Ey İnsanlar!

Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize (ibadet ve itaatle) kulluk ediniz ki takvaya erenlerden (emirlerine uygun yaşayıp yasaklarından kaçınarak korunanlardan) olasınız. Bakara 168...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen Henna
  • 1 gönderen Henna

  1. Alt 11-25-2008, 17:29 #1
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    Ey insanlar!
    Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize (ibadet ve itaatle) kulluk ediniz ki takvaya erenlerden (emirlerine uygun yaşayıp yasaklarından kaçınarak korunanlardan) olasınız.

    Bakara 168




    Ey insanlar!

    Sizi bir nefisten (aynı mahiyetteki bir nesneden) yaratan, ondan (onun özünden/maddesinden) de eşini (Havva'yı) vücuda getiren ve ikisinden de pek çok erkek ve kadın üretip yayan Rabbinizin emrine uygun yaşayın/O'na karşı gelmekten sakının. Kendisinin adı ile (yemin edip) birbirinizden isteklerde bulunduğunuz Allah'(ın emrine aykırı davranmak)tan ve akrabalık bağlarını kesmekten kaçının. Şüphesiz ki Allah, sizi tam anlamıyla görüp gözetlemektedir.
    Nisa 1



    Ey insanlar!

    (Allah) dilerse, sizi giderir (yok eder ve yerinize) başkalarını getirir. Allah buna (hakkıyla) kadirdir.

    Nisa 133

    Ey insanlar!

    Rasul size Rabbinizden gerçeği (Kur'an'ı) getirdi. Kendi faydanıza olarak (ona) iman edin. Eğer küfre saparsanız (bilin ki), göklerde ve yerde olanların hepsi Allah'ındır (O'nun sizin inanmanıza ihtiyacı yoktur). Allah her şeyi bilendir, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir.

    Nisa 170

    Ey insanlar!

    Muhakkak ki size Rabbinizden bir burhan (olarak mucizelerle Muhammed) geldi ve size apaçık bir nur (olarak Kur'an'ı) indirdik.

    Nisa 174

    (Rasulüm!) De ki: "Ey insanlar!

    Şüphesiz ben, Allah'ın sizin hepiniz için (gönderilen) peygamberiyim. O (Allah) ki, göklerin ve yerin mülkü ve hükümranlığı kendisinindir. O'ndan başka hiç bir ilah yoktur. O, hem diriltir hem öldürür. O halde Allah'a inanın; Allah'a ve O'nun sözlerine inanın, O'nun ümmi Peygamberi olan Rasulüne de inanın. Ve O'na uyun ki doğru yolu bulasınız."

    Araf 158

    Fakat (Allah) onları kurtarınca, hemen yeryüzünde yine haksız yere (hevalarına uyarak) taşkınlık yaparlar.

    Ey insanlar!
    Dünya hayatının geçici/değersiz menfaati için (yaptığınız) taşkınlığınız, ancak kendi aleyhinizedir. Sonra dönüşünüz ancak bizedir. Biz de yapmış olduklarınızı size haber vereceğiz.

    Yunus 23

    Ey insanlar!

    Rabbinizden size, bir öğüt, gönüllerde olan (dert ve sıkıntı)lara bir şifa, inananlara bir yol gösterici ve bir rahmet (olan Kur'an) gelmiştir.

    Yunus 57

    De ki: "Ey insanlar!

    Eğer benim dinim hakkında şüphe içinde iseniz, ben Allah'tan başka sizin taptıklarınıza tapmam; ben ancak sizi öldürecek olan Allah'a kulluk (ibadet ve itaat) ederim. Ben mü'minlerden olmakla emrolundum."

    Yunus 104

    De ki: "Ey insanlar!

    Rabbinizden size hak (Peygamber ve Kur'an) gelmiştir. Artık kim doğru yola gelirse, ancak kendisi için doğru yola gelmiş olur. Kim de (haktan) saparsa, ancak kendi aleyhine sapmış olur. Ben sizin üzerinizde bir vekil (ve bekçi) değilim."

    Yunus 108

    Ey insanlar!

    Rabbinizin emrine uygun yaşayın. Gerçekten (kıyamet) saati(ni)n sarsıntısı çok büyük (dehşetli) bir şeydir.

    Hac 1

    Ey insanlar!

