Süleymaniye Vakfı meal yarışması

açıklandı mı ki? 3 mayısta...


Ağaç Şeklinde Aç12Beğeni

  1. Alt 05-01-2010, 20:15 #21
    el_feta Mesajlar: 1.168
    açıklandı mı ki?

    3 mayısta

  2. Alt 06-13-2020, 23:01 #22
    Abdurrahim Sar Mesajlar: 1
    el_feta´isimli üyeden Alıntı
    "Şüphesiz bu Kur'an, en doğru yolu gösterir." (İsra: 9)


    Yarışma Hakkında Genel Bilgiler

    2009-01-08, 15:35:12
    ●Yarışmanın Tarihi, Süresi ve Yeri:Tarih: 26 Nisan 2009 Pazar Başlama Zamanı: 10:00 Süre: 150 dakika Yer:Sınav merkezi: İstanbul Fatih ve Üsküdar ilçeleridir.

    ●Yarışmanın Tarihi, Süresi ve Yeri:

    Tarih: 26 Nisan 2009 Pazar

    Başlama Zamanı: 10:00

    Süre: 150 dakika

    Yer Sınav merkezi: İstanbul Fatih ve Üsküdar ilçeleridir.

    Sınav adresleri katılımcıların e-posta adreslerine bildirilecektir.
    (Yarışma giriş belgesi- sınav günü bu belgeyi nüfus cüzdanınızla birlikte getirmeyi unutmayınız.)

    Yarışmaya katılacak yarışmacılar saat 09.30'da yarışma yerinde hazır olacak ve sınav yerlerine yerleştirilip, test kitapçıkları dağıtılacak, son kontroller yapıldıktan sonra sınav başlayacaktır.

    ● Yarışmaya Kimler Katılabilir: Yarışmaya, yaş, cinsiyet ya da tahsil durumuna bakılmaksızın, isteyen herkes katılabilecektir. Yarışma sadece İstanbul'da yapılmakla birlikte İstanbul haricinde, yurtiçi ve yurtdışından isteyen herkes katılabilecektir.

    ● Yarışma İçin Başvuru: Yarışmacılar, www.kuranianlamaplatformu.com internet sitesinden veya son sayfada açıklanan kayıt destek noktalarından birine başvurarak internet üzerinden Yarışma Giriş Formunu dolduracaklar.Yarışma Giriş Formu incelendikten ve sınav katılım bedeli ödendi teyidinden sonra kendilerine Yarışma Giriş Belgesi mail ile gönderilecektir.(Sınav günü bu belgeyi getirmeyi unutmayınız) Bedensel engelli yarışmacıların özürlerini kayıt esnasında belirtmeleri uygun olur.

    "Şüphesiz bu Kur'an, en doğru yolu gösterir." (İsra: 9)

    ● Yarışma için son başvuru Tarihi: 10 Nisan 2009’dur. Katılım 5000 kişilik kontenjanla sınırlıdır. Kontenjan dolduktan sonra kayıt işlemi yapılmayacaktır.

    ● Yarışma Hakkında Bilgi Edinmek İsteyenler: Yarışmayla ilgili bilgi edinmek isteyenler başvuru ve kayıt destek noktalarının İletişim araçlarından yararlanarak veya www.kuranianlamaplatformu.com internet adresinden bilgi edinebilirler. Detaylı bilgiyi 0544 686 20 26 telefon numarasından Mustafa Çavdar’dan edinebilirsiniz.

    ● Yarışmanın Şekli ve Soru Sayısı: Kur'an-ı Kerim(Meal) Bilgi Yarışmasında çoktan seçmeli (test usulü), toplam yüz soru sorulacaktır.

    ●Yarışmaya Gelenlerin Yanlarında Bulundurmaları Gerekenler: Yarışmaya gelenlerin iki adet yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve silgi getirmeleri, nüfus cüzdanı ve Yarışma Giriş Belgesi'ni yanlarında taşımaları gerekir.

    ●Yarışmada Uyulması Gereken Kurallar: Yarışma esnasında, genel sınav kuralları gereği, diğer yarışmacıları rahatsız edici, dikkatlerini dağıtıcı her türlü tutum ve davranıştan kaçınılması, yüksek sesle konuşulmaması, cevapların başkalarından istenmemesi gerekir. Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışmasının objektif ve âdil olması için hiç kimsenin başkalarından yararlanmaya teşebbüs etmemesi ahlakî gerekliliktir. Cep telefonları yarışma süresince kapalı tutulmalıdır. İsteyen yarışmacı yanında su veya meşrubat bulundurabilecektir.

    "Bu, içinde şüphe götürmeyen, korunanlara yol gösteren bir kitaptır." (Bakara: 2)

    ●Yarışma Soruları: Yarışma soruları, gerek platformumuza katılan, gerekse imtihanın icrasına katılan sivil toplum kuruluşlarımızın konunun ehli heyetleri tarafından titiz bir şekilde hazırlanmıştır. Heyetler, Kur'an'ın bir veya iki cüzünden hazırlayabildiği kadar soru hazırlamış, her bir heyetin hazırladığı sorular, imtihan sorularını denetleme heyeti (Âlimler) üyelerine dağıtılarak, içlerinden, en uygun gördükleri soruları istenmiştir. Böylece yarışmada sorulacak 100 soru elde edilmiştir. Bu yöntem sayesinde sorular Kur'an'ın tamamına dağılmış, belirli bir kısmına veya tek bir sureye odaklanılmamıştır.

