MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Birinci Doğu Halkları Kurultayı (1-7 Eylül 1920 - - Yavuz Aslan - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/73036-birinci-dogu-halklari-kurultayi-1-7-eylul-1920-yavuz-aslan-ana-fikri.html)

tasfirin77 02-18-2011 20:40

Birinci Doğu Halkları Kurultayı (1-7 Eylül 1920 - - Yavuz Aslan - Ana Fikri
 

Birinci Doğu Halkları Kurultayı (1-7 Eylül 1920 - - Yavuz Aslan - Özeti, Birinci Doğu Halkları Kurultayı (1-7 Eylül 1920 - Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

Yayınevi: Kaynak Yayınları
Basım Tarihi: Ekim 2007
Kitap Türü: Araştırma - İnceleme / Araştırma - İnceleme

Bu kitap, 1-8 Eylül 1920 de Bakû de toplanan Birinci Doğu Halkları Kurultayı nın stenoyla tutulmuş tutanaklarını ve bu kurultayla ilgili yerli yabancı ek belgeleri kapsıyor. Birinci Doğu Halkları Kurultayı nın toplanması, Üçüncü Enternasyonal in İkinci Kongresi nde kararlaştırıldı. Kurultay, Ekim Devrimi sonrasında devrim odağının Doğu ya, Ezilen Dünya ya kaydığının Dünya Devrimc iHareketi tarafından görüldüğünün ve bu anlayış doğrultusunda harekete geçildiğinin kanıtıdır. Kurultay, yakın tarihimiz içinde önemli bir yere sahiptir. Kurtuluş Savaşımız, Kurultay ın en önemli tartışma konuları arasındadır. Kurultay tutanakları, emperyalizme karşı mücadelenin iki temel kuvveti; sosyalist hareket ile ulusal kurtuluş hareketleri arasındaki stratejik işbirliğini saptamaktadır. Kurultay, Ankara Hükümeti önderliğinde yürütülen Ulusal Kurtuluş Hareketi nin destekleme kararı almıştır. Kurultay da; sömürgeler ve milliyetler sorununun, toprak sorununun, Birinci Dünya Savaşı nın sonuçlarının ve emperyalizmin kapsamlı bir tahlilinin yapılması ve bu konulardaki tartışmalar, bugün için hâlâ önemini korumaktadır. Birinci Doğu Halkları Kurultayı kitabı, Kurtuluş Savaşımız ve yakın tarihimize ilişkin araştırma ve tartışmalarda önemli bir kaynak kitap bir başucu kitabıdır.

Diğer "Yavuz Aslan" Kitapları:

1. Mustafa Kemal - M.Frunze Görüşmeleri
2. Mustafa Kemal - M. Frunze Görüşmeleri Türk - Sovye


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:11 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük