Kalpler....

Kalbin Halleri: 1-selim kalp : Kendisinde şek,şüphe olmayan kalbin hastalıklarından arınmiş kalp. Ancak ALLAHa temiz bir kalple varan başka.(Şuara 89) Nitekim Rabbine temiz bir kalple geldi.(Saffat 84) 2-münib kalp: Günahlardan ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen Henna

  1. Alt 11-27-2008, 01:25 #1
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    Kalbin Halleri:

    1-selim kalp:Kendisinde şek,şüphe olmayan kalbin hastalıklarından arınmiş kalp.


    Ancak ALLAHa temiz bir kalple varan başka.(Şuara 89)

    Nitekim Rabbine temiz bir kalple geldi.(Saffat 84)



    2-münib kalp:Günahlardan Rabbine tövbe edip,Rabbına yönelen kalp.


    Onlara denir ki: "Iste size vaad edilen bu cennet, ALLAH'a yönelen, O'nun emirlerine riayet eden, görmedigi halde Rahman olan ALLAH'tan korkan ve O'na yönelen bir kalple gelenlere mahsustur.(Kaf 32 32)

    3-mümin kalp:İman kendisine yapışmış ,iman içine işlamiş kalp.

    Hem bilin ki, içinizde ALLAH'ın elçisi vardır. Şayet o, birçok işlerde size uysaydı, sıkıntıya düşerdiniz. Fakat ALLAH size imanı sevdirmiş ve onu kalplerinize zinet yapmıştır. Küfrü, fasıklığı ve isyanı da size çirkin göstermiştir. İşte doğru yolda olanlar bunlardır.(Hucurat 7)


    ALLAH'a ve ahiret gününe inanan bir milletin, babaları, oğulları, kardeşleri, yahut akrabaları da olsa ALLAH'a ve Resulüne düşman olanlarla dostluk ettiğini görmezsiniz. Onlar o kimselerdir ki ALLAH kalblerine iman yazmış ve onları kendinden bir ruh ile desteklemiştir. Onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacak, orada ebedî kalacaklardır. ALLAH onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte onlar ALLAH'ın hizbi (dininin yardımcıları)dir. İyi bil ki, kurtuluşa ulaşacak olanlar, ALLAH'ın hizbidir.(Mücadele 22)



    4-mutmain kalp:ALLAH(cc)ın zikriyle sukunet bulan kalp.


    Onlar, iman etmiş ve kalbleri ALLAH zikriyle yatışmış olanlardır. Evet, iyi bilin ki, kalbler ALLAH'ın zikri ile yatışır


    Bunu da ALLAH size sırf bir müjde olsun ve bununla kalbleriniz yatışsın diye yapmıştı. Yoksa zafer ancak ALLAH katındandır. Gerçekten ALLAH mutlak galiptir ve hikmet sahibidir.(Enfal 10)


    5-huşulu kalp:İlahi heybet içine işlemiş,huşu ile dolmuş kalp.

    İnananlar için hâlâ vakit gelmedi mi ki, kalbleri ALLAH'ın zikrine ve inen hakka saygı duysun ve bundan önce kendilerine verilmiş, sonra üzerlerinden uzun zaman geçmekle kalbleri katılaşmış, çoğu da yoldan çıkmış kimseler gibi olmasınlar?(Hadid 16)

    6-ürperen kalp:Azameti ilehiden titreyen ürperen kalp.

    Ve, Rablerine dönecekleri için yapmakta oldukları işleri kalpleri titreyerek yapanlar;(Müminun 60)

    7-sabit kalp:İmanın sapa saglam yerleştiği kalp.


    Peygamberlere ait haberlerden kalbini yatıştıracak olanlardan her türlüsünü sana kıssa olarak anlatıyoruz. Bunda da sana bir hakikat, müminlere de bir öğüt ve ibret gelmiştir.(Hud 120)



    Yine o inkâr edenler dediler ki: "O Kur'ân ona, hepsi birden indirilseydi ya"! Biz onu senin kalbine iyice yerleştirmek için böyle (parça parça indirdik) ve onu tane tane (ayırarak) okuduk.(Furkan 32)


    8-genişlik kazanmış kalp:Gönlü ilahi feyze kab olmuş geniş kalp.