    Şayet öldükten sonra dirilmekten şüphe etmekte iseniz (ilk yaratılışınızı hatırlayın); kesinlikle bilin ki biz, sizi (ilk önce) topraktan, sonra bir nutfeden, sonra bir a'lakadan, daha sonra bir mudgadan yarattık ki, size (ne olduğunuzu ve kudretimizi) açıklayalım. Rahimlerde dilediğimizi, belirtilmiş bir vakte kadar durduruyoruz, sonra sizi bir bebek halinde çıkarıyoruz. Derken olgunluğa erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). İçinizden kimi (erken) öldürülüyor kimi de daha önce bazı şeyleri bilirken daha sonra (artık çocuk gibi) hiç bir şey bilmez hale gelmesi için erzel-i ömre (ömrün en kötü devrine) itiliyor. Yeri de görürsün ki kupkurudur; fakat biz ona su indirdiğimiz zaman harekete geçer, kabarır ve her güzel çiftten (nice) nebat bitirir.

    Hac 5

    (Rasulüm!) De ki: "Ey insanlar!

    Ben sizin için sadece apaçık bir uyarıcıyım."

    Hac 49

    Ey insanlar!

    İşte size bir temsil getirildi, şimdi onu iyi dinleyin: Sizin Allah'ı bırakıp da yalvar(ıp/tap)tıklarınız; hepsi bir araya toplansalar dahi asla bir sineği bile yaratamazlar. Eğer sinek onlardan bir şey kapsa, onu ondan kurtarmaya bile güçleri yetmez. İsteyen de aciz (kendisinden) istenen de.

    Hac 73

    Ey insanlar!

    Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Size gökten ve yerden rızık veren Allah'tan başka bir yaratıcı var mı? O'ndan başka hiç bir İlah yoktur. O halde nasıl (olup da imandan) çevriliyor (başka varlıklara tapıyor)sunuz?

    Fatır 3

    Ey insanlar!

    Allah'ın verdiği söz (vaadi) gerçektir. O halde dünya hayatı, sizi aldatmasın, (ibadet ve taattan alıkoymasın) çok aldatıcı (şeytan), sizi Allah'(ın affına güvendirmek)le aldatmasın.

    Fatır 5

    Ey insanlar!

    Siz Allah'a muhtaçsınız. Allah ise, zengindir (hiç bir şeye ve hiç bir kimseye ihtiyacı yoktur) ve övülmeye layık olan ancak O'dur.

    Fatır 15

    Ey insanlar!

    Şüphesiz biz, sizi bir erkekle bir kadından yarattık (ırkınız ve şahsınızla övünmeniz için değil; sırf iyilik uğrunda) tanışasınız (yarışıp ve yardımlaşasınız) diye sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Hiç şüphesiz ki sizin Allah yanında en şerefliniz, en takvalınız (Allah'ın emirlerine en uygun yaşayanınız)dır. Şüphesiz, Allah hakkıyla bilendir, (her şeyden) haberi olandır.


    Hucurat 13


    "Ey Rabbim!

    Bana bahşedeceğin her hayıra öyle muhtacım ki."

    (Kasas Suresi 24. Ayet Meali)


    el_feta bunu beğendi.
  2. Alt 11-25-2008, 17:41 #2
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    "Şüphesiz, Rabbimiz Allah'tır deyip,
    sonra dosdoğru yolda yürüyenlerin üzerine Melekler iner. Onlara: Korkmayın, üzülmeyin, size vâdolunan cennetle sevinin! Derler."

    Fussilet Suresi 30
    ***

    Ve de ki: 'Ey Rabbim,
    bağışla ve merhamet et, Sen merhamet edenlerin en hayırlısısın."

    Mü'minun Suresi 118
    ***

    "Rabbimiz Allah'tır"
    deyip sonra da dosdoğru yaşayanlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir. Onlar, cennetliktirler, yaptıklarına mükafat olarak sonsuza dek orada kalacaklardır "

    Ahkaf Suresi 13. 14.
    ***

    "Musa kavmine dedi ki: "Allah'tan yardım isteyin ve sabredin.
    Şüphesiz ki yeryüzü Allah'ındır. Kullarından dilediğini ona vâris kılar.
    Sonuç (Allah'tan korkup günahtan sakınanlarındır."
    )


    A'raf Suresi 128.
    **************************

    "...Her kim de Allah'tan korkarsa,
    Allah ona bir çıkış yolu sağlar."
    Talak Suresi 2.
    *
    "...Her kim Allah'a tevekkül ederse O ona yeter..."

    Talak Suresi 3.
    *
    "...Her kim Allah'tan korkarsa,
    Allah onun işine bir kolaylık verir."
    Talak Suresi 4.
    *
    "...Her kim Allah'tan korkarsa,

    Allah onun kabahatlerini örter ve mükafatını büyütür."
    Talak Suresi 5.


    ***
    "Ey Rabbim! Bana bahşedeceğin her hayıra öyle muhtacım ki."

    Kasas Suresi 24

    Konu Henna tarafından (11-25-2008 Saat 18:05 ) değiştirilmiştir.
    el_feta bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.