    Sorular olabildiğince anlaşılır, sade bir Türkçe ile hazırlanmıştır. Her sorunun hangi surenin kaçıncı ayetine dayandığı, soru içinde belirtilmiştir. Soruların doğru cevabını bulmak için ya o ayeti tam olarak hatırlamak, ya da sorunun kendi içindeki yanlışları yakalayarak, eleme yöntemiyle, doğru şıkkı bulmak gerekmektedir. Soruların, faydasına inanmadığımız tamamen teknik bilgi yerine, mesaj içerikli olmasına özen gösterdiğimizi de ilave etmek isteriz.

    "Biz, kitabı ancak hakkında ihtilaf ettikleri şeyleri onlara açıklaman için, yol gösterici ve iman eden bir halka rahmet olarak sana indirdik." (Nahl: 64)

    ●Yarışmanın Uygulanması: Yarışma salonuna alınan yarışmacıların, görevli gözetmenlerin uyarılarını önemsemeleri, yarışmanın disiplinini bozucu her türlü davranıştan kaçınmaları, yarışmaya katılanların yararınadır. Kendilerine cevap kâğıdı verilen yarışmacılar, ilk olarak kurşun kalemle kimlik bilgilerini ve adreslerini yazıp, soru kitapçığının verilmesini bekleyecekler.

    Engelli adaylara mümkün olan kolaylıklar sağlanacaktır.

    "Andolsun ki Kur'an'ı da öğüt olması için kolaylaştırdık, öğüt alan var mı?" (Kamer: 17, 22, 32, 40)

    Her sorunun dört şıkkı vardır ve bunlardan yalnızca biri doğrudur. Bir soruda iki veya daha fazla şık işaretlenirse o soru geçersiz sayılır. Başka türlü söylemek gerekirse, test usulüne aşina olan yarışmacılarımızın bileceği gibi, her sorunun cevabı mutlaka sorunun kendi içinde mevcuttur. Doğru cevabı bulan yarışmacı, cevap anahtarı üzerinde o şıkkı işaretleyecektir. Şayet işaretlenen bir şık yanlış olduğu kanaatiyle silinmek istenirse, iz bırakmadan silinmelidir. Zira optik okuyucu, kurşun kalemin iyi silinmeyen izini de okur ve o sorunun iki şıkkı var sayılacağı için cevap geçersiz olur.

    Örnek kodlama:

    Kur'an Meali Bilgi Yarışması Testi

    1- a b c d
    2- a b c d
    3- a b c d

    ●Yarışmanın Değerlendirilmesi: Cevap kağıtları optik okuyucularla okunarak doğru cevaplar tespit edilecektir. Kur'an Meali Bilgi Yarışmasında 4 yanlış 1 doğru cevabı geçersiz hale getirecektir. Bu sebeple cevaplar çok dikkatli bir şekilde işaretlenmelidir.

    "Şüphesiz biz, sana kitabı insanlar arasında Allah'ın sana gösterdiği gibi hüküm veresin diye hak olarak indirdik, hainlerin savunucusu olma." (Nisa: 105)

    Yarışmalar kazanmak içindir. Ancak bu yarışma kaybedenin olmadığı ve herkese kazandıran bir yarışmadır. Zira okunan ve yarışılan; İlahi Hakikat Bilgisi’nden başka bir şey değildir. Dereceye girenler için bir ödül töreni düzenlenecektir. Ödül töreninin yer ve tarihi medyadan ve platform sitesinden duyurulacaktır. Yarışmada sorulan yüz sorunun her biri 1 (bir) puan değerine sahip olacaktır. Yarışmada en yüksek puanı alan kişi birinci, onu takip eden ikinci, onu takip eden de üçüncü olacaktır. Birden fazla birinci, ikinci, üçüncü ve diğer dereceler çıktığında yaşı küçük olan yarışmacıdan başlayarak yeniden derecelendirme yapılacaktır.
    ●Yarışma Sonucunun Duyurulması: Sınavın cevap anahtarı ve sınav sonuçları www.kuranianlamaplatformu.com 'da yayınlanacaktır. İlk yirmi dereceye giren yarışmacılara sonuçları kısa mesaj ve e-posta ile bildirilecektir. İlk yüz dereceye girenler ödül töreninde açıklanarak ödüllerini alacaktır.

    "Biz Kur'an'ı bir dağın üzerine indirseydik onun Allah korkusundan baş eğerek parça parça olduğunu görürdün!" (Haşr: 21)

    ●Hediyelerin Verilmesi: Dereceye girenlerin hediyeleri, yarışma tarihinden sonra düzenlenecek bir programda verilecektir. Bu Programın yer ve tarihi gazete, TV ve diğer medya organları tarafından ilan edilecek, www.kuranianlamaplatformu

    Mesaj mobil cihaz üzerinden gönderilmistir

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.