    Musa dedi ki: "Ey Rabbim! Benim göğsüme genişlik ver,(Taha 25)


    Biz senin için (mutluluğun) göğsünü açmadık mı?(İnşirah 1)



    9-hasta kalp:Şüphe ve nifak hastalıgı olan kalp.Münafıkların kalbi


    Kalplerinde hastalık vardır. ALLAH da onların hastalığını arttırmıştır. Yalan söylemelerine karşılık onlara elem verici bir azab vardır.(Bakara 10)

    Ey iman edenler, bir düşman topluluğu ile karşılaştığınız zaman sebat edin ve ALLAH'ı çokça zikredin ki, kurtuluşa eresiniz.(Enfal 45)


    Kalblerinde bir hastalık olanlara gelince, onların da murdarlıklarına (küfürlerine) murdarlık (küfür) katmıştır ve kâfir olarak ölüp gitmişlerdir.(Tevbe 125)



    Andolsun ki, eğer münafıklar ve kalblerinde bir hastalık olanlar ve Medine'de dedikodu yapanlar, bu yaptıklarından vaz geçmezlerse, mutlaka seni onlara musallat ederiz. Sonra seninle orada az bir zamandan fazla komşu kalamazlar.(Ahzab 60)


    10-mühürlenmiş kalp:Hakka ve hakikate perdeli mühürlü kilitli kalp.


    ALLAH onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.(Bakara 7)

    Hayır hayır, öyle değil. Aksine onların kazandığı günahlar kalplerinin üzerine pas olmuştur.(Mütaffifin 14)



    11-kılıflı kalp:Kalpleri örtü ile hakka örtülmüş kalp.

    (Yahudiler, peygamberimize karşı alaylı bir ifade ile): "Bizim kalblerimiz kılıflıdır." dediler. Bilakis ALLAH, onları kâfirlikleri yüzünden lanetledi. Bundan dolayı çok az imana gelirler.(Bakara 88)


    12-paslı kalp:İsyanlarla üzeri paslanmış kalp.

    Hayır hayır, öyle değil. Aksine onların kazandığı günahlar kalplerinin üzerine pas olmuştur.(Mütaffifin 14)

    13-kör kalp:Hakkı göremeyen kalp.


    Yeryüzünde dolaşmıyorlar mı ki olanları akledecek kalbleri, işitecek kulakları olsun. Gerçek şudur ki, gözler kör olmaz, fakat asıl göğüslerin içindeki kalpler kör olur.(Hacc 46)



    14-gafil kalp:Oyun oynaşta gaflette olan kalp.


    Hayır, onların kalpleri bu hususta cehalet içindedir. Ayrıca onların bundan öte birtakım kötü işleri vardır ki, onlar bu işleri yapar dururlar.(Müminun 63)


    15-katı kalp:Ürpermeyen taş gibi olmuş kalp.

    Sonra bunun arkasından yine kalbleriniz katılaştı, şimdi de taş gibi, ya da taştan da beter hale geldi. Çünkü taşlardan öylesi var ki; içinden nehirler kaynıyor, yine öylesi var ki, çatlıyor da bağrından sular fışkırıyor, öylesi de var ki, ALLAH korkusundan yerlerde yuvarlanıyor... Ve sizin neler yaptığınızdan ALLAH gafil değildir(Bakara 88

    Hem namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin(Bakara 88

    __________________

    alptraum ve el_feta bunu beğendiler.
  2. Alt 11-28-2008, 01:08 #2
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Insaallah münib bir kalbe sahip olur sonrasinda kendimi bulurum.

  3. Alt 11-28-2008, 01:25 #3
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    Amin!...ecmain...

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.