İşte bazı ünlü sanatçı, bilim adamı, lider ve sporcuların ölümlerinden önce söyledikleri son cümleler...



Meşhur Son Sözler


·Chaplin, Charles (1889-1977) – Sessiz filmlerin en büyük komedyen ustası olan Charlie Chaplin, ölüm döşeğindeyken bir rahip başucunda dua eder ve şöyle söyler: “Tanrı ruhuna rahmet etsin.” Ve Charlie cevap verir: “Neden etmesin ki? Nasıl olsa benim ruhum ona ait.”

·Edison, Thomas A. (1847-1931) - Zatürriye olan ve ölüm döşeğinde bilinci gelip giden Edison"un karısı Mina, acı çekip çekmediğini sorar ona. Edison pencereden dışarı bakarak cevap verir: “Hayır, sadece bekliyorum. Orası çok güzel.”

·Fairbanks, Douglas, Sr. (1883-1939) - İlk Hollywood starlarından olan Fairbanks, bir süredir kol ve göğüs ağrısından şikayetçi olduğundan doktoru tarafından mutlak istirahat için hastaneye yatırılır. Tüm gün uyuduktan sonra akşama doğru uyanır, hemşire ona nasıl hissettiğini sorar. Douglas gülümseyerek cevaplar: “Hiç daha iyi hissetmemiştim.” Aynı gece ölür.

·Hilton, Conrad N. (1887-1979) – Ölümünden önce son bir nasihat mahiyetinde söz söylemesi istenen Hilton otellerinin imparatoru, ölüm döşeğinde şöyle der: “Duş perdesini küvetin iç kısmında bırakın.”

Meşhur Son Sözler

·Ibsen, Henrik (1828-1906) - Bir kalp krizinden sonra ömrünün son bir kaç yılını yatakta geçiren Norveçli yazar, Hasta bakıcının gelen bir ziyaretçiye Henrik"in daha iyi hissettiğini söylediğini duyar. Henrik İbsen “Tam tersine” der ve can verir.

·Kennedy, John F. (1917-1963) – Amerika Birleşik Devletlerinin terror edilen 35inci başkanı Dallas sokaklarında seçim kampanyası konvoyuyla ilerlerlerken, Texas Eyalet başkanının karısı İnsanların tezahüratlarını göstererek: “sayın başkan, Dallas halkının size sevmediğini söyleyemezsiniz.” Der. Kennedy cevap verir: “apaçık ortada.” Ve ilk kurşun kafasına isabet eder.

·Marx, Karl (1818-1883) – Alman economist, filozof ve devrimci Karl Marx, Ölüm döşeğindeyken son sözü olup olmadığını soran evin kahyasına şöyle cevap verir: “hadi oradan! Son sözlerin yeterince söz söylememiş aptallar içindir!”

·Saroyan, William (1908-1981) – Pulitzer ödüllü yazar Saroyan ölmeden once şöyle demiştir: “Herkes bir gün ölecektir. Ama ben herzaman kendimle ilgili bir istisna olacağına inanıyordum. Ee şimdi ne olacak?”

Meşhur Son Sözler

·Sokrat (469-399 B.C.) - Ünlü yunanlı filozof zehir içerek ölüme mahkum edildikten sonra arkadaşına şöyle der: "Crito Asclepius"a bir horoz borcum var. unutma da borcumu ver ona.”

·Vega Carpio, Lope Felix de (1562-1635) – Ünlü ispanyol piyes yazarı ölüm döşeğinde şöyle der: “Tamam o zaman, söylüyorum, Dante"ye sinir oluyorum.”

·Voltaire (1694-1778) – Ünlü fransız yazar ve filozof ölüm döşeğindeyken rahip ona Şeytan"ı lanetlemesini söyler. Voltaire cevap verir: “ Şimdi, sevgili peder, yeni düşmanlar edinmenin sırası değil.