiye ediyorum..


    Aslında bu konuya cevap vermek gereksiz çünkü Hz. Ali efendimizi kapısının önünde öldürüldüğüne dair kanıt mevcuttur ne mescid'e giderken nede başka bir yere giderken... Şuan gidin Hz. Ali efendimizin evinin önünde mubarek kanının aktığı yer hala koruma altındadır.. Bilgi olarak bunuda söyleyeyim..

  6. Alt 05-08-2010, 12:33 #16
    mus'ab Mesajlar: 331
    Sana ne diye cevap vereyim. Olayın neresinden başlıyayım ömründe hiç kitap alıp okumadınmı? hiç ilim adamı dinlemedinmi? Bre cahil. hz ömer hz fatıma hakkındaki iftiranı hangi paçavradan okudun. hz aişe ile ilgili iddianı hangi tarihten okudun. hz ali efendimizin evi koruma altında falan değil yalan söylüyorsun Bazı sapık gurupların hz aliyi haşa Allah yerine koyarak ibadet etmeye çalıştıklarından SUUD yönetimi havludan içeriye girişi yasaklamıştır. iki sefer gittim içeri girmek ve ziyaret etmek istedim türk olduğumu öğrenen polisler bu durumu ben ve arkadaşlarıma izah ettiler. Kur'anda namazın yazılı olmadığını söylüyorsun.Senin gibi cahillere yüz yıllarca bunları söylettiler sonra kur'anda olduğunu öğrenincede kıvırmaya başladılar anlaşılan sen okur yazarlığı olmayan birisinden hikayeler dinlemişsin. 12 İmam efendilerimizin hangisi saz çaldı lütfev cevap ver. Hangisi içki içti, cevap ver. hangisi resulullah(s a v) efendimizin hanımlarına iftira etti cevap ver. Yahu kardeşim sana yazacak çok şey var amma benim zamanım kıymetli. sadece ne kadar cehalet içinde olduğunu ve ciddi manada uyduruk değil gerçek tarih ve siyer okumanı ikaz için zaman harcadım hadi kolay gelsin. HAA pardon eğer okuyacak kitabın yoksa yada temin edemiyeceksen Vallahi sana kitaplar hediye ederim. birde okuyupta kendin öğrenesin diye KUR'AN...

  7. Alt 07-18-2010, 12:45 #17
    Ziyaretci
    HARUN dersimm Mesajlar: n/a
    ALEVİL iyin özünde insan vardır biz kimseyi ırkıyla mezhebiyle diniyle ayırmayız herkes hak eti insancıl değerleriyle hak eti kadar değer veririz biz her insana hoşgörü saygı vede sevgıyle yaklaşırız kimseye müslüman hıristıyan kürt türk diye yaklaşmayız insan diye yaklaşırız vede bu erdemleri taşıyan herkesi severiz.. cem evleri bizm insana olan sevgimizin en büyük kanıtıdır çünkü cemimizi ibadetimizi insan etrafında semah dönerek gerçekleştiririz...cem evi nedir diye soracana insan nedir ilk önce onun cevabını araştır ören ..SEVERİM YARADANI YARADILANDAN ÖTÜRÜ...DÜNYANIIN EN İYİ AŞK OZANI YUNUS EMREDİR VE BU HİÇ Bİ YERDE SÖYENMEZ AMA BİLGİNİZ OLSUN YUNUS EMRE ALEVİ DERGAHINDA YETİŞMİŞTİR BİR ALEVİ DİR...BİZE KİMSE İNSANLI DİNİ İBADETİ ÖRETMESİNN...

  8. Alt 09-02-2010, 03:15 #18
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    "Hararet nar´dadir, sac´da degildir
    keramet bastadir, tac´da degildir
    Her ne ararsan kendinde ara
    Kudüs´te, Mekke´de Hac´da degildir"


    "Eisen glüht im Feuer, nicht in der Form
    Der Verstand sitzt im Kopf, nicht in der Krone
    Was immer Du suchst, such es bei dir selbst
    Nicht in Jerusalem, in Mekka oder einer anderen Pilgerstätte"

  9. Alt 09-02-2010, 03:31 #19
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Cem toplu halde ettikleri ibadetin adıdır. Kavram olarak Cem Arapça bir kelime olup toplanma, birikme, bir araya gelme manasına gelmektedir.

    Türk Alevilerinde cemde bulunan bir kişi başka bir kişiye dargınsa, bu iki kişinin dargınlıkları giderilmeden, barışmaları sağlanmadan Cem’e başlanmaz.

    Alevilerin toplu anlamda temel ibadeti olan Cem, bir Dede nin gözetiminde, önderliğinde yerine getirilir.


    Cemevi

    Alevilerin ibadet ettiği yere “toplanma” anlamında “cemevi” denir; bir olma, bütünleşme yeri, Yaratan’la bir olma, bütünleşme anlamındadır.Cem herhangi bir yerde yapılabilir.Evde ya da temiz olan her yerde yapılabilir.Önemli olan Allah’a sığınmak ve ibadet etmektir. Cemevi ise sadece ibadet amaçlı kullanılmıyor,Cemevleri, salt tapınma maksadı ile kullanılmamış ve kullanılmamaktadır.Türk Alevi topluluğunun tapınma gereksinimi dışında toplumsal, bireysel sorunların çözüme kavuşturulduğu bir meclis işlevi de görmüş ve görmektedir.



    Bu arada (siz alptraum )cami de ne yapiyorsaniz,cem evindede öyle yapiliyor,sizin anlaminiz icin "ibadet" ediliyor!!! Bu arada dengesiz konusmadan önce ilk önce düsünerek konusun,insanlara ihmali laf atIp günahlarini almak illerde allahin karsisina nasil cikicaksiniz sizi ve sizin gibilerini cok merak ediyorum!!!diger dünyada hesaplasma günüde var bunu sakin unutmayin!!!!

  10. Alt 09-19-2010, 00:34 #20
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    yüreğine sağlık

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.