Kur'an'dan Dualar Çalışma Dosyamız

Selamun aleykum Kardeşlerim Allah'ın isteyen kullarına öğreteceği dualar beraber paylaşarak öğreniyoruz.Allahın merhameti ve yardımıyla İlk dualarımızı Rabbimizin izniyle öğrendik.Şimdi ayrı bir sayfa açıyorum.Hem türkçe olarak hem arapça olarak ekliyorum.Sizlere çalışmak ...


  1. Alt 08-02-2015, 13:09 #1
    manzer Mesajlar: 17
    Selamun aleykum Kardeşlerim

    Allah'ın isteyen kullarına öğreteceği dualar beraber paylaşarak öğreniyoruz.Allahın merhameti ve yardımıyla
    İlk dualarımızı Rabbimizin izniyle öğrendik.Şimdi ayrı bir sayfa açıyorum.Hem türkçe olarak hem arapça olarak ekliyorum.Sizlere çalışmak anlamı üzerinde yoğunlaşmak için kolaylık olsun dedim.Rabbimin izniyle çalışmaya devam inşAllah

    Öğrendiklerimizi eyleme geçirelim inşALLAH

    Nisa 4/86
    Size bir selam verildiği zaman, ondan daha iyisiyle selam verin veya ayniyle mukabele edin. Allah her şeyin hesabını gereği gibi yapandır

    16-Nahl 98
    Kur'an okuduğun zaman o kovulmuş şeytandan Allah'a sığın!

    1.Fatiha–5.6.7
    Ey Rabbimiz! Yalnız Sana ibadet ederiz ve yalnız Senden yardım dileriz. Bizi dosdoğru yola ilet, Kendilerine nimet verdiklerininyoluna; gazaba uğrayanların ve sapıkların yoluna değil.

    ARAF/204
    Kur’an okunduğu zaman onu dinleyin ve susun ki, size merhamet edilsin.

    20 TAHA 114
    Taha 20/114 :Gerçek hükümdar olan Allah, yücedir. Sana O'nun vahyi tamamlanmazdan önce Kur'an'ı (okumakta) acele etme ve "Rabbim, benim ilmimi artır" de.

    Bakara 2/32
    Dediler ki “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” dediler.

    20/TAHA 25-28.ayet
    25- "Ey Rabbim!" dedi, "İçimi (Senin aydınlığınla) genişlet;
    "Bana işimi kolaylaştır."
    27-dilimdeki düğümü çöz
    28-ki söyleyeceklerimi tam olarak anlayabilsinler

    24 /Nur 51
    Aralarında hükmetmesi için, Allah'a ve elçisine çağrıldıkları zaman mü'min olanların sözü: 'İşittik ve itaat ettik' demeleridir. İşte felaha kavuşanlar bunlardır.

    Ali-imran 3/193
    “Rabbimiz! Biz, ‘Rabbinize iman edin’ diye imana çağıran bir davetçi işittik, hemen iman ettik. Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla. Kötülüklerimizi ört. Canımızı iyilerle beraber al.”

    3.Ali-Imran–53
    Ey Rabbimiz, indirmis oldugun mesaja inandik, Peygambere uyduk, bizleri bu mesajin canli sahitleri arasina yaz.

    Saffat 37/180-181-182

    180-Senin güçlü olan Rabbin, onların vasıflandırmalarından münezzehtir. 181-Gönderilmiş (peygamber)lere selam olsun. 183-Hamd de Alemlerin Rabbi Allah'adır.

    Yunus 10/57
    Ey insanlar, Rabbinizden size bir öğüt, sinelerde olana bir şifa ve mü'minler için bir hidayet ve rahmet geldi.

    İbrahim 14 / 52
    İşte bu, onunla uyarılsınlar, Allah'tan başka ilah olmadığını bilsinler, aklı ve gönlü işleyenler de ibret alsınlar diye, insanlara yöneltilmiş bir tebliğdir.

    İsra 17 / 9
    Şüphesiz, bu Kur'an, en doğru yola iletir ve salih amellerde bulunan mü'minlere, onlar için gerçekten büyük bir ecir olduğunu müjde verir.

    Enam 6/103
    Gözler O'nu idrak edemez; O ise bütün gözleri idrak eder. O, latif olandır, haberdar olandır.

    İhlas Süresi

    1 - De ki; O Allah bir tektir. 2 - Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir
    3 - Doğurmadı ve doğurulmadı
    4 - O 'na bir denk de olmadı.

    Rahman suresi, 55/ 29
    O'na denk tutulamaz."
    Göklerde ve yerde bulunan her varlık O'na muhtaçtır, O her an yaratma halindedir.

    Bakara 2/128-
    “Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. Tövbemizi kabul et. Çünkü sen, tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametli olansın.”

    Bakara 250
    Onlar, Calut ve ordusuna karşı meydana (savaşa) çıktıklarında, dediler ki: "Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır, adımlarımızı sabit kıl (kaydırma) ve kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et."

    Bakara 2/255
    Allah... O'ndan başka ilah yoktur. Diridir, kâimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiç birşeyi kavrayıp kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek yücedir, pek büyüktür. Bakara 2/ 285-286

    Bakara 2/ 285-Elçi, kendisine Rabbinden indirilene iman etti, mü'minler de. Tümü, Allah'a, meleklerine, Kitaplarına ve elçilerine inandı. 'O'nun elçileri arasında hiç birini (diğerinden) ayırdetmeyiz. İşittik ve itaat ettik. Rabbimiz bağışlamanı (dileriz). Varış ancak Sana'dır' dediler
    286- Allah, kimseye gücünün üstünde bir şey teklif etmez. Herkesin kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. "Rabbimiz, unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Rabbimiz, bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Rabbimiz, bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim mevlamız(sahibimiz, efendimiz)sin! kafirler toplumuna karşı bize yardım eyle!"


    Ali-imran 3/8.
    (Onlar şöyle yakarırlar Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize tarafından rahmet bağışla. Lütfu en bol olan sensin.
    Ali-imran 3/18
    Allah, gerçekten kendisinden başka ilah olmadığına şahitlik etti; melekler ve ilim sahipleri de O'ndan başka ilah olmadığına adaletle şahitlik ettiler. Aziz ve Hakim olan O'ndan başka ilah yoktur.
    3.Ali-Imran–16
    Rabbimiz! Süphesiz biz iman ettik, artik bizim günahlarimizi bagisla ve bizi atesin azabindan koru!

    Al-imran 3/38
    Orada Zekeriya Rabbine dua etti: "Rabbim, bana katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin" dedi.

    Ali-imran 3/26-27
    26-Deki: ey mülkün sahibi Allahım! Dilediğine mülk verirsin, dilediğinden de mülkü çeker alırsın, ve dilediğini azîz edersin, dilediğini zelil edersin, hayır yalnız senin elindedir, muhakkak ki sen her şey'e kadirsin
    27-Geceyi gündüzün içinde sokarsın, gündüzü gecenin içine sokarsın, ölüden diri çıkarırsın diriden ölü çıkarırsın, dilediğine de hisabsız rızk verirsin

    Ali imran 3/147
    Onların sözleri, sadece şöyle demekten ibaretti: Ey Rabbimiz! Günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlığımızı bağışla; ayaklarımızı (yolunda) sabit kıl; kâfirler topluluğuna karşı bizi muzaffer kıl!
    Ali imran 3/191
    Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki: ) "Rabbimiz, sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateşin azabından koru.

    3.Ali-Imran–193,194
    193. 'Rabbimiz, biz: 'Rabbinize iman edin' diye imana çagrida bulunan çagiriciyi isittik, hemen iman ettik. Rabbimiz, bizim günahlarimizi bagisla, kötülüklerimizi ört ve bizi de iyilik yapanlarla birlikte öldür.'
    194. 'Rabbimiz, elçilerine va'dettiklerini bize ver, kiyamet gününde de bizi 'hor ve asagilik' kilma. Süphesiz Sen, va'dine muhalefet etmeyensin.'

    En'am 6/162
    De ki: 'Namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, alemlerin Rabbi Allah içindir.

    7.Araf–23
    Ey Rabbimiz, biz kendimize zulmettik, eger bizi bagislamaz, bize acimazsan kesinlikle hüsrana ugrayanlardan oluruz.
    7.Araf–47Gözleri ateş halkı tarafına çevrildiğinde de şöyle yakardılar: "Ey Rabbimiz, bizleri, zalimler topluluğuyla birleştirme."
    7.Araf–126
    Sen sırf, Rabbimizin âyetleri bize geldiğinde iman ettiğimiz için bize hınç duyuyorsun. Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ve müslüman olarak bizim canımızı al.
    7.Araf-155-156

    155. Musa, belirledigimiz bulusma zamani için kavminden yetmis adam seçip-ayirdi. Bunlari da 'dayanilmaz bir sarsinti' tutuverince, dedi ki: 'Rabbim, eger dileseydin, onlari ve beni daha önceden helak ederdin. (Simdi) Içimizdeki beyinsizlerin yaptiklarindan dolayi bizi helak edecek misin? O da Senin denemenden baskasi degildir. Onunla sen diledigini saptirir, diledigini hidayete erdirirsin. Bizim velimiz Sensin. Öyleyse bizi bagisla, bizi esirge; Sen bagislayanlarin en hayirlisisin.'
    156. Bize bu dünyada da, ahirette de iyilik yaz, süphesiz ki biz Sana yöneldik. Dedi ki: 'Azabimi diledigime isabet ettiririm, rahmetim ise her seyi kusatmistir; onu korkup-sakinanlara, zekati verenlere ve bizim ayetlerimize iman edenlere yazacagim.'

    Tevbe 9/128 -129
    128-Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir.
    129- Eğer yüz çevirirlerse de ki: “Bana Allah yeter. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak O’na tevekkül ettim. O, yüce Arş’ın sahibidir.”
    10.Yunus–84-85
    84Mûsâ, “Ey kavmim! Eğer siz gerçekten Allah’a iman etmişseniz, eğer O’na teslim olmuş kimseler iseniz, artık sadece O’na tevekkül edin” dedi. 85 -Ey Rabbimiz! Zalim bir millet ile bizi sinama, rahmetinle bizi kâfirlerden kurtar.

    Hud,11/ 47-
    Nuh dedi ki: Ey Rabbim! Ben senden hakkında bilgim olmayan şeyi istemekten sana sığınırım. Eğer beni bağışlamaz ve esirgemezsen, ben ziyana uğrayanlardan olurum!

    Yusuf 12/101
    "Rabbim, sen bana mülk ve saltanattan bir nasip verdin. Olayların ve düşlerin yorumundan bana bir ilim öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Benim dünyada da âhirette de Velî'm sensin. Beni müslüman/sana teslim olmuş olarak öldür ve beni barışsever hayırlı kullar arasına kat."

    Yusuf 12/86

    'Ben gamımı, kederimi sadece Allah’a arzediyorum, şikâyet arzedilecek merci olarak sadece Allah’ı tanıyorum. Ben sizin bilemiyeceğiniz şeyleri, Allah tarafından gelen vahy ile biliyorum.' dedi.

    İbrahim Süresi 40 -41
    40 -Rabbim, beni namazı(nda) sürekli kıl, soyumdan olanları da. Rabbimiz, duamı kabul buyur
    40-Rabbimiz, hesabın yapılacağı gün, beni, anne-babamı ve mü'minleri bağışla'

    17.İsra Süresi 24.ayet
    Ey Rabbim! (Annem babam) beni küçükten terbiye edip yetiştirdikleri gibi, sen de kendilerine merhamet et!

    17.İsra Süresi 80.ayet
    Ey Rabbim, bir yere girerken oraya doğru olarak girmemi ve ve bir yerden çıkarken oradan doğruluk ilkesine bağlı olarak çıkmamı nasip eyle. Bana kendi katından destekleyici bir güç ver!
    18 Kehf Süresi –10.ayet
    Rabbimiz! Katından bize rahmet ver ve işimizde doğruyu göster, bizi başarılı kıl!,
    21.ENBIYÂ-89
    Ve Zekeriya(yi da an ki o'nu da böyle kurtarmistik hani, o da Rabbine seslenerek: "Ey Rabbim!" demisti, "Beni çocuksuz birakma; fakat, (beni varissiz biraksan bile, biliyorum ki) herkes göçüp gittikten sonra kalici olan biricik varlik Sensin!"
    Enbiya 21/89
    Zekeriya da; hani Rabbine çağrıda bulunmuştu: "Rabbim, beni yalnız başıma bırakma, sen mirasçıların en hayırlısısın."


    Müminun Suresi, 23/97-
    97-Ve de ki: Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından sana sığınırım!98-Ve Onların yanımda bulunmalarından da sana sığınırım.

    23 Mü’minün Süresi 109
    Rabbimiz, iman ettik, sen artık bizi bağışla ve bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın!
    Neml süresi 27/19
    Bu sözü üzerine tebessüm edip güldü ve dedi ki: "Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın salih bir amelde bulunmamı ilham et ve beni rahmetinle salih kulların arasına kat.

    Ahkaf 46/15-
    Biz insana, ‘anne ve babasına’ iyilikle davranmasını tavsiye ettik. Annesi onu güçlükle taşıdı ve onu güçlükle doğurdu. Onun (hamilelikte) taşınması ve sütten kesilmesi, otuz aydır. Nihayet güçlü (erginlik) çağına erip kırk yıl (yaşın)a ulaşınca, dedi ki: “Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve Senin razı olacağın salih bir amelde bulunmamı bana ilham et; benim için soyumda salahı ver. Gerçekten ben tevbe edip Sana yöneldim ve gerçekten ben Müslümanlardanım.”

    25.Furkan–65
    Rabbimiz, bizden cehennem azabini uzaklastir. Dogrusu cehennem in azabi sürekli ve acidir.

    25.Furkan–74
    Rabbimiz! Bize eslerimizden ve çocuklarimizdan gözümüzün aydinligi olacak insanlar ihsan et ve bizi, Allah'a karsigelmekten sakinanlara önder yap!

    Şu’arâ, 26/ 83-84
    83-Ey Rabbim! Bana (doğruyla eğrinin ne olduğuna) hükmedebilme bilgi ve yeteneğini bağışla ve beni dürüst ve erdemli insanların arasına kat
    84-"Rabbim Arkadan gelecekler içinde iyilikle anılmayı bana nasip eyle!”

    Şuara 26/169
    Rabbim, beni ve ailemi bunların yaptıklarından kurtar.

    28 Kasas Süresi 24.
    Rabbim! Bana göndereceğin her hayra muhtacım

    Ankebut 29/ 30
    (Lût) “Ey Rabbim! Şu bozguncu kavme karşı bana yardım et” dedi.


    37.Saffat–100
    Rabb'im bana iyilerden olacak bir çocuk ver.
    Enbiya 21/89
    Zekeriya da; hani Rabbine çağrıda bulunmuştu: "Rabbim, beni yalnız başıma bırakma, sen mirasçıların en hayırlısısın."

    58.Mümtehine-4-5
    İbrahim’de ve onunla birlikte bulunanlarda sizin için güzel bir örnek vardır. Hani onlar kavimlerine, “Biz sizden ve Allah’ı bırakıp taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. Siz bir tek Allah’a inanıncaya kadar, sizinle bizim aramızda sürekli bir düşmanlık ve nefret belirmiştir” demişlerdi. Yalnız İbrahim’in, babasına, “Senin için mutlaka bağışlama dileyeceğim. Fakat Allah’tan sana gelecek herhangi bir şeyi önlemeye gücüm yetmez” sözü başka. Onlar şöyle dediler: “Ey Rabbimiz! Ancak sana dayandık, içtenlikle yalnız sana yöneldik. Dönüş de ancak sanadır.”
    5- Ey Rabbimiz! Bizi, küfre sapanlar için bir fitne/imtihan aracı yapma! Bağışla bizi ey Rabbimiz! Sen, yalnız sen sonsuz kudretin, sonsuz hikmetin sahibisin."

    Haşr 59 /23-24
    23 -O Allah ki, O'ndan başka ilah yoktur. Melik'tir; Kuddûs'tur; Selam'dır; Mü'min'dir; Müheymin'dir; Aziz'dir; Cebbar'dır; Mütekebbir'dir. Allah, (müşriklerin) şirk koştuklarından çok yücedir.
    24-O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah’tır. Güzel isimler O’nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

    Haşr 59/21-22-23-24
    21-Eğer biz, bu Kur’an’ı bir dağa indirseydik, elbette sen onu Allah korkusundan başını eğerek parça parça olmuş görürdün. İşte misaller! Biz onları insanlara düşünsünler diye veriyoruz.
    22-O, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayan Allah’tır. Gaybı da, görünen âlemi de bilendir. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir.
    23-O Allah ki, O'ndan başka ilah yoktur. Melik'tir; Kuddûs'tur; Selam'dır; Mü'min'dir; Müheymin'dir; Aziz'dir; Cebbar'dır; Mütekebbir'dir. Allah, (müşriklerin) şirk koştuklarından çok yücedir.
    24-O, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah’tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah’tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.

    Haşr 59/10
    Bunların arkasından gelenler şöyle derler: Rabbimiz! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla; kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma! Rabbimiz! Şüphesiz ki sen çok şefkatli, çok merhametlisin!

    66.Tahrim–8
    Ey iman edenler! Allah’a içtenlikle tövbe edin. Umulur ki, Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter, peygamberi ve onunla birlikte iman edenleri utandırmayacağı günde Allah sizi, içlerinden ırmaklar akan cennetlere sokar. Onların nurları önlerinden ve sağlarından aydınlatır, gider. “Ey Rabbimiz! Nûrumuzu bizim için tamamla, bizi bağışla; çünkü senin her şeye hakkıyla gücün yeter” derler.


    Nuh 71/ 28
    "Rabbim! Beni, anne babamı, inanmış olarak evime gireni, tüm inanmış erkekleri ve inanmış kadınları affet! Zalimlerin de sadece helâk ve perişanlığını artır!"


    Alıntı: Kur'an'dan Dualar Çalışma Dosyası - Forum Anadolu
    http://www.forumanadolum.com/

    Konu manzer tarafından (08-02-2015 Saat 19:22 ) değiştirilmiştir.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.