MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Başka Kentler Başka Denizler Cilt 1 - Murat Belge - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/60504-baska-kentler-baska-denizler-cilt-1-murat-belge-ana-fikri.html)

alptraum 01-09-2011 09:21

Başka Kentler Başka Denizler Cilt 1 - Murat Belge - Özeti
 

Başka Kentler Başka Denizler Cilt 1 - Murat Belge - Özeti, Başka Kentler Başka Denizler Cilt 1 Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

Yayınevi: İletişim Yayınları
Basım Tarihi: Nisan 2006
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

Kavafis Yeni bir ülke bulamazsın, başka denizler bulamazsın... diyordu Kent şiirinde. Kendinden kaçamama haline gönderme yapan, adeta bir kıstırılmışlığı ya da imkânsızlığı dile getiren bu şiirin satırlarında bir taraftan hüzünlü, bir taraftan tahrik edici bir çağrı var; gidebilmeyi ve gidilen farklı yerlerde de kendinizle yüzleşmeye devam etmeyi içeren bir çağrı. Murat Belge gezi anılarında, çıktığı yolculuklarda bu çağrıyla nasıl karşılaştığını anlatıyor. Dolayısıyla Amerika dan Orta Avrupa ya, Balkan ülkelerinden Mısır a uzanan bu seyahatlerde, aynı zamanda sokaklarda yürüdüğünüzü hissetmek, oturup bir caféde soluklanmak, başka kentler, başka denizler ve bunların tarihleri ile bugünlerini keşfetmek yerinizden kalkmadan mümkün. Kitabı yazan seyyahın dediği gibi Başka Kentler, Başka Denizler hepimiz için gerekli, yararlı: sayısız insan durumlarını görmek, insan yaşantılarını anlamak ve içselleştirmek, insanların farklı durumlarda karşılaştıkları zorluklara nasıl cevap verdiklerini öğrenerek zenginleşmek, hataları ve sevaplarıyla bu koca insanlığı kucaklamak ve onunla özdeşleşmek için.

Diğer "Murat Belge" Kitapları:

1. Sadık Özben'in Toplu Eserleri 1
2. İstanbul'un Sayfaları
3. Balkan Literatures in the Era of Nationalism
4. İstanbul un Sayfaları
5. Edebiyat Üstüne Yazılar
6. Osmanlı da Kurumlar ve Kültür
7. Tarih Boyunca Yemek Kültürü
8. Başka Kentler,Başka Denizler Cilt 2


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:16 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük