Çeyrek Tesettür Gerçek Tesettüre Karşı

modası denilen yeni moda türedi. Her dışarıya çıkmadan ütüden geçirilen, ayna karşısında yarım saat uğraşılarak takılan, kendisine verilen para ile Afrika'da bir kadının hayat boyu kendini tümüyle örtecek giysi alabileceği ...



  1. Alt 08-06-2009, 21:23 #1
    altun Mesajlar: 885
    modası denilen yeni moda türedi. Her dışarıya çıkmadan ütüden geçirilen, ayna karşısında yarım saat uğraşılarak takılan, kendisine verilen para ile Afrika'da bir kadının hayat boyu kendini tümüyle örtecek giysi alabileceği bir aksesuar.

    Bu tavırlara bakarak "bu hanımlar kapanmak, Allah için örtünmek istediklerinden, nâmahrem bakışlara dur demek için başörtüsü takıyorlar" diyenler beri gelsin; Allah sorarsa bunlara olumlu şâhitlik yapabilecek kaç kişi çıkar dersiniz? Cinsel çekiciliği/câzibeyi kitabına/eşarba uydurup gözü açık safları kandırmak isteyen şeytan, insana sağdan yaklaşırken başörtüsü şeklinde flama kullanıyor olmasın? Yoksa bu yozlaşmış acınası başörtülüler, erkeklerin dikkatini bu şekilde daha çok çekmek için başörtüsünü yem ve istismar aracı mı görüyorlar?

    Hayır, bin kere hayır! Medine'de Kaynuka Oğullarından Yahûdilerin, yüzünü açmak istedikleri ve onu savunan müslümanın bu zulmü yapanı öldürüp sonra şehid edilmesine sebep olan ve Rasûlullah'ın bu olay akabinde uğrunda savaş verdiği hanımın örtüsü böyle değildi.

    Maraş'ta savaş pahasına savunulan başörtüsü bu tip başörtüsü değildi.

    Nur sûresi 31. âyette mü'min hanımlarının yakalarının üstüne örtmeleri emredilen 'humurhımâr' bu başörtüsü değildir. Ahzâb sûresi, 59. âyette mü'min hanımlara emredilen cilbâb; üstlerine giymeleri gereken dış elbise bu değildir, hayır!

    Hz. Âişe annemizin, ensar kadınlarının özelliği olarak anlattığı, başörtüsü emrinin hemen ertesi sabahı, sanki başları üstünde karga var gibi örtüler içinde sabah namazına gelen kadınların örtüleri değildir bu.

    Yirminci asrın ortalarına kadar dünyanın hiçbir yerinde ve namaz kılan mü'mine hanımların örtülerinin benzeri değildir bu çeyrek örtüler.

    Doğuda, insanlar geniş/bol, uzun elbise giyerler, başlarını örterler iken; Batıda tam tersi dar, kısa giyerler ve başları açıktır. Günümüz dünyasında Batı ile Doğu özellikleri kaybolup dünya globalleşir/küreselleşirken, Batı Doğuyu her konuda kendine benzetir, kendi kültürünü dayatıp farklılıkları imhâ ettiği halde, yine de giysilerdeki bu farklılar kısmen korunmakta, özellikle dinin bu farklılıkları korumada özel konumu hâlâ direnci canlı tutmaktadır. Bir köyün, bir şehrin Müslüman beldesi mi, Hıristiyan yerleşim yeri mi olduğu daha uzaktan görünen minâresinden ya da çan kulesinden belli olduğu gibi, elbise de bir kimsenin mü'min mi, kâfir mi olduğunu zâhiren yansıtma özelliğini gösterebilir. Zâhirle bâtın, dış ile iç, kalıp ile kalp arasında, zannedildiğinden çok fazla ilişki vardır. Bu ilişki, eğer uyum içinde değilse; birinin tümüyle ötekine baskın çıkıp aradaki uzlaşmazlığı kaldırıncaya kadar sürer. Elbisenin sadece dinle, dinin emirlerine teslimiyetle değil; aynı zamanda dinin özü olan takvâ ile de yakın irtibatı vardır. İnsan, takvâ adlı elbiseye bürünmemiş ise, her tarafını çok kalın giysilerle tümüyle örtse bile bu giysi ona yeterli gelmeyecek, kendisini ve muhâtaplarını haramlardan korumaya yetmeyecektir. Edeb, hayâ, iffet gibi kelimelerle de ifâde edilen bu durum, Arapça'da hicab kelimesiyle ifâde edilir. Bu özellik, giyinmenin arka planını ortaya koyduğu için, "giysili çıplak" olmaya giden yolu tıkayacak, sözgelimi kadının cinsel tahrik unsuru olarak ayakkabı veya terliklerini kadınsı bir edâ ile tahrik edecek şekilde ses çıkararak kullanmasına, tahrik edici parfümler kullanmasına engel olacaktır. Haramlara dâvet edici şuh kahkahalar, kadınsı cilve, kırıtma ve aşırı rahat/özgür tavırlar ile sadece dış giysinin kapatamadığı çirkinlikleri ancak takvâ giysisi kapatır

    selamlarla
    GARİP_DOST




    www.kurdislam.org

    3rd eng ve H?RANUR bunu beğendiler.
  2. Alt 08-06-2009, 22:35 #2
    Unnecessary Mesajlar: 726
    İşte donanımı az olan bir yazarın yazısı daha
    yazar köy ve şehir giyim usulüne dikkat çekmiş iyi bir tesbit ama has bir lezzet alamadım

  3. Alt 08-06-2009, 23:01 #3
    nesibe Mesajlar: 48
    zaten bunun için Efendimiz cehennemin ehlinin çoğunu kadınlar doldurduğunu haber veriyor.. bayan olarak ben bile bakıyorum. Rabbim aklını kullananlardan eylesin bizleri..

