Domuz eti neden zararlıdır

YILDA 3 BİN TON DOMUZ YAĞININKULLANILDIĞI ÜLKEMİZİN, TEMİZ İNSANLARININ DİKKATİNE' 1)ZEHİRLİ MADDELER: Domuz eti çok yağlıdır.Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer.Kandaki fazlamiktarda yağ atardamarların sertleşmesine,tansiyon yükselmesine ve kalpenfatüsüne sebep olur.Ayrıca ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen beyza

  1. Alt 06-28-2008, 23:52 #1
    beyza Mesajlar: 2.053
    YILDA 3 BİN TON DOMUZ YAĞININKULLANILDIĞI ÜLKEMİZİN, TEMİZ İNSANLARININ DİKKATİNE'
    1)ZEHİRLİ MADDELER:

    Domuz eti çok yağlıdır.Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer.Kandaki fazlamiktarda yağ atardamarların sertleşmesine,tansiyon yükselmesine ve kalpenfatüsüne sebep olur.Ayrıca domuz yağı içerisinde 'sutoksin'denilenzehirli maddeler mevcuttur.Vücuda giren bu maddelerin dışarı atılması için lenfbezlerinin çok çalışması gerekir.burum lenf düğümlerinin(nbademcikgibi)iltihaplanması ve şişmesine neden olur.Bu duruma DOMUZ HASTALIĞI dadenilen 'skrofuloz a neden olur.

    2)FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT

    Domuz etinde bulunan anormal miktarda kükürt kıkırdak kas ve sinirlere oturarakeklemlerde iltihaplanmalara yol açar.Kireçlenme ve bel fıtığına yol açar.

    3)AŞIRI BÜYÜME

    Domuzda büyüme hormonu çok fazladır.Domuz etiyle alınan bu anormal miktarda kibüyüme hormonu vücüdun düzensiz büyümesine neden olur.Ellerin ayakların yadakafanın anormal şekilde büyümesine yol açar.

    4)DERİ HASTALIĞI

    Domuz eti ve yağı kullanan kişinin derisinde 'imidazol' denilenmaddeler kaşıntıya yol açar.Egzama dermati, nörodermatit gibi iltihabi derihastalıklarına zemin hazırlar.

    5)TRİNŞİN

    Domuz etiyle insanlara geçen bu hastalık domuzlarda ağır bir hastaıkyapmamasına rağmen insanlarda öldürücüdür.Bu hastalıkğın tek kaynağıdomuzlardır.

    6) SİROZ

    Ottowa Üniversitesi araştırmacıları domuz eti tüketimi ile karaciğeriltihaplanması olan siroz arasında orantılı bir artış tespitettiler.Araştırmayı yapan Dr. Amin Nanji ve Dr.Samuel French domuz eti ilealkol tüketildiği zaman riskin dahada arttığını belirtiyor.İsviçre, Norveç veFinlandiya gibi ülkelerde kişi başı kişi başı ortalama domuz eti tüketimi ilesirozdan ölenlerin oranları doğru orantılıdır.

    7) KANSER

    Domuz eti ve yağı, cilt kanseri, mide kanseri, bağırsak kanseri, lenf kanserigibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini arttırmaktadır.Ayrıca taşıdığı aşırıbüyüme hormonu nedeniyle kanserin gelişmesine zemin hazırlamaktadır.

    8) OBEZİTE
    Yapılan araştırmalarda vücudun metabolizmasının dengesizliği ile oluşanbir tür hastalık olan obeziteye yakalanma riskinin domuz eti kullanımı iledoğru orantılı olduğu belirtilmekte.İşte bu nedenle özellikle hristiyanülkelerde obezite çok yaygındır.