  4. Alt 08-06-2009, 23:23 #4
    Unnecessary Mesajlar: 726
    nesibe´isimli üyeden Alıntı
    zaten bunun için Efendimiz cehennemin ehlinin çoğunu kadınlar doldurduğunu haber veriyor.. bayan olarak ben bile bakıyorum. Rabbim aklını kullananlardan eylesin bizleri..

    amin

    Henna bunu beğendi.
  5. Alt 08-06-2009, 23:27 #5
    3rd eng Mesajlar: 675
    nesibe´isimli üyeden Alıntı
    zaten bunun için Efendimiz cehennemin ehlinin çoğunu kadınlar doldurduğunu haber veriyor.. bayan olarak ben bile bakıyorum. Rabbim aklını kullananlardan eylesin bizleri..

    Edeb, hayâ, iffet gibi kelimelerle de ifâde edilen bu durum, Arapça'da hicab kelimesiyle ifâde edilir. Bu özellik, giyinmenin arka planını ortaya koyduğu için, "giysili çıplak" olmaya giden yolu tıkayacak, sözgelimi kadının cinsel tahrik unsuru olarak ayakkabı veya terliklerini kadınsı bir edâ ile tahrik edecek şekilde ses çıkararak kullanmasına, tahrik edici parfümler kullanmasına engel olacaktır. Haramlara dâvet edici şuh kahkahalar, kadınsı cilve, kırıtma ve aşırı rahat/özgür tavırlar ile sadece dış giysinin kapatamadığı çirkinlikleri ancak takvâ giysisi kapatır

    AYNEN KATILIYORUM, AMA ŞUANDAKİ GENÇ KIZLARDAN BUNLARI İSTEMEK ÇOK ZOR,ZİRA NEFİSLERİNİN KÖLESİ OLAN ÇOK FAZLA,HEPSİ DİKKAT ÇEKİP İLGİ GÖRMEK İSTİYOR ERKEKLERDEN.YOKSA NEDEN BÖLE GIYINIK ÇIPLAKLARDAN OLSUNLAR KI?

    Henna bunu beğendi.
  6. Alt 08-06-2009, 23:38 #6
    nesibe Mesajlar: 48
    haramların varlığı şeytandan ama bize düşen de Rabbimize, emirlerine sığınmak..
    daima Rabbimizin gördüğü bilinciyle yaşamak dusıyla

    Henna bunu beğendi.
  7. Alt 08-06-2009, 23:51 #7
    3rd eng Mesajlar: 675
    nesibe´isimli üyeden Alıntı
    haramların varlığı şeytandan ama bize düşen de rabbimize, emirlerine sığınmak..
    Daima rabbimizin gördüğü bilinciyle yaşamak dusıyla

    öle tabiki ama görünüş mü? Sünnet mi? Diye sorsaniz çogu görünüşünün daha önemli oldugunu sölicektir.:(

  8. Alt 08-06-2009, 23:58 #8
    nesibe Mesajlar: 48
    bence bu da bize batıdan battı. tesettür giyim adı altındaki firmaların hali ortada.
    marka da arkaya gelmese olmuyor!!

  9. Alt 08-07-2009, 00:03 #9
    3rd eng Mesajlar: 675
    nesibe´isimli üyeden Alıntı
    bence bu da bize batıdan battı. tesettür giyim adı altındaki firmaların hali ortada.
    marka da arkaya gelmese olmuyor!!

    ÖRTUNME DİYE GIYILEN ŞEYLERE BAKINCA ,AÇILSALAR NE OLCAK DIYE DÜŞÜNMEDEN EDEMIYORUM.

  10. Alt 08-07-2009, 01:43 #10
    xyzt Mesajlar: 384
    Yeter artık ya.isyan ettirdiniz insanlrı. Nedir bu her yerde aynı kelimeler. Başörtüsü , tesettür. Modernizm,. Allah aşkına yeter. küstürdünüz insanlrı artık. Siz neyi eleştiriken ne yaptığınızın farkında bile değilsiniz. İnsanlar burada yorum yapmışlar. Kendilerini ispatlamya çalşıyorlar. Neymiş efendim hiçbir bayanın islamı adam gibi yaşadığını sanmıyormuş.(uneccessary) Sansan ne olur. Aman bırakmayın islamı kimseye. Niye yapiyosunuz arkadaslar bunu. Kalın çorap giydiğini burada niye söylüyosun Sura. Kime ne. Bu şekildemi islamı yaşadığını isbat edeceksin.

    İnanın midemiz bulandı.başörtüsü kelimesini duyduğumda “eyvah yine bişey var diyecek oluyorum. Bıktırdınız. Sanane vakko takıyosa. İstediğini takar.Niye diğer insanlrın giyidinkleri markaları eleştimiyosun.
    Heryerde aynı tarz başlıkalrı görmekten bunaldık. İnsanlar kendi yaşamlrına bakmadan ve hiç haklrı olmadan eleştiri yapiyo. Neyle neyi yakıştırdığınızın farkında bile değilsiniz. Çok yazık.

    ÖZ VATANINDA GARİPSİN ÖZ VATANINDA PARYA

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.