    9)HAYA DUYGUSUNU AZALTMASI

    Yapılan araştırmalardadomuz etinin barındırdığı bir tür maddenin insanlardakikıskanma ve haya duygusunu azalttığı kanıtlanmıştır.Bu durum toplum içindefuhuşun ve ahlaksızlığın artmasına cinsel sapkınlıkların ortaya çıkmasına nedenolmaktadır.Özellikle ülkemiz için önemli olan Türk aile yapısı bu nedenle birtehdit altındadır.Çünkü eşini kıskanmayan tek varlık domuzdur.Yani bir domuzaynı zamanlarda birçok domuzla birlikte olur.

    alptraum ve xyzt bunu beğendiler.
  2. Alt 06-28-2008, 23:56 #2
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    SAGLIK nedir uyguladigim zaman bu yaziya olumlu cümleler kuracagim ne kadar sagligima dikkat ediyorumki birde bu asinalik olsun bende

    Ama yinede sunu iyi bilelimki elin gavurlari 100 yasina kadar yasiyor hastalik dersen normal oranda dünya güzelleri onlardan daha cok cikiyor sismanlik noktasinda besin deger kalorisi yüksek olan yiyecekleri yiyip sonradan yakilamadigi icin kilo aliniyor bakin alman futbolculara finaldeler rusya desen ona keza


  3. Alt 07-25-2008, 18:31 #3
    xyzt Mesajlar: 384
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    SAGLIK nedir uyguladigim zaman bu yaziya olumlu cümleler kuracagim Ama yinede sunu iyi bilelimki elin gavurlari 100 yasina kadar yasiyor hastalik dersen normal oranda )

    İLGİNÇ BİR YORUM

  4. Alt 07-25-2008, 18:36 #4
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bilimsel bir gerçek....

    Bir hristiyana domuz eti zararlı olduğu için müslümanlar yemiyor gibi bir tezle gidilirse problem oluşur. Cünkü bunun lamı cimi yok derim Kuranda yasaklanmış yemiyorum her insanın öğütebilecegi kalori miktarıda değişken olduğu için savunmayı böyle almamız yanlış olur

  5. Alt 07-25-2008, 19:48 #5
    el_feta Mesajlar: 1.168
    sizde yaa...allah sevdiği kullarını çabuk alırmış...ondan...

  6. Alt 07-26-2008, 00:21 #6
    Metin mete Mesajlar: 547
    Sahsi bir görüs yazacagim ilmi yani yoktur.Allah bir seye yasak demis ise bana(ayni zamanda Hic kimsenin haddine degil)Söz hakki düsmedigine inaniyorum.Nedenler aramiyorum ihtiyacta duymuyorum.O emr vermis ise bana düsen sadece itaat etmektir hemde hic terettüd etmeden.Söyle kötülügü varmis ne gam,sagliksizmis ne keder,Bana düsen itaat ise emri basimla gözüm üstüne gerisi hikaye...

  7. Alt 07-26-2008, 00:39 #7
    xyzt Mesajlar: 384
    Metin mete´isimli üyeden Alıntı
    .O emr vermis ise bana düsen sadece itaat etmektir hemde hic terettüd etmeden.Söyle kötülügü varmis ne gam,sagliksizmis ne keder,Bana düsen itaat ise emri basimla gözüm üstüne gerisi hikaye...

    yanılmıyorsam(sanırım sizdiniz) siz bir yorumunuzda "allahın sarhoş iken namaza neden yaklaşılmaması gerektiğini emrettiğini anlaamıyorum" diye bir cümle kullanmıştınız.( tam hatırlamıyorum) o halde bu yorumunuzla ters düşmüş olmadınız mı?

  8. Alt 07-26-2008, 17:58 #8
    Metin mete Mesajlar: 547
    xyzt´isimli üyeden Alıntı
    yanılmıyorsam(sanırım sizdiniz) siz bir yorumunuzda "allahın sarhoş iken namaza neden yaklaşılmaması gerektiğini emrettiğini anlaamıyorum" diye bir cümle kullanmıştınız.( tam hatırlamıyorum) o halde bu yorumunuzla ters düşmüş olmadınız mı?


    Yaziyi iyi okumadiginiz veya pek ilginizi cekmediginden kinaye bir yaziydi o anlayan anlamisti zaten.Asla ben yorum yapmam.Yorum zaten yapilmis takke düsmüs kel görünmüs Yani Allahin yasagi varken beni ne ilgilendirir neden yasak etmis veya sebebi neymis banane kardesim....

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.